Mia Detrick: Sushi ****

  Käsikirja kaikille sushin ystäville. Tämä ei siis ole keittokirja sanan varsinaisessa merkityksessä. Lopussa kyllä on lyhyesti sushin perusvalmistusohjeet, mutta varsinaisesti tämä on kirja sushista, sen historiasta, sen muodoista, tavoista ja etiketistä. Siis amerikkalaisesta näkökulmasta ja amerikkalaisesta sushibaarista. Toki tästä Japaninmatkaajillekin on hyötyä. Joten rohkeasti tilaamaan näitä pikkuherkkuja!

Marianne Kiskola: Kasvisruokia Aasiasta   Makumuistoja Intiasta ja Kaukoidästä ****

  Tässä sitten lähdemme makumatkalle Etelä- ja Kaakkois-Aasian keittiöihin. Kirja on värikäs ja ohjeet helppoja ja herkullisia. Tämän kirjan äärellä vannoutuneet lihansyöjätkin kuolaavat. Pientä tarkkuutta olisi toivonut tiettyjen ruoka-aineiden nimeämiseen, nyt ne jäävät lukijan valistuneen arvauksen varaan.

Riyu Yamakami: Ashita wa Joutenki *** (manga / yaoi)

  Tämä on komedia Ikumi Amanumesta, opiskelijasta, jonka osa-aikatyö on pitää huolta naapuristaan Yuuji Tounosta, kuuluisasta käsikirjoittajasta ja kirjailijasta. Elämä tuntuu sujuvan yllättävänkin mukavasti, asiassa on vain yksi pieni mutka. Nimittäin Touno eläytyy välillä kirjoittaessaan ihan pikkuisen liikaa luomiinsa hahmoihin. Joten Ikumin pää on pyörällä kohtaamiensa äärimmäisten hahmojen paraatissa, varsinkin kun hän alkaa rakastua todelliseen Yuujiin, joka tosin ei tunnu koskaan olevan paikalla tarpeeksi pitkään, jotta saisi tehtyä jotakin omille tunteilleen Ikumia kohtaan...

Peruskamaa, mutta kyllä tästä taas ne naurut saa irti. Toimii komediana kohtalaisesti.

Youko Maki: Atashi wa Bambi Vols.1 - 3 **** (manga)

  Maita kiusattiin yläasteella ulkonäkönsä vuoksi. Joten hän lähtee lukioon uudella lookilla ja uudella asenteella. Heti ensimmäisenä päivänä hän ihastuu luokkatoveriinsa Seniin. Mutta sitten Senin paras ystävä Yaezou kehottaa Maita perääntymään, koska Sen on Yaezoun! Mutta sehän ei Maita pysäytä!

Kawaii. Surullinen. Katkeransuloinen kasvutarina. Raikas poikkeus shoujomössön joukossa. Täti suosittelee.

Yuki Midorikawa: Atsui Hibi *** (manga)

  Kun Kuniyoshi oli matkalla kotiinsa, hän näki joessa koulun mallioppilaan Ikedan etsimässä kadonnutta muistikirjaa. Sitten paikalle saapuu tyttö, Murozono, joka on löytänyt muistikirjan, johon on kirjoitettu "murhasuunnitelma". Mistä on kyse? Kirja sisältää myös tekijän kolme aikaisempaa lyhyttä tarinaa.

Lyhyydestä johtuen aika hajanainen ja pinnallinen tarina. Palvelee kyllä tarkoitustansa, mutta jäin kaipaamaan enemmän. En pidä taiteilijan tavasta piirtää, mutta ei taaskaan anneta sen häiritä. Tästä jäi jotenkin tyhjä olo...

Chun Kye Young: Audition Vols.1 - 3 *** (manhwa)

  Oletko koskaan haaveillut soittavasi rockbändissä? Siis bändissä, jonka kaikki jäsenet ovat neroja? Voiko sellaista edes olla olemassa? Chulille, Dal Bongille, Mickeylle ja Rae-youngille kysessä ei ole jos, vaan kun. Nämä neljä yhteiskuntaan sopeutumatonta nuorta havaitsevat tulevansa metsästetyiksi, napatuiksi ja pakotetuiksi muodostamaan vuosisadan mahtavin poikabändi. Eikä asiaa ainakaan pahenna, että heillä on lahjoja, ulkonäköä ja persoonallisuutta.

Komediaa rockmaailmasta. Paikottain hieman sekavaa, mutta kyllä se siitä. Sarja jatkuu.

Aya Roppongi: Auto Focus Vols.1 - 3 **** (manga)

  Miwan äiti päättää mennä uusiin naimisiin ja tuo mukanaan uuden isän ja velipuolen. Miwa rakastaa valokuvausta ja isäpuoli sattuu olemaan ammattivalokuvaaja. Riku, velipuoli, suhtautuu vihamielisesti Miwaan, mutta onneksi on poikaystävä Wataru, joka on aina valmis auttamaan.

Teiniromantiikkaa, kasvutarina. Niinhän se on, että kolmannen pyörän osa on aina surullinen. Perusshoujoa, mutta laadukasta sellaista. Sarja jatkuu.

Shizuru Seino: Power!! 8 **** (manga)

  Kyo ja kumppanit lähtevät harjoitusleirille. Kyo joutuu jakamaan huoneen Chiharun ja Yuran kanssa, joten luvassa on kommelluksia ja mustasukkaisuusdraamaa. Ai joo niin, ei kannata syödä tuntemattomia sieniä...

Erittäin toimivaa komediaa. Täti suosittelee. Ainakin jos pidätte absurdista komediasta.

Sori pieni tauko. Kävin metsästämässä kissan sisälle...

Haruka Fukushima: Orange Power 1 *** (manga)

  Rui Nagasakista, joka on nuorena menettänyt vanhempansa, on siitä huolimatta kasvanut sisukas nuori tyttö. Rui kirjoittaa yläasteella ensimmäisen rakkauskirjeensä, mutta sen perillevieminen muodostuu yllättävän monimutkaiseksi.

Teinikomediaa ja romantiikka - tietenkin. Cherry Juicen tekijän toinen suomennettu sarja alkaa tästä. Eli jos piditte edellisestä, niin kyllä tämäkin tekee kauppansa. Itseasiassa Täti pitää tästä enemmän. Tämä on huomattavasti hauskempi.