Alan Weisman: Maailma ilman meitä *****

  Kuvittele maailma, josta ihmiset katovat. Jo huomenna. Kirjoittajan ystävä kysyi tältä mitä maailmalle tapahtuisi jos ihmiset katoaisivat maan päältä. Vastaus ei ollut aivan yksinkertainen ja johti tämän kirjan syntymiseen. Ihminen kuvittelee olevansa koko luomakunnan herra, mutta meidän asemamme on huterien saavutusten varassa. Kun me häviämme, luonto valtaa tilan takaisin itsellensä. Se tekee sitä jo nyt.

Time-lehti valitsi tämän vuoden 2007 parhaaksi tietokirjaksi. Kirja esittelee hengästyttävän mielikuvitusmatkan tulevaisuuteen, maailmaan jossa meitä ei ole. Tämä kirja kuuluu taas sarjaan kirjoja, jotka kaikkien tulisi lukea. Se herrättää miettimään asemaamme maailmassa ja vastuutamme sen hyvinvoinnista. Suosittelen!

Simon Tofield: Simonin kissa *****

  Täti on palannut takaisin kuvakirjojen pariin. Eli kissojen ystävä Simon on seurannut kolmea kissaansa ja tehnyt niiden toimista fiktiivisen kirjan Simonin kissa. Jokainen kissan "omistaja" tunnistaa niistä oman mussukkansa. Piirtäjä on päässyt todella hyvin sisälle kissojen sisäiseen maailmaan. Täytyy myöntää, että Täti pärski naurusta lukiessaan. Jos tämä kirja ei riitä, niin netistä löytyy www.simonscat.com.

Kiyohiko Azuma: Yotsuba & 5 ***** (manga)

  Kesä lähestyy loppuaan, mutta Yotsuba ei ehdi levätä laakereillaan. Vielä on tehtävä tuttavuutta pahvirobotin kanssa, autettava kotitöissä ja syötävä rypäleitä sekä kirmattava merenrannalla. Puhumattakaan siitä, että Yotsuba kohtaa vertaisensa, Yandan, tuon pahamaineisen jäätelövarkaan!

Tädin täytyy pidellä massuaan. Henkikin meinaa loppua. Hillitöntä komediaa. Melkein olin unohtanut kuinka hupaisia pikkulapset ja niiden toilailut ovat. Eivätkä kaikki aikuisetkaan niin kypsiä ole... 

Kiyo Kyujyo: Trinity Blood 11 **** (manga)

  Nyt Esther on varsinaisessa liemessä. Hänet on julistettu lehdistössä virallisesti kuolleeksi ja hänen perässään ovat niin isä Abel kuin Vatikaanin verikoiratkin. Soppaan sekoittuu myös vaarallinen, nimellä Black Widow tunnettu nainen.

Tarina parantaa vauhtiaan kuin sika juoksuaan. Suosittelen.

Tite Kubo: Bleach 7 **** (manga)

  Rukian eteen ilmestyy kaksi shinigamia, joiden tehtävänä on viedä hänet takaisin Soul Societyyn - teloitettavaksi! Niin Ishida kuin Ichigokin panevat vastaan, mutta ilman menestystä. Mutta Ichigo ei olisi Ichigo jos hän alistuisi kiltisti kohtaloonsa. Mutta onko pelastusretki tuonpuoleiseen mahdollinen?

Toimintaa ja komediaa mustin sävyin koristettuna. Hyvää suomeksikin.

Hino Matsuri: Vampire Knight Vols.10-12 **** (manga)

  Tapahtuman Cross Academyssa saavuttavat huipentumansa, pelissä on nyt hengen lisäksi paljon muutakin. Kaname haluaa tehdä maailmasta turvallisen Yuukille, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Kun yhden uhan saa raivattua pois tieltä, niin toinen uhka nousee sen tilalle. Kovaa peliä pelataan niin vampyyrinmetsästäjien kuin vampyyrienkin joukossa.

Sujuvaa kerrontaa. Kaikille vampyyreista pitäville ja joita teiniangsti miellyttää. Onhan tämä ihan kiva, mutta jostakin kumman syystä hahmot jäävät minulle emotionaalisesti etäisiksi. No joo, teinit tykkäävät kuin hullut puurosta.