Saki Oota: Yoru Made Matenai Vol.1 *** (manga)

  Haruka on suloinen ja viaton lukiolaistyttö, joka odottaa innolla uuden velipuolensa  Tsukasan tapaamista. Haruka on asunut yksin, koska hänen isänsä työskentelee ulkomailla. Mutta nyt hänen seurakseen jää Tsukasa, kun vanhemmat lähtevät pois maasta. Ala-astelainen Tsukasa on vielä kuvitelmiakin suloisempi, kun uudet sisarukset vihdoin tapaavat. Tsukasa haluaa Harukan auttavan häntä kotiläksyissä, haluaa nukkua samassa vuoteessa... ja riisua Harukan ja rakastella tämän kanssa!?

Eli ei aivan nuorimmille lukijoille. Esittelyt lupaavat komediaa ja onhan tässä huumoria. Mutta Tädin on vaikea uskoa 12-vuotiaan pojan olevan aivan tällainen, ehkä sitten muutaman vuoden kuluttua todellisuudessa? Tai mistä sitä tietää, Täti kun ei koskaan ole ollut 12-vuotias poika - tai minkään muunkaan ikäinen, mitä sikseen tulee...

Maki Minami: You're My Girlfriend *** (manga)

  Hatsune on pahasuinen tyttö - lievästi sanottuna. Sillä joka kerta kun Hatsune avaa suunsa, sieltä tulee ulos juuri päinvastaista kuin mitä hän tarkoittaa. Ja kun käytöskin on ylimielistä ja ilkeää, ei ole mikään ihme, ettei Hatsunella ole yhtään ystävää. Eikä hänellä myöskään siis ole ollut poikaystävää koko elämänsä aikana. Mutta tuleeko asiaan muutos, kun hän liittyy Neitojen kerhoon, missä hän tapaa tyypin nimeltään Kirie. Kiriellä on eräs jotakuinkin uniikki tapa, joka ilmestyy aina, kun tyttö tulee tietyn välimatkan etäisyydelle. Mutta onko Kirie homo? Mitenkä tässä oikein käy?

Taas sitä koomista teiniromantiikkaa. Siinäpä se. Tyypillistä shoujoa.

Lee Young Hee: You're So Cool Vols.1 - 4 **** (manhwa)

  Jung Nan-Woo on energinen mutta toivottoman kömpelö tyttö, joka kaikkien muiden tuntemiensa tyttöjen kanssa on ihastunut koulun "prinssiin" Ryu Seung Ha'han, ja unelmoi tämän kanssa seurustelemista. Jotenkin hän onnistuu toteuttamaan unelmansa, mutta Seung Ha ei ole aivan sellainen kuin hän oli kuvitellut. Voittaako rakkaus kaiken?

Taas kerran sitä koomista teiniromantiikkaa. Kärsivä sankari ja ei-niin-välkky sankaritar, jonka rakkaus pelastaa sankarin. Tarinassa kulkee pääparin rinnalla, Nan-Woon enon rakkaustarina, joka hajoittaa kerrontaa, mutta oletan, että jossakin vaiheessa ne liittyvät kiinteästi toisiinsa. Sarja jatkuu, joten jään innolla odottamaan jatkoa.

Kasane Katsumoto: Yuuwaku no Bansan *** (manga)

  Yuri on saanut tarpeekseen rakkaussuhteista. Hän on päättänyt, että miehet saavat olla hänelle vain kertakäyttökamaa. Sitten töissä suunnitteluosastolta Tooyama Keigo tarvitsee naispuolisen partnerin työhön. Firma valmistaa kalusteita yrityksille, joten heidän tehtävänsä on "vakoilla" eri ravintoloissa, minkälaisia niiden kalusteet ja interiöörit ovat. Paljastuu, että Yuri ja Keigo ovat tavanneet aiemmin, mutta koska Yuri oli humalassa, ei hän muistanut sitä. Alkaa kissa ja hiiri-leikki, kun Keigo tanssittaa avutonta Yuria kämmenellään...

Taas tarinaa aikuisempaan makuun, joten Täti antaa "törky"-varoituksen.

Shiuko Uida & Shiuko Kano: Zange *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu kolmesta tarinasta. Ensimmäisessä pojan kimppuun hyökättiin nuorempana. Hänestä on tullut homo ja hän on avoin asian suhteen. Hän yrittää jatkuvasti ärsyttää opettajaa, jonka kanssa hän ei tule toimeen... Toisessa tarinassa nuori mies on tullut Tokioon opiskelemaan. Hän asettuu asumaan isoveljensä asuntoon, mutta tämä ei ole paikalla. Siellä on vain tyyppi, joka väittää olevansa veljen ystävä. Kolmannessa tarinassa mies menee naimisiin esimiehensä tyttären kanssa, joka pian kuitenkin kuolee. Miehet jäävät asumaan saman katon alle. Mutta sitten esimiestä aletaan painostaa menemään uusiin naimisiin. Mitä siitä miettii vävypoika?

Perusyaoita. Mutta varsinkin ensimmäisessä tarinassa on kohtansa. Lukekaa pois, jos yaoi kiinnostaa.

Fusanosuke Inariya: Zion no Koeda ** (manga / yaoi)

  Armoton nuorempi mies pitää vanhempaa miestä vankinaan. Nuorempi tuntee vanhemman erittäin hyvin ja on päättänyt panna tämän maksamaan menneisyydestä.

Esittely antoi mielenkiintoisemman vaikutelman kuin itse tarina sitten toimitti. Eli pahasti keskeneräinen ja vain yhteen asiaan keskittyvä "tarina". Tästäkin olisi saanut niin paljon enemmän irti... Mutta siis psykologiselta alkuasetelmaltaan herkullinen idea. Paha pettymys.

Trish Davies: The Balkan Cookbook ****

  Tässä kirjassa tutustutaan Romanian, Bulgarian ja Balkanin maiden perinteisiin keittiöihin. Kauheasti tässä ei ole ohjeita, mutta kyllä ne tärkeimmät tulevat esille. Ohjeet ovat selkeitä ja helppoja, ohjeet onnistuvat kyllä kokemattomammaltakin kokilta. Kuvia on runsaasti kuten keittokirjassa tuleekin olla. Miinusta tulee siitä, että tämä on tarkoitettu lähinnä Jenkkilän markkinoille, joten mitat ovat taas kerran paunoissa ja kupeissa jne. Saattaa muodostaa ongelman vähemmän näihin mittoihin perehtyneille. Mutta muuten suosittelen.