Stephen Hawking & Leopold Mlodinow: Suuri suunnitelma ****

  "Miksi olemme olemassa? Kysymys on kiinnostanut filosofeja ja tiedemiehiä vuosituhansien ajan. Einsteinin unelma oli löytää kaiken teoria, joka pystyisi selittämään fysikaalisen maailman ilmiöt kokonaisuudessaan. Nykytiede todistaa, että olemme entistä lähempänä ratkaisua." sanotaan takakannessa. Kirjassa tehdään selkoa viimeisimmistä teorioista ja tutkimustuloksista. Siinä avataan selkeään tapaan kvanttifysiikan perusteita ja M-teoriaa, joka on tämän hetken vaikuttavimpia ehdokkaita kaiken teoriaksi.

Wohoo! Täti yrittää esittää fiksumpaa kuin onkaan. Kirjan ymmärtämisessä auttaa kummasti, jos fysiikan peruskäsitteet olisivat hallussa, etteivät baryonit, baritonit ja prionit mene sekaisin. Mutta aihe on erinomaisen mielenkiintoinen.

Peter Lindgren & Erik Videgård: Modern Asiatisk Mat ****

  Kirjassa on perinteisiä reseptejä ympäri Aasiaa sekä uusia fuusioreseptejä Ruotsista aasialaiseen tapaan. Kirja on visuaalisesti vaikuttava. Reseptit ovat helppoja toteuttaa ja ruoka on luonnollisesti maukasta. Mainio lisä kirjahyllyyn.

Tarina: Tomo Takabayashi; Taide: Temari Matsumoto: Kyo Kara Maoh Vols.2 - 4 *** (manga)

  Ihmiset hyökkäävät toiseen ihmiskylään, joka on mazokujen aluella. Tapahtumat kylässä saavat Yurin hyväksymään asemansa maohina eli kuninkaana. Mutta kruunajaisissa tapahtuu jotakin odottamatonta, sillä Yuri siirtyy takaisin Japaniin, mutta vain hetkeksi. Seuraavaksi Yuri lähteen Conrad seurassaan etsimään kadonnutta kuninkaan miekkaa vain löytääkseen salamatkustajana mukaan tulleen Wolframin. Luvassa seikkailuita!

Oikein söpöä ja kauniita poikia/miehiä. ;) Sarjasta on myös hittianimesarja. Tytöt varmasti tykkäävät.

Aya Kanno: Otomen Vol.11 **** (manga)

  Tässä osassa Asuka määrittelee todellisen samurain mitan ja käy taistoon Suzaku Ojin kanssa siitä, kuka saa eniten ystävänpäivän suklaata. Sillä aikaa kun Oji viettelee tyttöjä oikealta ja vasemmalta antamaan hänelle suklaansa, Asuka ihmettelee yhtä asiaa - kenelle Ryo antaa suklaansa?

Sarjassa on tärkeä sanoma erilaisuuden hyväksymisestä. Jos kaikki olisivat samanlaisia, niin olisipa tämä maailma tylsä. Vaikka tässä onkin sanoma, ei tarina silti mene saarnaamiseksi. Täti tykkää.

Erica Sakurazawa: The Rules of Love **** (manga)

  Taku on täydellinen pelimies ja osa-aikainen gigolo, jonka pieni mustakirja on mailin paksuinen. Mutta kun hän tapaa Chizun, joka rakastuu häneen päätäpahkaa, hän yrittäärehellisesti muuttaa tapansa. Tarina kertoo Takun ja Chizun katkeransuloisesta rakkauden kesästä.

Erica Sakurazawa on lyhyiden, koskettavien rakkaustarinoiden mestari. Kaikkein eniten pidän niiden realismista. Näissä tarinoissa kaikki ei mene aina hyvin eikä lopussa ole satuhäitä ja onnellisesti elämän loppuun astia. Aivan niin kuin oikeassakaan elämässä. Nämä tarinat ovat aikuisen naisen makuun, teineille nämä ovat turhan realistisia. Teininä kun mieluummin katselee maailmaa niiden kuuluisten pinkkien silmälasien lävitse.