Desmond Morris: Eleet kertovat, ilmeet puhuvat *****

  Ihmisten eleet ja ilmeet kertovat enemmän kuin sanat. Mutta ymmärrämmekö niiden sanoman? Niinhän se on, että pystymme suoltamaan suustamme vaikka mitä, mutta se ei auta, jos ruumiinkielemme kertoaa toista. Emme me aivan esim.hevosten veroisia ole ruumiinkielen lukijoina, mutta silti yllättävän hyviä, varsinkin pienellä treenauksella.

Kirja on vanha - yli 30 vuotta - mutta ei ihminen ole tässä välissä muuttunut eläimenä mihinkään. Kaikkien ihmisistä kiinnostuneiden tarkkailijoiden perusteos. Eleistä on lukemattomia paikallisia muunnoksia (varovaisesti niiden kanssa matkoilla!), mutta loppujen lopuksi ihminen on ihminen ja samanlainen niin Amazonin viidakossa kuin Helsingin talvipakkasissa. Suosittelen.

Ai Yazawa: Nana Vol.17 ***** (manga)

  Siitä lähtien kun Hachi meni kihloihin Takumin kanssa ja muutti pois hänen ja Nanan yhteisestä asunnosta, hän on tuntenut liukuvansa pois Nanan elämästä. Kun roskalehdistö alkaa kaivaa esiin Nanan ei-niin-auvoisia perhe-suhteita, Hachi yrittää huolehtia asiasta. Mutta tekevätkö Hachin hyvät aikomukset asioista vain pahemman?

Erinomaista. Tuleva tragedia riippuu raskaana koko tarinan yllä. Jännitys pysyy hyvin yllä. Täti tykkää!

Sung-Hyen Ha: Queens Vols.1 - 5 **** (manhwa)

  Osat 1 - 4 uusintana. Lukekaa niiden arvostelut täältä ja täältä. Joten tässä on vain viitososa.

Kasvaessaan vanhemmaksi Pil-Hyun tajuaa, ettei rakkaus oli mustaa ja valkoista, ja ettet voi itse valita sitä kehen rakastut. Mikä muuttaa kaiken monimutkaisemmaksi, kun häne rakastuu yhä styvemmin opettajaansa Bok-Namiin. Tämä puolestaan kipuilee suhteessa entiseen rakastettuunsa, johon hän voisi rakastua uudelleen. Eivätkä he ole ainoita, joilla on murheita rakkauden suhteen... Ja tuleeko Pil-Hyunista miesten mies?

Tämä on sarjan viimeinen osa. Mielestäni tekijä käärii tarinan liian nopeasti kokoon, nyt jäi paljon potentiaalia käyttämättä. Pari kolme lisäosaa olisi tehnyt tälle sarjalle hyvää. Nyt jäi väkisin lopetetun tunne suuhun. Mutta siitä huolimatta oikein mainio komediasarja, varsinkin kokonaisuutena.

Yun JiUn: Cynical Orange Vol.7 ***** (manhwa)

  Boraa ärsyttää edelleen Ma-Han tarjunta. Mutta ei se, eikä Hye-Minin kasvava ystävyys Jung-Yunin kanssa, ärsytä häntä niin paljon kuin Hye-Minin lisääntyvä onnellisuus. Hye-Min on Boran kasvavan vihan kohde. Se tietysti vaivaa suuresti Hye-Miniä, joka kääntyy Ma-Han puoleen lohtua saadakseen. Se taas saa Shin-Bin varpailleen. Onko hänen otteensa kirpoamassa Hye-Ministä? Shin-Bi vetäytyy erilleen jopa So-Ryusta, joka alkaa olla jo epätoivoinen.

Sarja muuttuu sitä paremmaksi mitä pidemmälle tässä edetään. Komediaa, romantiikkaa, tragediaa. Jännitys sen kuin lisääntyy. Emotionaalisesti monitasoinen tarina. Suosittelen. Sarja jatkuu.

Kim Kang Won: I.N.V.U. Vols.1 - 5 **** (manhwa)

  Taas osat 1 - 3 uusintana, tällä kertaa kielellä, jota ymmärrän. Mutta asiaan! Eräänä aamuna Seyn maailma kääntyy ylösalaisin. Hänen äitinsä muuttaa Italiaan kirjoittaakseen uusimman kirjansa. Joten Sey muuttaa äitinsä ystävättären Mejan perheeseen. Mejan poika Terry on pelottava. Sey on perinpohjin ihastunut opettajaansa Mr. Chohon, mutta miksi Terry vaikuttaa tuntevan tämän erittäin hyvin? Ja mikä Terry oikein on? Tarina seuraa neljän tytön rakkaustarinoita.

Okei, selitys on syvältä, mutta älkää välittäkö siitä. Tarina on hauska ja välillä koskettava. Eli komediaa, romantiikkaa ja kasvutarinaa, plus pikkuripaus tragediaa. Yllättävän hyvä. Varsinkin kun nyt ymmärtää lukemansa...

Shin JiSang & Geo: Chocolat Vols.5 - 7 ***** (manhwa)

  Luvassa kolmiodraamaa: E-Soh pitää Kum-Jista, jonka sydämeen puolestaan saa hakkaamaan kylmäkiskoinen E-Wan. Lisäksi faniklubin johtaja Barbie ei ole unohtanut Kum-Jia, joten tämä järjestää Kum-Jin sairaalakuntoon. Ja ritari kiiltävässä haarniskassa on E-Soh. Riittääkö se siirtämään Kum-Jin tunteet? Varsinkin kun E-Wan ei halua olla missään tekemisissä Kum-Jin kanssa.

Komediaa, romantiikkaa ja teiniangstia. Mainio tapa tutustua myös korealaiseen fanikulttuuriin. Tämä on yksi minun ehdottomista lempisarjoistani. Varsinkin E-Wan angsteineen on aivan ihana kakara. Suosittelen. Sarja jatkuu. Yhteistä kaikille suosikeilleni on se, että ne onnistuvat koskettamaan emotionaalisella tasolla ja psykologinen kuvaus on todentuntuista. Niin tässäkin.