On se kumma miten epilaattorin hurina saa kaikenmaailman ajatukset liikkeelle Tädin aivoissa. Eli taas kerran ihmettelen miksi naisten pitää ajella kaikki karvansa. Miehillä kyllä koipi- ja kainalokarvat saavat rehottaa, he ovat "äijiä". Minä tahdon olla "ämmä"! Mutta koska maailma nyt on mikä on, minä olen stoalainen suomalainen nainen, vaikkakin silmät ristissä. Tosin alkaahan noita karvattomia miehiäkin olla näkyvissä.

Toisaalta tulee mieleen armas seitkytluku, osin kasikytluvun alku, jolloin muotia olivat karvaiset miehet. Enempi parempi. Jos muistatte esimerkiksi Magnumin (ei, en tarkoita sitä jätskiä) eli Tom Selleckin. Puseron kaulus "seksikkäästi" auki, ja sieltä pursuaa mattona tiheä karvakerros. Ja kaulassa tietysti paksu kultaketju, joka houkuttelevasti kimaltelee karvojen välistä. Tukkaakin tietysti runsaasti, pahimmillaan vielä valtavat pulisongit. Uwaaaaahhhhh!!! Täti kyykkii nurkassa ja repii runsaita hapsiaan.

Koettakaa ymmärtää, Tädillä on trauma. Sillä valitettavasti satuin perimään isältäni sen gorillageenin. Ei se mitään, jos karvat sattuisivat olemaan vaaleita, mutta kun mokomat ovat tummia, niin tietysti erottuvat selvästi. Olen kyllä nähnyt itseänikin karvaisempia naisia, mutta kun ne karvat ovat olleet vaaleita, niin eivät erotu. Joten eikun epilaattoria esiin kaivamaan. Mutta todellisen trauman aiheuttavat miehet, joilla on vähemmän karvoja kuin minulla... Täti jatkaa nurkassa hapsiensa repimistä.

Täti haluaa siirtyä ajassa taaksepäin jääkauteen. Silloin kukaan ei ajatellut kalsan kotoluolan turvissa karvoista, että "Yök!". Todennäköisesti mitä enemmän niitä oli sitä parempi. (Tosin esi-isämme eivät asuneet luolissa mutta sallittakoon minulle kirjailijan luova vapaus. Kotoluola kuulosta huomattavasti paremmalta kuin turvekammi.)

Tiedemiehet yrittävät väittää, ettei perimässämme ole tippaakaan neandertalin ihmisen perimää. Mutta josko sieltä tulisivat ne karvageenit? Sitä paitsi tarvitsee katsoa vain Leonid Brezhnevin kuvaa vakuuttuakseen, että he ovat vielä parissamme. (Jos teinit putosivat kärryiltä, niin nettiin siitä.) Sillä oletan, että he olivat aika karvaisia elettyään rotuna jääkauden Euroopassa yli puolen miljoonan vuoden ajan. Meinaan, että eristys ei asunnoissa ei ollut ihan tämän päivän tasoa eikä vaatetuskaan haitekkiä.

Mutta oikeasti. Homo heidelbergensis (eli neandertalin ihmisen edeltäjä Euroopassa) erosi rotuna Homo erectuksesta tosiaan jo  yli puoli miljoonaa vuotta sitten. Homo sapiens pelmahti Eurooppaan noin neljäkymmentä tuhatta vuotta sitten. Olivatko rodut olleet tarpeeksi kauan erossa toisistaan jotta ristetyminen olisi ollut mahdotonta? Vai olivatko mahdolliset hybridit steriilejä? Kuinka kauan hevonen ja seepra ovat olleet erossa, entä leijona ja tiikeri? Ne kyllä pystyvät risteytymään. Osaisiko joku viisas vastata? Ihminen ja simpanssi erosivat noin seitsemän miljoonaa vuotta sitten, joten se on jo liian pitkä aika.

Huomaatte varmasti, että hamassa nuoruudessaan Täti leikitteli ajatuksella ryhtyä antropologiksi. Mutta kun alaa ei opeteta Suomessa, ja kaivauksia suoritetaan Afrikassa, niin Täti luopui ajatuksesta. Sillä Afrikassahan on skorpioneja. Kobria. Mamboja. Leijonia. Tiikereitä. Basiliskeja. Lohikäärmeitä...

Okei, miten me päädyimme ihokarvojen epiloinnista Afrikan savannille? Kai tämä nyt on sitä tajunnanvirtaa... Joten laitamme virta-avaimen off-asentoon.

Naps. Psssshhhhhhh....