Meca Tanaka: 7 Jikanme Rhapsody *** (manga)

  Toudou Rinko on vakava ja luotettava luokanvanhin (class representative, noin se kuulemma kuuluu suomentaa), nyt lukion toisella luokalla. Ensimmäinen vastakkaisen sukupuolen jäsen, johon hän kiinnittää huomiota, on hänen luokanvalvojansa Saku-sensei. Hän päätyy auttamaan leikkisää ja coolia opettajaansa tämän "rakkausneuvontahuoneessa".

Taas sitä komediallista teiniromantiikkaa. Raikas ja suloinen tarina kasvamisesta ja rakkaudesta.

Ririko Yoshioka: 99% Cacao **** (manga)

  Sayumi (Sayu) Miyashita on energinen ja huomaavainen tyttö, joka rakastaa suklaata ja vihaa valehtelijoita ja tappeluita. Eräänä päivänä hän saa tietää, että hänen paras ystävänsä on tullut koulun #1 kylmäsydämisen prinssin, Kannan, torjumaksi. Siltä seisomalta hän päättää vihata Kannaa. Odottamatta hän rakastuu Yui-nimiseen poikaan, joka myöhemmin paljastuukin Kannaksi. Miksi Kanna valehteli nimensä hänelle?

Tämäkin on sitä teiniromantiikkaa, myös kasvutarina. Rakkaus ei ole aina pelkkää makeutta vaan siinä on myös katkeransuloisuutta - aivan kuten suklaassakin. Täti suosittelee.

Shizuru Seino: Power!! 7 **** (manga)

  Kyolla on ongelma. Hänen esiintymisensä on ollut liiankin vakuuttaavaa pojan vaatteissa, joten nyt hänen pitäisi todistaa Chiharulle olevansa tyttö. Tädistä kyllä tuntuu, että Chiharu on jo asianlaidasta tietoinen...:-D

Tässä osassa saa taas tyrskähdellä. Hykerryttävän hauska sarja. Suosittelen. Akari muuten on aikamoinen tyttö...Silmänisku

Miika Pölkki & Heikki Valkama: Umami    Japanilainen ruokakulttuuri ****

  Nimensä mukaisesti kirja esittelee japanilaista ruokakulttuuria, sen historiaa ja filosofiaa. Kirjasta löytyy myös ruokaohjeita, mutta ne eivät ole pääosassa. Tarjolla on niin tietoa riisin historiasta, eri sakelaaduista, pöytätavoista kuin maukkaita kertomuksia kaikennäköisistä ravintoloista nuudelipystybaarista ylelliseen kaiseki-ravintolaan. Eli kaikille niille, jotka haluavat kurkistaa japanilaiseen keittiöön ja kulttuuriin pintaa syvemmältä. Täti suosittelee.