Lindsey Davis: Scandal Takes A Holiday ****
  Rikkaassa Ostian kaupungissa Marcus Didius Falco vaikuttaa viettävän huoletonta lomaa. Mutta kun hänen tyttöystävänsä Helena saapuu paikalle kantaen mukanaan pinkka Päivälehden kopioita, on Falcon pakko myöntää ystävälleen Petroniukselle todelliset syynsä Ostiassa oloonsa. "Infamia" on salanimi kirjurille, joka kirjoittaa Päivälehden juorupalstaa. Tämän kollegat ovat palkanneet Falcon raahaamaan tämän takaisin humalaisilta harhateiltään. Johtolangat johtavat Falcon merirosvojen maailmaan ja rikollisiin perinteisiin, joiden oli jo luultu kuolleen. Mutta johtavatko ne "Infamian" löytymiseen? Miksi merirosvot olisivat kaapanneet tämän? Ja jos ovat, niin löytyykö tämä hengissä?

Sarjan kahdeksas osa. Kerrassaan mainio tarina ja hahmot ovat eläviä. Muinaiseen Roomaan sijoittuva salapoliisitarina. Suosittelen!

Tarina: Makoto Shinkai; Taide: Yukiko Seike: 5 Centimeters per Second *** (manga)
  "Remember a time before cell phoines could be found in every pocket? Or when even accessing the world wide web was something only readily available in a library? Back then letters still filled up postboxes and moments just felt so much more precious when captured on Polaroid film. Now life seems to move at the speed of liight. Our memories are cpatured and shared with the world on social media platforms. And love, which is alresy capricious, can feel like it is moving at terminal velocity. In Makoto Shinkai's defining work, the internationally renowned director and animator unfolds a love story that is as timeless as it is fleeting. Yukiko Seike's rendition of this modern classic adds a new level of emotion and intimacy that is unique to its source material."

Eli tämä on mangaversio elokuvasta. Enemmänkin sarja kohtauksia kuin suoraviivaisesti etenevä tarina. Tuntemukseni ovat tätä kohtaan hieman kahtiajakautuneet. Henkilöt jäävät irrallisiksi ja loppu ei tuo minkäänlaista konkreettista loppua tarinalle. Taide on hyvää, mutta - no joo, lukekaa itse.

Tämän pitäisi olla oikeasti tammikuun listalla, mutta pitää saada tämä seuraavalle varaajalle...
Charlaine Harris: Deadlocked ***
  Nuori tyttö kuolee vampyyrijuhlissa ja vaikuttaa siltä, että Sookien poikaystävä Eric saattaisi olla vastuussa. Eric vannoo syyttömyyttään, poliisi puolestaan ei usko eikä Sookie itsekään ole aivan vakuuttunut. Varsinkaan, kun hän näki Ericin nauttivan uhrin verta vain minuutteja ennen kuin tämä kuoli. Mutta jokin jutussa haiskahtaa ja pahasti. Sookien on saatava totuus selville vaikka juuri nyt ei ole paras mahdollinen hetki siihen. Nimittäin Sookien keijusukulaisilla on omat säätönsä meneillään, ja lisäksi Sookien isoäidiltään saama maaginen esine, cluviel dor, liittyy tähän kaikkeen.

Sujuvaa viihdettä. Siinäpä se, aivot narikkaan ja nauttimaan.