Siis 50 minuutin lumien kolaus? Ainakin tuli hiki vaikka olin kevyesti pukeutunut. Vesi vain valuu hiuksista...

Mutta onneksi tuo on mennyttä - ainakin huomiseen asti. Lupasivat, että seuraava lumisaderintama olisi jo matkalla tännepäin. Huokaus.

Toissa päivänä löysin kirjastosta Eluveitien cd:n Evocation I: The Arcane Dominion. Se on sveitsiläinen metalliyhtye, jonka musiikissa on vaikutteita folk metallista ja melodisesta black metallista. Näin sanoo Wiki. Soittimina käytetään tavallisten lisäksi perinteisiä (lue: keskiaikaisia) soittimia ja laulukielenä on englannin lisäksi muinainen, jo ammoin kuollut, gallin kieli. Musiikista tulee mieleen kelttiläinen musiikki ja yllättävän samanlaiselta kuulostaa myös uusi Euroviisukappaleemmekin.

Bändi oli myös esiintymässä Tuskassa, kun minä kävin siellä, mutta kun se esiintyi samaan aikaan Girugämeshin kanssa, niin ehdin kuulla vain setin lopun. Tällä kertaa siis J-rock voitti, mutta seuraavasta kerrasta en olisikaan enää sitten niin varma. Nimittäin olen kuunnellut levyä lähes taukoamatta jo pari päivää... Suosittelen! Vaikka ei metallista muuten pitäisikään, melkein maailmanmusiikin puolelle menee. Tosin hieman raskaammin sävelkuluin.