Ayu Fujimiya: Bokura wa Itsumo Vol.1 **** (manga)

  Haruna-kun, jonka Nori Sakurada tunsi pienenä, palaa kahdeksan vuoden jälkeen pikkukaupunkiin. Poika ei vaikuta ollenkaan onnelliselta. Kilpailijan ilmestyminen kuvioihin pakottaa myös Norin lapsuudenystävän Kyou-chanin miettimään uudelleen suhdettaan Noriin.

Teiniromantiikkaa. Hieman alakuloinen. Kiinnostavaa, miten pojat selvittävät välinsä ja sen, kuka saa Norin. Mitenköhän tässä käy?

Yellow Tanabe: Kekkaishi 1 **** (manga)

  Kekkaishit ovat täällä taas, neljänsadan vuoden tauon jälkeen. He ovat ystävykset  (ja kilpailijat) Yoshimori Sumimura ja Tokine Yukimura. Heidän tehtävänsä on taistella joka päivä ja yö mystisen Karasumorin valtausta yrittäviä hirviöitä vastaan.

Shounenia, eli toimintaa poikien makuun. Haamuja ja huumoria. Sopii myös tytöille. Tämä, kuten Vagabondkin ja seuraavana esiteltävä Olipa kerran...me, ovat uuden julkaisijan Ivrean tuotoksia. Tämä kustantamo on aloittanut tosi lupaavasti. Sarjoja on joka makuun, seineniä, shounenia ja shoujoa, joten luulisi jokaisen löytävän itselleen sopivaa seurattavaa. Isona plussana ovat hyvät käännökset ja huoliteltu ulkomuoto. Okei, kirjat ovat hieman tavallisia pokkareita kalliimpia, mutta sijoitus kannattaa.

Yuuki Obata: Olipa kerran...me 1 **** (manga)

  Nanami Takahashi, ystävien kesken Nana, on samalla luokalla Yano Motoharun kanssa. Yano on yksi koulun suosituimmista pojista, johon melkein kaikki tytöt ovat ihastuneet. Nanan mielestä Yano ei ole ollenkaan viehättävä. Vai miten on?

Taas sitä teiniromantiikkaa, mutta tämä taitaa taipua sinne tragedian puolelle. Katsotaan nyt, mitä taiteilija saa aikaiseksi. Lupaava sarjan alku. Japanissa todella suosittu sarja.

Naked Ape: [Switch] Vols.1 - 3 **** (manga)

  Suurkaupungissa huumerikollisuus kukoistaa. Aloittelevat erikoisetsivät Eto Kai ja Kurabayashi Haru tekevät kaikkensa, jotta pahat tyypit päätyvät kaltereiden taakse. Nämä ovat heidän tarinoitaan.

Poliisisarja. Sarjassa seurataan eri tapauksia sarjan päähenkilön Eto Kain silmin. Hyvä tarina, ainoastaan piirrostyyli hieman häiritsee, kun välillä jotkut hahmot muistuttavat liikaa toisiaan. Sarja jatkuu. Täti suosittelee, jos pidätte esim. sarjasta Kova Laki.

Uida Shiuko & Kano Shiuko: $10 *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu kolmesta eri tarinasta. Ensimmäisessä Haruna Ippei ja Takimoto Eiji ovat lapsuudenystäviä. Nyt he ovat 17-vuotiaita, ja Eiji alkaa aavistaa, etteivät hänen tunteensa Ippeitä kohtaan ole pelkkää ystävyyttä. Sitten Ippei ilmoittaa, että on saattanut saada tytön pieniin päin... Toisessa tarinassa Katsuyuki ja Atsuo ovat tavanneet toisensa preppauskoulussa. Katsu on rakastunut syvästi Atsuoon, mutta leikitteleekö tämä vain Katsun tunteilla? Kolmannessa tarinassa Masamichi on joutunut luopumaan haaveilemastaan näyttelijän urasta vakavan loukkaantumisen vuoksi. Toipumisessa tukenaan hänellä on sisarensa aviomies Suguru. Pian Masamichin tunteet muuttuvat rakkaudeksi hellää ja huomaavaista Sugurua kohtaan. Mutta onko Suguru sitä miltä näyttää?

Viimeinen tarina on tämän kirjan kohokohta. Brrr! Kaksi ensimmäistä ovat tavanomaista pehmoyaoita, mutta kolmas on psykologisella tasolla omaa luokkaansa. Suosittelen.

Lindy Wildsmith: Herkutellaan ulkona ****

  Nyt lähdetään ulos syömään - ihan kirjaimellisesti. Pikinikille luonnon helmaan, juhla-aterialle puutarhan siimekseen, grillaamaan pihamaalle... Eli vuorossa ovat kesän (kyllä se sieltä taas tulee, uskokaa pois!) parhaat herkkuhetket. Ohjeet ovat helppoja ja selkeitä. Samoin kuvat. Oikolukua kyllä olisi voinut välillä harrastaa...