Mayumi YokoYama: Shiritsu! Bijinzaka Joshi Koukou Vol.1 **** (manga)

  Nonomiya En on potkaistu pellolle edellisestä koulustaan kolmen väärinkäytöksen takia. Joten isäpappa pakottaa hänet arvokkaaseen Bijinzakan tyttökouluun, josko siellä hänestä tehtäisiin "hieno nainen". En tajuaa välittömästi, ettei se ole hänen paikkansa ja hiippailee pois koulusta. Matkalla pois, mäen toisella puolella hän törmaa Narushima Chihiroon, joka opiskelee Jouyaman poikien lukiossa.

Romanttista teinikomediaa. Mutta En on siitä virkistävä poikkeus, ettei hän ole tyypillinen kiltti ja passiivinen shoujosankaritar. Enissä on asennetta! Eli jos nössykät sankarittaret alkavat tympiä, niin tässä on parannusta siihen tautiin. Täti suosittelee.

Tarina: Kaori Shu; Taide: Masara Minase: Shortcut Love!! **** (manga / yaoi)

  Akino on menestyksekäs mainosohjaaja. Mutta kun nuori Kurata valitaan samaan projektiin, Akino toivoisi tämän tilalle melkein kenet muun tahansa. Kurata haastaa jatkuvasti Akinon ja kritisoi tämän ajatuksia. Eli on siis varsinainen "royal pain in the ass". Mistä se mahtaa oikein johtua? Nyt on miehinen ylpeys kyseessä!

Aloin lukea tätä koska mainosala on minusta kiinnostavaa, mutta huomasin jääväni koukkuun itse tarinaan. Tietysti tässä on mukana ne BL:n pakolliset kliseet, mutta ne eivät haittaa liikaa itse tarinan kulkua. Suosittelen.

Setona Mizushiro: Shoujo Ningyou *** (manga)

  Aoi on kuolettanut tunteensa kestettyään vuosia seksuaalista hyväksikäyttöä isännän taholta. Mutta nyt isäntä on kuollut auto-onnettomuudessa, samassa jossa Aoin isäkin kuoli. Nyt Aoi on jäänyt asumaan isännän kahden pojan kanssa - jotka molemmat haluavat häntä. Lopussa on sivutarina joka kerrotaan toisen pojan näkökulmasta.

Psykologinen rakkausdraama. Kolmen rikkinäisen nuoren tarina. Tarina on hyvä, mutta pisteitä laskee minun mielestäni vastenmielinen piirustustyyli. Mutta tarinan vuoksi koettakaa kestää se taidekin.

Haruko Kurumatani: Shounen wa Amaku Aisu *** (manga)

  Rio siirtyy Kao Gakuiniin ja haluaa löytää "Kohtalon hänelle määräämän miehen". Heti ensimmäisenä päivänä hän tapasi siellä Kannan, joka ilmoitti olevansa tuo mies. Paljastuu, että Kanna on oppilaskunnan puheenjohtaja ja Ohba-yhtymän perillinen. Rio nimitetään varapuheenjohtajaksi, jota nimitetään myös "kuningattareksi", koulun "kuninkaan" toimesta. Seuraavaksi Rio suljetaan VIP-huoneeseen. Mistä on oikein kyse?

Taas sitä teiniromantiikkaa. Siitä epäuskottavammasta päästä. Mikä kumma japanilaisia naisia / tyttöjä viehättää öykkäreissä? Täti ei ymmärrä. Mutta Täti onki yltiöitsenäinen aikuinen nainen. Tämän marinan ymmärrätte luettuanne kirjan.

Youki Fukai: Sono Kuchibiru ni Yoru no Tsuyu **** (manga / yaoi)

  Wada Tatsuki vaikuttaa ensinäkemältä ihan tavalliselta bussikuskilta, joka viettää yksinkertaista ja rauhallista elämää. Mutta hänen sydämessään on raskas taakka, kauhea teko, jonka hän teki nuorena. Entä jos jonakin päivänä mies, jota hän loukkasi, ilmestyy ja haluaa kostoa?

Kaivakaa taas ne nenäliinat esiin. Tragediaa. Tarina syyllisyydestä.  Rakkaudesta. Tottakai, kun kyse yaoista niin tässä on ne törkyisemmätkin kohtansa, mutta ne palvelevat tarinaa. Miinusta tulee kahdesta sivutarinasta, jotka jatkavat varsinaista tarinaa. Minun mielestäni ne ovat tarpeettomia, sillä ne muodostavat varsinaisen antikliimaksin muuten aivan upealle tarinalle. Mutta kai se kustantaja halusi lisätä fan servicen määrää... Joka tapauksessa lukekaa.

Masashi Kishimoto: Naruto Vol.31 **** (manga)

  Naruto ja hänen ninjatoverinsa jatkavat taistoa Gaaran pelastamiseksi. Jos yksikään heistä tekee virheen, saattaa yksi Naruton läheisimmistä ystävistä maksaa korkeimman hinnan siitä. Elikkä taistojen tielle käymme taasen!

Minä sitten inhoan pahiksia jotka kokoavat itsensä entiselleen, vaikka juuri ne on piesty tuhannen tuusan nuuskaksi ja miljoonaan palaseen. Niiden pitäisi tajuta olevansa kuolleita! Ja taas kerran Kishimoto-sensei aliarvioi naisia. Kyllä naisissa on enemmän henkistä voimaa kuin miehissä. No kai se on kulttuurinen juttu, tasa-arvo on Japanissa vielä lapsenkengissä. Mutta silti! Chiyo-muori!!

Shizuru Seino: Power!! 5 **** (manga)

  Komea Yura kiinnostuu Kyosta ja Chiharu saa aihetta mustasukkaisuuteen. Lopulta Chiharu saa tarpeekseen ja katkaisee välit Kyon kanssa!

Tarinan uusi tulokas Yura on mielenkiintoinen tyyppi. Arvelin sarjaa aluksi kepeäksi teinihömpäksi mutta näköjään tässä alkaa olla syvempiäkin sävyjä. Ei tietystikään mitään syvällistä mutta kuitenkin. Eli sarja parantaa kuin sika juoksuaan.