Patrick Rothfuss: The Wise Man's Fear ***** (fantasia)

  Legendat paisuvat ja paisuvat, niin ettei totuutta niistä löydä millään. Kvothe jatkaa tarinansa kertomista toisena päivänä. Nyt ovat vuorossa tarinat siitä kuinka hän sai Felurianilta varjoviitan ja hankki ademien legendaariset taistelutaidot. Paitsi, ettei totuus ole ollenkaan sellainen kuin tarinat.

Genren ehdotonta huippua. Ja jo sarjan edellisen osan kohdalla mainitsin kauniista kielestä. Puhumattakaan siitä, että tarina herättää ajatuksia. Täydellisen tyydyttävä lukukokemus.

Mary Balogh: Simply Unforgettable **** (Historiallinen romantiikka)

  Frances Allardin ja Lucius Marshallin ensitapaaminen raivoisassa lumimyrskyssä ei ollut paras mahdollinen, mutta päätyy lumen saartamassa majatalossa yhteiseen yöhön. Seuraavana päivänä he jatkavat matkaansa kumpikin omaan suuntaansa, sillä Frances tietää, ettei hänellä ole mitääntekemistä upporikkaan varakreivin kanssa. Mutta kumpikaan ei pysty unohtamaan toista. Kohtalo kuitenkin heittää heidät uudelleen yhteen. Lucius ei suostu ottamaan eitä vastaukseksi. Jos Frances ei suostu hänen vaimokseen, nin sitten hän tekee tästä rakastajattarensa. Mutta Frances ei suostu niin millään. Mutta miksi?

Toisen genren eliittiä. Olen ennenkin hehkuttanut Mary Baloghia. Hänen tarinoissaan hahmot ovat eläviä, ja on helppo tunnistaa kuvatut tunteet omassa elämässään. Hän kertoo tunteista erinomaisesti lankeamatta imelyyteen tai kirjalliseen pornografiaan. Suosittelen!

Izumi Tsubaki: Oresama Teacher Vols.2 - 3 **** (manga)

  Mafuyun suunnitelma olla tavallinen oppilas näyttää toimivan, ainakin toistaiseksi. Hän on saanut ystävän (Hayasaka), ja suunnittelee liittyvänsä johonkin koulun kerhoista. Mutta luokanvalvoja herra Takaomi on toista mieltä - hän haluaa Mafuyun musertavan pahamaineisen koulujengin johtajan! Sen jälkeen Mafuyu suuntaa kotiin viikonlopuksi rentoutumaan. Mutta sen puoleen äiti kuin kotikaupunkikaan ei vaikuta kovinkaan lämpimästi toivottavan Mafuyun tervetulleeksi. Seurauksena on panttivankidraama. Voiko hän auttaa entisiä ystäviään vaarantamatta uutta alkuaan?

Hihitysvaroitus! Eli komediaa luvassa. Sarja on minulla uusintakierroksella ja tarina tuntuu vain paranevan toisella lukemisella. Suosittelen tätäkin.

Tite Kubo: Bleach 28 - 29 **** (manga)

  Ichigo, Chad ja Ishida jatkavat Inoen etismistä Hueco Mundossa, arrancarien kotipaikassa. Mutta luonnollisestikaan pelastusoperaatio ei muodostu huviretkeksi.

Eli luvassa taisteluita ja toimintaa taas kerran. Täti tykkää.

Sitten tämän kerran helmiin.

Mika Sadahiro: Under Grand Hotel Vols.1 - 3 ***** (manga / yaoi)

  New Yorkin katujen alla on erityisen vaarallisille vangeille tarkoitettu vankila, Underground Hotel tai - niiden mukaan, jotka siellä viihtyvät - Under Grand Hotel. Japanilainen Sei joutuu sinne murhattuaan rakastajattarensa miehen - oletettavasti. Sei on yksinäinen, vieraassa maassa ja äärimmäisen vaarallisten miesten ympäröimä. Mitä siis tehdä? Hankkia suojelija tietysti, ja sellaiseksi kelpaa vankien johtaja, huumekauppias Swordfish, vaarallisista vaarallisin. Kenties tämä takaa Seille sen mitä hän kaipaa?

Jos haluat possunpinkkiä söpöilyä niin tämä ei todellakaan ole sinua varten. Tarina on nimittäin rujon kaunis kuvaus odottomasti löytyvästä rakkaudesta mitä karmeimmissa olosuhteissa. Hahmot eivät ole mitään pyhäkoulupoikia. Mika Sadahiron tarinat ovat raikas poikkeus yaoin normaalista tyylistä. Ne nostavat ihon kananlihalle ja saavat haukkomaan henkeä. Mutta ei herkkähernoisille eikä alaikäisille. Suosittelen!

Hajin Yoo: Totally Captivated Vols.1 - 6 ***** (manhwa / shounen ai)

  Eihän sitä nyt pitäisi vetää hernettä nekkuliin siitä, että Ewon lankesi yhdenyönjuttuun toisen miehen kanssa. No, Ewonin poikaystävä Shin on toista mieltä ja nostaa kytkintä. Kostoksi Shin hankkii uuden rakastajan Mookyulin, joka sattuu olemaan, no, pinnalta katsoen kunniallinen liikemies mutta itseasiassa mafioso. Niin tai näin, joutuu Ewon juoksupojaksi Mookyulin jengin hengauspaikkaan. Mutta sitten pelottava Mookyul alkaa hakkailla Ewonin kanssa. No Way in Hell! Ewon tekee selväksi, ettei ole kiinnostunut. Mutta sitten paljastuu yllättävä fakta, joka yhdistää Ewonin ja Mookyulin menneisyyden. Sen jälkeen Mookyul ei ota eitä vastaukseksi. Ewon ei tahdo suhteeseen, koska hän vaistoaa Mookyulin olevan liian vaarallinen hänelle, sillä hänhän voisi ihan oikeasti rakastua tähän!

Sarjalla on oikein sattuva nimi. Nimittäin Täti on totally captivated. Korean lakien vuoksi seksiosasto on olematon, joten se jättää enemmän tilaa itse tarinalle. Joka onkin sitten kerrassaan mahtava. Tädin täytyy myöntää, että pidän henkilökohtaisista syistä johtuen tarinoista, joissa hylätyksi tullut ja henkisesti siipeensä saanut henkilö löytää rakkauden, jne. Mutta senkin pois sulkien tämä on poikkeuksellisen hyvä tarina, se onnistuu koskettamaan tunnetasolla, puhumattakaan komediallisista hetkistä. Totisesti suosittelen!