645053.jpg

Ulkonäkö pettää. Sitä voisi kuvitella, että tässä kellii auringossa viaton ja suloinen karvakerä. Saalistaminen jäi kyllä vähiin Kisulilta, koska hän ulkoili narun jatkona, mikä rajoitti hänen liikkumavapauttaan. Tietysti poikkeuksen muodostivat ne tyhmät elukat, jotka suorastaan juoksivat Kisulin suuhun. Niitäkin löytyi...

Eräänä päivänä kissa sai kiinni lumikon. Me arvailemaan, että se taisi nyt olla lumikon menoa. Eläinparka oli vielä hengissä mutta tärisi aivan shokissa. Vein sen saunaan pesusoikkoon siksi aikaa, että sain kiskottua vaatteet päälleni. Tarkoitukseni oli viedä se EKK:lle. Ainakin he lopettaisivat sen kärsimykset nopeasti. Kissa sai ankarat torut. Hiiret ja rotat ovat vapaata riistaa, mutta muut jätetään tiukasti rauhaan. Kisuli katseli lumikkoa epäluuloisena eikä halunnut olla sen kanssa enää missään tekemisissä, sillä oli mokoma ruiskauttanut rauhasistaan haisevaa eritettä. Itseasiassa kissa haisi vielä monta päivää lumikolta tämän jälkeen.

Saatuani vaatteet päälle ja etsittyäni sopivan pahvirasian lumikon kuljettamiseen menin takaisin saunaan. Siellä odotteli yllättäen hyvinkin pirteänoloinen nappisilmä. Yritin pyyhkeen avulla napata sen kiinni ja siirtää rasiaan. Lumikko ei ollut yhtään yhteistyöhaluinen, juoksi ympäri soikkoa ja kiroili. Lopulta kaveri kipattiin kylmästi rasiaan. Perillä EKK:lla, kaveri oli jo niin reipas, että kun kurkkasin rasiaan, meinasi se hypätä ulos rasiasta. Rasia oli huomattavasti korkeampi kuin itse lumikko. Mutta parasta asiassa oli se, että lumikko selvisi kissan hampaista henkikulta tallella.