Diana Gabaldon: Lordi John ja paholaisen korttipakka **** (historiallinen)

  Lordi John on täällä taas. Tällä kertaa kolmen lyhyen tarinan muodossa. Ensimmäinen kertomus on Lordi John ja Hellfire-klubi, jossa arvon lordimme tutustuu poliittiseen juonitteluun lähemmin kuin haluaisikaan. Tämä novelli on aiemmin julkaistu antologiassa nimeltä Past Poisons. Toisen kerran se julkaistiin Lord John and the Private Matter-kirjan liitteenä. Toisessa tarinassa Lordi John ja riivaajatar lordi John joutuu selvittelemään yliluonnollista juttua, sillä paikkakunnalla on irrallaan noita. Tämä tarina on puolestaan kirjoitettu fantasia-antologiaan Legends II. Viimeisessä tarinassa Lordi John ja sotilaan haamu lordi John joutuu selvittelemään armeijan hankinnoissa esiintyneitä sotkuja. Tämä tarina on kirjoitettu nimenomaan tätä kokoelmaa varten. 

Gabaldon on tuttuun tapaansa vetävä kirjoittaja, jonka tarinoiden parissa viihtyy vaivatta. Suosittelen.

Karen Homer: Mitä naisen tulee tietää kauneudesta ****

  Älkää huijatko! Jokainen teistä haluaisi näyttää viehättävältä. Kirja kertoo kuinka se tapahtuu. Ohessa se myös torppaa monet todeksi luulemamme asiat. Viehättävä yhdistelmä hurttia huumoria ja tiukkaa asiaa. Ja mikä parasta, se ei nostata epärealistisia paineita. Jalat ovat tiiviisti maassa kiinni.

Gomes & Cottrell: Sushi på ett enkelt sätt ****

  Kerta kiellon päälle eli taas kerran sushia, tällä kertaa ruotsiksi. Kirjassa esitellään perusohjeet ja valimistusmenetelmät. Loppu sitten jätetäänkin ruoanlaittajan mielikuvituksen huoleksi. Reseptejä ei ole montaa, mutta kun perustat ovat hallussa, niin siitä onkin helppo lähteä säveltämään itse. Selkeitä ohjeita. Ei kuitenkaan ehkä ihan ensikertalaiselle sushin alueella, vaan edistyneemmille sushinvalmistajille.

Riyu Yamakami: Mitasareru Kuchibiru  *** (manga/yaoi)

  Pehmeäsydäminen Takashi on yksinäinen susi. Sattumalta hän näkee koulun pahan pojan Kurosen ja tämän poikaystävän teerenpelin koulussa. Kurose on vaarallinen, edes opettajat eivät ole häneltä turvassa. Joten miksi Kurose lähestyy epäviehättävää Takashia? Ja miten tähän kaikkeen liittyy Takashin isoveli?

Rakkaustarina. Koskettava kuvaus pojasta, joka ei usko olevansa rakkauden arvoinen. Sekä toisesta, joka oppii tosirakkauden merkityksen. Ei paha.

Natsumi Konjo: Fujoshi Rumi Vols.1 - 3 ***** (manga)

  Olen aiemmin arvostellut sarjan ensimmäisen osan nimellä Mousou Shoujo Otakukei-nimellä, joten sieltä voitte lukea arvostelun. Sarja on nyt lisensoitu jenkkilässä nimellä Fujoshi Rumi. Sarja jatkuu hillittömänä naurupommina, fujoshin rakastaminen ei todellakaan ole helppoa! ROFL 

Suosittelen!

Ai Morinaga: My Barbaric Girlfriend Vols.5 - 6 ***** (manga)

  Sarjan alku arvosteltu täällä. Siis Akira ja Nanako ovat vaihtaneet kehoja. Nanako nauttii edelleen elämästään ja tyttöystävästään. Akira puolestaan ei ole valmis hyväksymään tapahtunutta. Siitä huolimatta, että hänen paras ystävänsä on enemmän kuin puoliksi ihastunut Akiraan (tytön kehossa vai siitä huolimatta?).Tapahtumat saavat vauhtia, kun Nanakon vanhemmat palaavat ulkomailta, eivätkä ole ollenkaan ilahtuneita tapahtuneesta! Tai ainakin siltä aluksi vaikuttaa... No, joka tapauksessa isoisään laitetaan tulta takamuksen alle. Laite on saatava kuntoon ja Akira ja Nanako takaisin omiin kehoihinsa!

Jatketaan tätä lattialla kierimistä, kun kerran ollaan alkuun päästy. Suosittelen lämpimästi mitä tahansa Ai Morinagan tekemää sarjaa. Sarjan komedialuonteesta huolimatta taustalla on myös ajatuksia herättäviä syvempiä teemoja. Esimerkiksi sukupuoliroolit. Akiran vanhemmat ja sisko ovat nyt ihastuneita, kun Akirasta on tullut "miehekäs" (eli kyseessä on siis Nanako Akiran kehossa). Onko meille siis sallittu vain tämä yksi annettu rooli? No, ei kannata kuitenkaan miettiä liikoja, vaan nauttia komediasta.