Ursula K. LeGuin: Maailma, vihreä metsä ***** (scifi)

  Uudessa Tahitissa, etäisellä ja metsäisellä planeetalla, asuu vihreän karvan peittämä humanoidikansa athsheanit. Miehet uneksivat, naiset päättävät mitä tehdään. He eivät tapa, kunnes planeetalle tulee ihmisiä, jotka tuhoavat metsät vanhan maailman malliin, orjuuttavat alkuasukkaat ja esittelevät heille murhaamisen taidon. Kirjassa tapahtumat kuvataan kolmen ihmisen näkökulmasta: Selverin, paikallisen miehen, Luybovin, humaanin athshealaisia ymmärtävän tutkijan ja Davidsonin, länsimaista ajatusmaailmaa ja elämäntapaa edustavan, omahyväisen upseerin.

Tästäkin napsahti kirjailijalle Hugo-palkinto aikoinaan (v.1973). Kirja on aikansa lapsi, Vietnamin sota oli kuumimmillaan, ja se näkyy. Mutta valitettavasti kirjan teemat ovat ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä. Jos haluat ajateltavaa, niin suosittelen tätä kirjaa.

Tarina: Riichiro Inagaki; Taide: Yusuke Murata: Eyeshield 21 Vols.6 - 37 ***** (manga)

  Deimon Devil Batsien tavoitteena on Christmas Bowl, japanilaisen lukioamefuton kulminaatio. Tie sinne ei ole helppo ja matkan varrella mahtuu yhtä jos toistakin. Esimerkiksi kuolemanmarssi Houstonista Las Vegasiin... Mutta matkan varrella epäsopuisasta ja motivoitumattomasta joukosta kasvaa Joukkue, ja pojista miehiä. Ja kun kerran ruvetaan haaveilemaan, niin miksei sitten saman tien nuorten maailmanmestaruudesta maajoukkueessa!

Kerrassaan aivan mahtava sarja. Ei ihme, että se on klassikko. Tarina on erinomainen ja pitää kutinsa vaikka sarja onkin pitkä. Vielä kun lisätään hahmot joihin on helppo samastua, ja jotka on kuvattu monimuotoisina ja eloisina. Lukija saa käydä läpi koko tunteiden kirjon, niin naurun kuin itkunkin. Komediaa ja kehitystarinaa, What's There Not to Like? Ai niin, mainitsinko jo, että Hiruma on aivan hirmuisen suloinen? Täti on rakastunut... Tässä vaiheessa sarja jo lukeneet toteavat: "Just, JOO!"

Hwang Mi Ri: Crazy Girl Shin Bia Vols.1 - 3 **** (manhwa)

  Shin Bia on laiska, kovanaama, rahanahne mutta kaunis lukiolaistyttö. Kun hän sattuneesta syystä hyppää alas korkeasta rakennuksesta, hän odottaa kuolevansa. Mutta hän päätyykiin aikaan jolloin muinainen Goryeo-dynastia hallitsi. Ja aivan ensimmäiseksi hän joutuu pakenemaan salamurhaajaa! Vaikuttaa siltä, että hän on vaihtanut paikkaa kruununprinssi Baek Yoonin morsiamen, taivaallisen neidon Bian kanssa.

Romanttista komediaa. Tähän asti ollut ihan toimivaa. Sarja jatkuu.

Han Yu-Rang: Forbidden Kiss Vols.1 - 2 **** (manhwa)

  Haeunin elämä on yhtä sotkua, kiitos hänen velipuolensa, joka on jengin johtaja. Haeun saa syyt niskoilleen kaikista velipuolen tekosista. Ja kaupanpäälle hän myöhästyy tämän vuoksi koulusta - tämä on pitkä tarina - ja joutuu loppuvuodeksi sisäköksi. Haeun päättää kostaa!

Romanttista komediaa tämäkin. Saman tekijän kuin Boy of the Female Wolf. Tässäkin tarinankerronta ja piirrostyyli on hieman kömpelöä, mutta kummasti tarina vie mukanaan.  Sarja jatkuu.