Natsuki Takaya: Fruits Basket 8 ***** (manga)

  Tässä osassa Haru on kuin raivo härkä (heko heko), mutta mistä moinen johtuu? Tooru tutustuu uuteen eläinradan jäseneen, Ritsuun, joka on aika erikoinen tapaus. Lopuksi Yuki ja Aaya käyvät syvällisen keskustelun - tai niin syvällisen kuin Aayan kanssa nyt yleensä on mahdollista...

Sarja jatkaa mahtavaa menoaan. Uppoaa edelleen teineihin kuin kuuma veitsi voihin. Suosittelen!

Tarina: Adam Arnold; Taide: Shiei: Aoi House 2 *** (amerimanga)

  Alex ja Sandy saavat todeta, että elämä kaunotarlauman ympäröimänä on kaukana helposta. Edellisessä osassa käytiin tiukka taisto Aoi Housen johtajuudesta, ja nyt Alex pääsee nielemään tappion karvasta kalkkia ja treffeille Carlosin kanssa. Tosin eivät pojat ja lemmikkihamsu Echiboo jää aseettomiksi taistossa. Sillä Alexilla on tietämättään hallussaan salainen ase. Romantiikkaakin on ilmassa, mutta asiat tämän lauman ollessa kyseessä eivät ole mitenkään itsestään selviä...

Haaremikomediaa. Tässä toisessa osassa minun mielestäni tarinan punainen lanka pääsee vähän karkuteille. Komediaa ja tapahtumia kyllä vyörytetään hengästyttävää tahtia, mutta varsinainen tarina jää kohelluksen alle. Mutta kyllä tästä muutamat naurut saa irti.

Maki Murakami: Gravitation 2 ***** (manga / shounen ai)

  Juuri kun Shuichiun haaveet rocktähteydestä näyttävät toteutuvan, putoaa pohja jalkojen alta. Hiro ilmoittaa lopettavansa soittamisen ja kaiken lisäksi manageri haluaa Shuichin keskittyvän vain laulamiseen, joten bändille hankitaan väliaikainen kosketinsoittaja - ja millainen! Ainoa johon Shuichi voi tukeutua, on kyyninen ja töykeä Eiri Yuki.

Hyvää tämä painovoima on suomeksikin. Käännös on herkullista puhekieltä. En osaa sanoa miten nämä nykyteinit puhuisivat, mutta keski-ikäiseen Tätiin se menee täydestä. Suosittelen!

Kara & Lee YunHee: Angel Diary Vol.6 ***** (manhwa)

  Bi-Wal ja Musta Kilpikonna yhdistävät voimansa pelastaakseen kidnapatun Dong-Youngin. Mutta mitkä ovat Bi-Walin motiivit? Tämän tapuksen jäljiltä Bi-Walin ja Dong-Youngin välit eivät ole enää entisellään!

Aah! Vihdoinkin! Odottavan aika on pitkä. Eli vihdoinkin saa sarjaan jatkoa kirjojen muodossa. Upea sarja. Huumoria ja juonitteluja sekä tietysti teiniromantiikkaa. Tässä osassa muuten  suunsoittajien kuningas Bi-Wal kohtaa parempansa!

Kimiko Barber: Easy Noodeles    recipes from China, Japan and South-east Asia ****

  Aina välillä tulee nälkä, joten nuudeleista saa nopean helpotuksen siihen vaivaan. Pieni kirja, ohjeita on vain 35 + 8 perusohjetta, mutta näillä pääsee mukavasti alkuun. Kuten nimikin kertoo, ohjeet ovat helppoja ja selkeitä. Kuvat nostavat veden kielelle. Ainoa vika taitaakin taas kerran olla se, että ohjeita saisi olla enemmän...

Youko Kamio: Cat Street Vols.1 - 8 **** (manga)

  Keito Aoyama on kuuluisa entinen lapsitähti. Erään tapahtuman seurauksenä hän lopetti näyttelemisen ja eristäytyi kokonaan ulkopuolisesta maailmasta. Nyt hän on 16-vuotias ja viettää tylsät päivät kotonaan ilman tarkoitusta.  Kunnes eräänä päivänä hän törmää muukalaiseen, joka vie hänet mukanaan El Listoniin - vapaaseen kouluun, joka on tarkoitettu juuri häne kaltaisilleen nuorille, jotka eivät tunne kuuluvansa minnekään. Keito epäröi aluksi, mutta palaa kuitenkin kouluun ja aloittaa uuden vaiheen elämässään. Lapsuudenystävänsä Taiyoun sekä uusien ystäviensä Rein, Momijin ja Kouichin avulla Keito hitaasti löytää rohkeutta avautua toisille ja hyväksyä heidän apuansa. Palaako Keito näyttämölle, löytääkö hän ystäviä? Rakkauden?

Kasvutarina sekä tietysti romantiikkaa. Hieman vanhemmille teineille. En usko, että aivan nuorimmat vielä ymmärtävät tämän päälle, on sen verran enemmän psykologista kamaa samoin pinkit silmälasit on unohdettu jonnekin muuanne. Suosittelen.

Tsubaki Nakashima: C*C*C Vol.1 *** (manga)

  Kojima Mitsu (eli Honey) on yläasteen ekalla luokalla, mutta niin pieni, että kaikki luulevat häntä ala-astelaiseksi. Eräänä päivänä koulussa on taphtuma, johon tytöt pukeutuvat sisäkön asuihin. Honeyn asu on vain liian suuri :( No, sattuupa siinä ikkunaan törmäämään lepakko, jota Honey auttaa. Yht'äkkiä Honeyn eteen ilmestyy tämä tosi cool poika, Robin, joka on vampyyri ja kiittää Honey'a "lelunsa" pelastamisesta. Kiitokseksi hän täyttää Honeyn toiveen ja muuttaa tämän aikuiseksi (suudelmalla!).

Kawaii! Siis tämä on tarkoitettu sitten niille nuoremmille lukiojoille. Romantiikkaa, kommelluksia ja jännitystä. Tädin hampaat kirkuvat vieläkin kaikesta siitä sokerin määrästä... (Nimestä: Tähtien paikalla pitäisi olla sydämet, mutta kun niitä ei ole tässä vakiona, eikä merkistöstäkään löydy. Oh well...)