Kimmo Jylhä: Raku   japanilainen keittokirja ****

  Kirja on johdatus japanilaiseen keittiöön. Ohjeita ei ole montakaan, eivätkä ne edusta japanilaista arkiruokaa. Pikemminkin kirja esittelee japanilaista ruokakulttuuria niin Tsukijin kalatorin, saken tai kylpylän muodossa, muutaman mainitakseni. Osa kuvista on mustavalkoisia, itseasiassa koko kirja on pikemminkin taideteos kuin pelkkä keittokirja. Positiivinen poikkeus. Suosittelen!

Robert  van Gulik: Murha Kantonissa **** (jännitys)

  Tuomari Deen viimeinen seikkailu. Dee on noussut urallaan korkeimman oikeuden puheenjohtajaksi, joten piirituomarin tehtävät ovat jääneet kauas taakse. Hänet on lähetetty Kantoniin tutkimaan sinne kadonneen sensori Lewin toimia. Mutta ennen kuin Dee arvaakaan, on hänellä käsissään monimutkainen ja vaarallinen asioiden vyyhti.

Perinteinen salapoliisiromaani. Kirjoittaja oli perehtynyt syvällisesti muinaisen Kiinan elämään, ja nämä kirjat avaavat mielenkiintoisen ikkunan. Kaikille historiasta ja salapoliisijutuista kiinnostuneille.

Kentaro Miura: Berserk Vols.31 - 32 ***** (manga)

  Pakeneminen Vritanniksen satamasta on helpommin sanottu kuin tehty, sillä hienoinkin alus on hyödytön jos sitä tavoita. Lauma Kushanin hirviöitä vaanii satamassa, ja niitä johtaa äärettömän vahva velho, joka hallitsee niin elementit kuin syvyyksien hirviöt. Guts saa apua odottamattomalta taholta taistossa Kushanin keisaria vastaan. Griffithillä, Gutsin entisellä komentajalla ja ystävällä on muita suunnitelmia keisarin suhteen.

Jii-haa! Päät poikki ja pinoon! Eli toimintaa, hirtehisellä huumorilla ryyditettynä. Ei heikkohermoisille. Mutta Täti tykkää. :)

Robert van Gulik: Keisarin helmi **** (jännitys)

  Kaksi salaperäistä murhaa, jotka molemmat liittyvät sata vuotta sitten varastettuun keisarin helmeen. Taustalla väijyy läpiteunkemattoman metsän suojelema virranjumalatar, Valkoinen Nainen, jonka mahtava marmoripatsas seisoon raunioituneen pyhäkön veren tahrimalla alttarilla.

Uskokaa jo! Täti tykkää. Tässä ei mässäillä väkivallalla eikä pelasteta maailmaa (tai ainakin sivilisaatiota), mutta niin vain tarinat toimivat. Nämä ovat samanlaisia kuin Agatha Christien (muuten on tänään päivän sankari, 120 vee) tarinat. Aivojansa saa vaivata, mutta ongelman ratkaiseminen ei ole ollenkaan yksinkertaista.

Tite Kubo: Bleach 14 *****

  Sillä aikaa kun Ichigo parantelee haavojansa, saapuvat Ganju ja Hanataroo Katumuksen palatsiin. He saavatkin vapautettua Rukian, mutta sitten pahaksi onneksi vastaan astelee Rukian veli, kapteeni Byakuya Kuchiki. Eikä Ishidalla ja Orihimellä mene yhtään sen paremmin...

Seikkailua ja huumoria. Toimii tämäkin. Kuusikymmentäluvulla lietsottiin Beatlesin ja Rollareiden vastaanasettelua. Tämän päivän lapsoset kinastelevat kumpi on parempi Bleach vai Naruto. Tädin täytyy myöntää, että pidän itse enemmän tästä. Ei sillä etteikö Narutokin olisi erinomaisen hyvä.

Yaya Sakuragi: Calorie (manga / yaoi) ***

  Toshiyuki on rakastanut 15 vuotta heteroa parasta ystäväänsä Yasuhiraa, mutta nyt se saa luvan riittää! Silloin Toshiyukin ja Yasuhiran yhteinen ystävä Jun astuu esiin ja tarjoutuu Toshiyukin rakastetuksi. Toshiyuki on iloinen vaikka tietääkin, että Jun yrittää vain lohduttaa häntä eikä hän itse pysty unohtamaan Yasuhiraa helpolla. Löytävätkö nämä kaksi mitenkään onnea?

Harmiton ja viehättävä tarina. Viihdyttää hetkensä mutta ei jätä mitään syvää vaikutusta mieleen.

Tarina: Maki Kazumi; Taide: Yukine Honami: Desire *** (manga / yaoi)

  Toru, ujo ja hiljainen poika, on ihastunut parhaaseen ystäväänsä Ryojiin. Tämän edessä Toru käyttäytyy aivan kuin olisi vain yksi Ryojin kavereista. Mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Ryoji tunnustaa Torulle, että on kiinnostunut Torusta "sillä lailla". Toru hyväksyy Ryojin ehdotuksen, mutta ajan myötä hänen onnensa haalistuu koska hän tietää, että heidän suhteensa on Ryojille vain seikkailu ja uteliaisuuden tyydyttämistä. Toru uskoutuu ystävälleen Kashiwazakille asiasta, ja tämä ehdottaa, että he teeskentelevät seurustelevansa. Pian sen jälkeen turhautunut ja mustasukkainen Ryoji yrittää erottaa heidät. Eli kaikki meni niin kuin suunniteltiin? Just joo! Aina siihen asti, kun Toru tajuaa, ettei Kashiwazaki teeskentelekään. Miksei Toru nähnyt tämän tulevan?

Ihan kiva. Oikeastaan oikein kiva, hahmot on hyvin kuvattuja. Tarina nyt ei ole mitään uutta, mutta ei kai se haittaa?