Stephen Turnbull: Genghis Khan & the Mongol Conquests 1190 - 1400 ****

  Mitä yhteistä on saksalaisella ritarikunnalla ja Japanin samurailla? Molemmat taistelivat samaa vihollista vastaan vaikka heillä ei ollut aavistustakaan toistensa olemassaolosta. Mikään armeija maailmassa ei ole valloittanut yhtä suurta aluetta eikä synnyttänyt yhtä suurta pelkoa uhreissaan.

Kirja esittää mongolien valloitukset tiiviissä mutta perusteellisessa muodossa. Se selittää miksi mongolit olivat niin menestyksekkäitä kuin olivat. Erittäin mielenkiintoinen, tästä olisi lukenut enemmänkin. Kirjoittaja on tunnettu Aasiaan erikoistunut sotahistorioitsija.

Charlaine Harris: A Touch of Dead ***

  Kirja koostuu viidestä lyhyestä tarinasta. Tämä kannattaa lukea ennen sarjan kuudetta osaa, muuten jää lukijalle kamala tunne, että jotakin on jäänyt välistä. Taattua laatua, mainiota viihdettä.

Brian Ruckley: Bloodheir ****

  Sota Mustan tien seuraajien ja Tosiveristen välillä on levinnyt. Tuntuu, ettei mikään voi estää Mustan tien etenemistä. Samalla kun sota kiihtyy, syntyy myös osapuolten sisällä eripuraa. Kaaoksen keskellä na'kyrim Aeglyss käyttää vastaheränneitä voimiaan pakottaakseen kaikki ja kaiken palvelemaan omia mielipuolisia halujaan.

Trilogian toinen osa. Tarina etenee kuin juna. Erinomaista kerrontaa. Suosittelen.

Charlaine Harris: All Together Dead ***

  Sookie Stackhouse haluasi todella päästä ylitse petollisesta exästään ja tutustua lähemmin seksikkääseen muodonmuuttajaan Quinniin - mutta sen sijaan hän löytää itsensä vampyyrikokoukseen Louisianan vampyyrikuningattaren Sophie-Anne Leclerqin seurueessa. Hurrikaani Katrina on vaikeuttanut huomattavasti kuningattaren asemaa, ja nyt tämä joutuu oikeuteen aviomiehensä murhaamisesta. Sookie tietää, että kuningatar on syytön, mutta muilla on epäilyksensä, ja jotkut vampyyrit haluaisivat viedä loppuun sen, minkä luonto aloitti. Sookien on päätettävä millä puolella hän seisoo, ja nopeasti sittenkin, sillä hänen päätöksensä saattaa tarkoittaa eroa selviämisen ja suoranaisen katastrofin välillä...

Sujuvaa viihdettä. Romantiikkaa, huumoria ja jännitystä. Ei edelleenkään syvällisyyden huipentumaa, mutta kyllä tämä otteessaan pitää. :)

Fumi Yoshinaga: All My Darling Daughters ***** (manga)

  Kolmikymppinen Yukiko asuu edelleen äitinsä Marin kanssa. Heidän suhteensa saa yllättävän käänteen, kun Mari ilmoittaa menevänsä naimisiin - ex-hostin ja aloittelevan näyttelijän kanssa, joka on nuorempi kuin Yukiko. Yukiko, joka on vakuuttunut, että mies aikoo kyniä hänen äitinsä, ei pysty jäämään taloon ja päättää muutta yhteen miesystävänsä kanssa. Viidessä lyhyessä tarinassa kirjailija kutoo yhteen Yukikon ja hänen ystäviensä tarinat.

Herkkä kirja aikuisille naisille. Lyhyitä tarinoita elämästä, joka ei aina mene niin kuin sen oli kuvitellut. Kasvutarinoita. Kerrassaan ihana.