Robert Melin: En Handbok Sushi ***

  Nytpä tahdon olla ma pienen sushin laittaja. Eli Täti on todella päässyt sushin makuun. Kirja on selkeä (mitä nyt ruåttista ymmärrän), kuvia on runsaasti, jutut hauskoja ja ohjeet helppoja. Mutta, mutta. Missä ovat ne reseptit? Tässä annetaan vain valmistuksen yleispiirteet, varsinaiset täytteet jätetään kokin mielikuvituksen armoille. Valmistautukaa varsin mielenkiintoisiin makuyhdistelmiin!

Seyeong O: Buja's Diary ***** (manhwa)

  Kirja koostuu useista lyhyistä tarinoista, joissa seurataan tavallisten ihmisten tavallisia tarinoita. Tarinoissa valottuu myös Korean historiaa viimeisten sadan vuoden ajalta. Nämä eivät jätä lukijaansa kylmäksi. Taas se nenäliina siihen käden ulottuville. Ehkäpä enemmän aikuiseen makuun, varsinkin nuoremmat lukijat saattavat sanoa "Höh?". Nimittäin ei todellakan ole mitään shoujomössöä. Kerrassaan aivan loistavaa sarjakuvaa!

Kano Miyamoto: Te wo Tsunaide, Sora wo ja Amayakan Toge *** (manga / yaoi)

  Ensimmäisessä kirjassa Itou Haruya on kirjailija, joka ei pysty kirjoittamaan. Kunnes hän tapaa nuoren Makin... Toisessa Yagisawa Kei on todella epäonninen rakkaudessa, hänen edellinen poikaystävänsä (Haruya) on juuri jättänyt hänet. Kei on kustannustoimittaja ja saa vastuulleen uuden lupaavan kirjailijan. Pian Kei huomaa kulkevansa liiankin tuttua polkua, jossa työ ja huvit yhdistyvät. Hän ei tajua, että on tavannut Subarun ennenkin... eikä sitä, että Subarun ilmestyminen avaa vanhoja haavoja, joiden Kei soisi pysyvän unohduksissa.

Peruskamaa tämäkin, mutta ihan hyvää sellaista. Kyllä tästä maaru tulee täyteen.

Rie Honjou: Ame niwo Mayuwanai ***** (manga / yaoi)

  Tarina kolmesta ystävyksestä, kahdesta pojasta ja tytöstä. Ja siitä, kuinka lähdön hetkellä ei jää katumuksen aiheita.

Okei, kaivakaa taas ne nenäliinat esiin. Aivan upea oneshot. Tarinassa paino on enemmän henkilöiden tunteissa kuin fan servicessä, joten ujommatkin uskaltavat lukea tämän. Suosittelen!

Ai Hasukawa: Anata no Kiss mo Kokoro mo Zenbu *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu neljästä eri tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa Fujisawa tapaa sattumalta lapsuudenystävänsä Kenjoun lääkäriasemalla, jossa tämä työskentelee. Fujisawa ei ole koskaan pystynyt unohtamaan Kenjouta eikä kertaa, jolloin hän suuteli nukkuvaa ystäväänsä kirjastossa. Toisessa tarinassa kesytetään taas epäluuloista villikissaa. Natsumu ei tule toimeen isänsä kanssa, joten hyväsydäminen Hiroaki ei voi vastustaa tämänkään sortin villikissaa. (Hiroaki käy puistossa ruokkimassa kodittomia kissoja.) Kolmannessa tarinassa Misato ei välitä läheisyydestä, joten Nogi yrittää käyttäytyä Misaton odotusten mukaisesti kylmästi. Mutta miksi se alkaa ärsyttää Misatoa? Neljännessä Isaki saa omituisen mutta kiehtovan naapurin.

Peruskamaa niin hyvässä kuin pahassakin. Käy hyvin jokapäiväisestä leivästämme.