Tom Björklund & Seppo Vuokko: Mammutin aika - elämää jääkaudella *****!!!

  Luulitteko, että jääkauden maailma on ollutta ja mennyttä? Erehdys! Se on suurelta osalta täällä vielä tänäkin päivänä. Vaikka mammutti on kuollut, mammuttiaro elää yhä - vieläpä siten, että useimmat sen lajeista ovat meille tuttuja. Toki erojakin löytyy. Tämän päivän faunaan eivät todellakaan kuulu leijonat, virtahevot eivätkä hyeenat. Kirjassa esitellään lähinnä viime jääkauden ja sen sulamisvaiheen eliöyhteisöjä.

Teksti on äärimmäisen mielenkiintoisesti kirjoitettua, onhan sen takana Luontoillastakin tuttu Seppo Vuokko. Kuvituksena on Tom Björklundin huikaiseva taide. Yksi viime aikojen parhaimmista kirjoista. Suosittelen todella lämpimästi!

Tite Kubo: Bleach Vol.28 ***** (manga)

  Ichigo, Chad ja Uryû ovat Arrancarien linnoituksen edustalla, kun matkaan pölähtää kaksi ärsyyntynyttä ystävää - Rukia ja Reiji. He ovat lievästi sanottuna kettuuntuneita siitä, että heidät on jätetty jälkeen. Apua lähtöönsä he ovat saaneet yllättävältä taholta. Mutta ennen kuin sankarimme pääsevät määränpäähänsä, on heidän kuljettava Tres Cifrasin - häväistyjen arrancarien maan - läpi. Mikä sitten onkin helpommin sanottu kuin tehty.

Kun vanhaksi elää, niin sitä näkee söpön hollow'kin. Ihan totta! Tarinan vauhti pitää ja hurma puree. Suosittelen!

Saki Oota: Yoru Made Matenai Vol.8 *** (manga)

  Romanssi Harukan ja Tsukasan välillä ei etene odotetunlaisesti, sillä niin Teppei kuin Jack-chankin tekevät osansa mutkistaakseen matkaa. Varsinkin Tsukasa-parka joutuu kärvistelemään mustasukkaisuuden ja epävarmuuden kourissa.

Romanttista teinikomediaa. Täytyy sanoa, että tarina vähän lässähti lopussa. Aivan kuin tekijä olisi kyllästynyt ja käärinyt pillit pussiin niin nopeasti kuin mahdollista. Mutta kokonaisuutena ihan ok sarja.

Lee Eun Young: Saver Vols.9 - 10 ***** (manhwa)

  Ley kumppaneineen ja kuningas Lucian ovat matkalla Kabuliin. Kuningas on menossa naimisiin Kabulin kuningattaren kanssa, mutta ei silti voi olla huomaamatta Leytä, varsinkin kun tämä muistuttaa suuresti hänen unessa näkemäänsä naista. Matkan varrella seurueen polut kuitenkin hyökkäyksen seurauksena erkanevat, ja Ley ja Lucian jäävät kahdestaan.

Tämä on niitä harvinaislaatuisia sarjoja, jotka todella vievät mukanansa. Odotan vain malttamattomana, että saisin uusimman osan tästä sarjasta käsiini. Todellinen helmi seikkailujen ystävälle! Sarja jatkuu.

Han Yu-rang: Boy of the Female Wolf Vols.1 - 4 **** (manhwa)

  Eun-Soo Cha vihaa äitiään, joka on hylännyt hänet. Mutta isoäitinsä kuoleman jälkeen Eun-Soo joutuu muuttamaan Souliin äitinsä ja tämän uuden aviomiehen luo. Ennen isoäidin kuolemaa Eun-Soo lupasi, ettei enää tappele. Jutussa on nimittäin se juju, että vaikka Eun-Soo on tyttö, pukeutuu hän pojaksi ja rakastaa tappelemista. Soulissa Eun-Soo ajautuu välittömästi vaikeuksiin, niin koulussa kuin sen ulkopuolella. Mitenköhän Eun-Soo selviää tästä, ja onko ilmassa luvassa myös rakkautta...?

Teinikomediaa, jossa myös ripaus romantiikkaa. En väitä, että olisi taiteeltaan tai tarinaltaan mitenkään maailmoja mullistava, mutta kummasti se vie mukanaan. Positiivista vaihtelua näihin gender bendereihin tuo se, että vielä ei kukaan Eun-Soon velipuolta (= äidin uuden miehen poika) lukuunottamatta tiedä Eun-Soon olevan tyttö. Odotan jatkoa mielenkiinnolla.