Ursula K. Le Guin: The Left Hand of Darkness ***** (sci-fi)

  Genly Ai on yhden sortin diplomaatti. Ekumeeni on lähettänyt hänet ottamaan yhteyttä lumenpeittämän planeetan Talven asukkaisiin. Mutta eristyneet, androgyynit ihmiset suhtautuvat epäluuloisesti tähän outoon, vain yhden sukupuolen omaavaan vierailijaan. Universumin kaukaisessa kolkassa heillä ei ole tietoa avaruusmatkailusta ja muista maailmoista. Joten kun Genly Ai kertoo mahtavasta planeettojen liitosta, joihin heidät on kutsuttu osallistumaan, ei ole mikään ihme, että häneet suhtaudutaan pelolla, epäluulolla ja epäuskolla. Mutta se ei ole koko totuus. Sillä Genly Aille, joka näkee itsensä totuuden tuojana, on katkeransuloista ironiaa se, että hän löytää täällä totuuksia itsestään ja lumen verhoamassa Talven outoudessa löytää sekä rakkauden että tragedian...

Kirja on yksi genren ehdottomista klassikoista. Se on voittanut niin Hugo Awardin, Nebula Awardin kuin James Tiptree Jnr Retrospective Awardinkin. Eli eihän tällainen kirja voi olla huono! Itseasiassa, kun teini-ikäisenä luin tämän ensimmäisen kerran (suomeksi Pimeyden vasen käsi), teki se minuun lähtemättömän vaikutuksen. Jollette koskaan lue muuta sci-fiä, niin lukekaa tämä sekä Maailma, vihreä metsä ja Osattomien planeetta. Kaikki siis saman kirjoittajan kirjoja. Tämän kirjan takakannessa Frank Herbert sanoo seuraavaa: "What got to me was the quality of the storytelling. She's taken the mythology, psychology - the entire creative surround - and woven it into a jewel of a story." Jalokivi, se tämä nimenomaan on.

Tite Kubo: Bleach 8 - 9 ***** (manga)

  Rukia istuu Soul Societyssa sellissä odottamassa tuomiotaan. Hänen ystävänsä valmistautuvat hakemaan hänet takaisin tämänpuoleiseen. Mutta ensin Ichigon on saatava menettämänsä voimat takaisin.

Täti tykkää seikkailusta ja hurtista huumorista. Suosittelen.

Kei Toume. Lament of the Lamb 2 **** (manga)

  Vastaansanomaton verenhimo riivaa edelleen Kazunaa. Kauan kadoksissa ollut sisko, Chizuna, paljastaa salaisuuksia menneisyydestä. Samalla kun sisarusten kohtalot kietoutuvat yhteen, kasvavat he eroon maailmasta, sillä hirvittävän taudin ainoa parannuskeino saattaa tuhota ne, jotka heitä rakastavat.

Tragediaa, kauhua, rakkautta, teiniangstia. Kiinnostava tarina. Taide ei ehkä helpointa silmälle, mutta ei siinä mitään vikaa ole. Mielenkiintoinen sarja. Sarja jatkuu.

Minase Masara: The Best Lover Vols.1 - 4 **** (manga / yaoi)

  Kuniyoshi Masahiro on entinen malli ja nykyinen manageri. Sitten hän saa huollettavakseen Suda Yoshimin. Yoshimin isä on pankin varajohtajan poika, jolla on vaikutusvaltaa Masahiron edustamaan mallitoimistoon, joten Masahiron ei auta muu kuin ottaa lusikka kauniiseen käteensä. Vaikka Yoshimi on sietämätön, hemmoteltu rikas kakara. Ainakin siihen asti, kun Masahiro huomaa kuinka viehättävä Yoshimi itseasiassa on...

Tässäkin on hyvä tarina pohjalla. Ei mitään kovin syvällistä, mutta kyllä itsekeskeisestä Yoshimista kasvaa ihan mukiinmenevä rakastettu. Romantiikkaa, totta kai, ja kasvutarinaa.

Mari Fujimura: ... no Onna *** (manga)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä Lenan luokkatoveri Michiru tunnustaa hänelle rakkautensa ja pyytää, että he aloittaisivat ystävinä. Mutta Michiru ärsyttää suunnattomasti Lenaa. Kuinka tässä oikein käy? Toisessa tarinassa Rei-chan on aina pitänyt koulun suosituimmasta pojasta Shintasta. Shinta kohtelee Reitä kuin orjaa. Mutta mitä tapahtuu, kun Rei saa tarpeekseen ja lopettaa Shintan passaamisen eikä välitä tästä? Kolmannessa tarinassa Yamata Tanako on fiksu, ei-niin-hyvännäköinen tyttö, jota kukaan ei tunnu muistavan. Nota Sakami on taas Tanakon täysi vastakohta. Joten, kun Sakami pyytää Tanakoa seurakseen, niin  Tanako ei voi olla ihmettelemättä. Mikä tässä on taustalla? Viimeisessä tarinassa Hinako ei aiheuta poikaystävilleen muuta kuin huonoa onnea. Joten hän päättää olla enää rakastumatta. Mutta sitten hän tapaa Tamoton, kukkakauppiaan veljenpojan, joka ei ota varoituksia kuuleviin korviinsakaan...

Ihan tavallista mangaa. Romantiikkaa luonnollisesti.