Shiori Furukawa: Five Vols.1 - 6 **** (manga)

  Hina on joutunut vaihtamaan usein koulua isänsä työn vuoksi, mutta nyt se on ohi. Hina on aina haaveillut normaalista koululaiselämästä, mutta järkytyksekseen hän havaitsee, että hänen luokkansa koostuu pelkästään pojista. Mistä hän saisi kauan kaipaamansa tyttöystävän? Kaiken lisäksi luokan viisi ilkikurisinta - ja komeinta - poikaa on tykästynyt häneen...

Älkää antaka taiteen karkoittaa itseänne. Sillä hahmot muistuttavat lähinnä jotakin koiraa, Tädille tulevat mieleen mopsit tai chihuahuat (hahmoilla on isot, pullottavat silmät) tai sitten jotkin Roswellin humanoidit... Tarina itsessään on hauska, ei ehkä ihan siitä uskottavimmasta päästä, mutta taas kerran mitä pienistä. Sarja jatkuu.

Haruko Kurumatani: Forbidden Wedding *** (manga)

  Hana on normaali koululaistyttö, joka haaveilee omasta prinssistä. Eräänä päivänä hänet kuitenkin pakotetaan avioliittoneuvotteluun. Prinssi Ichiya ilmestyy hänen eteensä, mutta Hanalla ei ole aavistustakaan, että Ichiya ei todellakaan ole mikään keskiverto prinssi! Kirjassa on myös kaksi sivutarinaa.

Teiniromantiikkaa. Hyviä esimerkkejä siitä, miten EI tule toimia, vaikka nämä tarinat soljuvatkin odotettuun lopputulokseen. Oikeassa elämässä todennäköisesti ei niin kävisi. Siis sitä normaalia keskiverto hömppää. Lukekaa pois.

Ellie Mamahara: From Dusk Till Dawn **** (manga / shounen ai)

  Eisuke Kirishima, joka työkseen etsii näyttelijöitä aikuisvideoihin, poimii kadulta mukaansa Clarencen, komean ulkomaalaisen, joka on menettänyt muistinsa. Eisuke on aina pitänyt välimatkan itsensä ja muiden välissä, mutta Clarencea hän ei näytä voivan heittää menemään.

Jänskä tarina. Tämä on shounen aita, joten nuoremmatkin lukijat voivat lukea tämän järkyttymättä. Ellei sitten pelkkä ajatus romanttisista tunteista samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa järkytä. Mutta kuten olen jo aiemmin sanonut, ne yaoi / shounen ai tarinat, jotka valikoituvat minun luettavikseni, ovat hyviä tarinoita sinällänsä. Muun ei kai pitäisi merkitä mitään?

Mitsuaki Asou: Fujunna Renai **** (manga / shounen ai)

  Lukiolainen Inami Kazunori sai sattumalta selville uuden tulokkaan Udagawa Akihiron salaisuuden. Vastineeksi vaikenemisesta hän pyysi Udagawaa lähentymään Yoshimuraa, tyttöä, josta hänen paras ystävänsä Maruyama pitää. Inami kuitenkin katuu pyyntöä, ja sitten Udagawa itse paljastaa salaisuutensa.

Taas kerran kasvutarina, tarina ystävyydestä ja rakkaudesta. Lyhyehkö, mutta erinomainen tarina. Suosittelen.

Miyuki Kitagawa: Fukigen na Aibu **** (manga)

  Miori työskentelee baariemäntänä ("hostess") ja tappelee jatkuvasti siitä poikaystävänsä, joka on yläasteen opettaja, kanssa. Taas yhden riidan jälkeen Miori karkaa paikalta hukuttamaan murheitaan. Kotimatkalla hän tapaa miehen, jolle Miori purkaa mieltään. Myöhemmin he tapaavat uudelleen, mutta mies ei ole ollenkaan mitä Miori on olettanut tämän olevan...

Ei aivan tavallinen rakkaustarina, ja kuitenkin on sellainen. Lukekaa pois, niin ymmärrätte, mitä Täti tarkoittaa.

Megumi Toda: Furachi na Otoko Tachi *** (manga)

  Kirja koostuu viidestä lyhyestä rakkaustarinasta. Ja koska nämä ovat rakkaustarinoita, eivät ne suju ilman mutkia. Hauskoja. Ei taaskaan mitään maailmaa mullistavaa, mutta hauskoja nämä jutut ovat.

Shouko Takaku: Gekkou no Rankan ni Kuchinashi no Nioi **** (manga / yaoi)

  Saikawa ja Nashimoto ovat opettajia samassa koulussa (fine arts prep-school, miten tämän nyt suomentaisi? No, joka tapauksessa valmistava koulu varsinaiseen taidekouluun pyrkiville). Nashimoto on hyvä tyyppi ja aina valmiina auttamaan Saikawaa. Kerran he menevät juomaan töiden jälkeen, ja Saikawa päätyy itkemään avioeroaan ja elämänsä yleistä surkeutta. Joten Nashimoto lohduttaakseen päätyy suutelemaan Saikawaa.

Taas sitä poikarakkautta. Mutta tarina on hyvä. Täti suosittelee. Me emme ehkä olekaan ihan niin yksinäisiä elämässä kuin kuvittelemme...

Rie Honjou: Ginchou Kidan *** (manga / yaoi)

  Taivaallinen Jadepaviljonki on bordelli, jossa miehet palvelevat miehiä. Miehet tulevat sinne nauttimaan kulttuurista ja kauniista miehistä. Prostituoidut jakavat ruumiinsa, mutta onko heillä oikeus rakastua?

Rakkaustarina. Ihan mielenkiintoinen. Nättejä miehiä...