Christopher Hitchens: Jumala Ei Ole Suuri     Kuinka uskonto myrkyttää kaiken ****

  "Mihin uskonnot perustuvat? Miksi niiden piirissä edelleen kiistetään tieteelliset todisteet maailmankaikkeuden ja ihmisen alkuperästä? Toimiiko uskonto useimmiten vain sananvapauden ja seksuaalisen tukahduttamisen välineenä - sorrosta ja tapamisesta puhumattakaan?" Kirja on puheenvuoro uskontoa ja uskonnollisuutta vastaan ollen samalla ateismin ja uskonnottomuuden puolustuspuhe. Sillä jokainen maailmanuskonto on rakennettu epäloogisten periaatteiden ja suoranaisten satujen pohjalle. Ja mikä pahinta, uskonnon nimissä on kautta aikojen harjoitettu niin henkistä kuin fyysistä väkivaltaa. Edelleen tänä päivänä voi toisinajattelu olla hengenvaarallista...

Puhutteleva kannanotto terveen järjen puolesta. Tosin mielestäni tämä olisi saanut olla hieman laajempi ja syvällisempi. Muistakaa varoa kaikkia, jotka väittävät omaavansa ainoana totuuden - paitsi tietysti Tätiä!

Natsuki Takaya: Fruits Basket 7 ***** (manga)

  Toorun ja Hiron, uusimman eläinradan jäsenen, ensitapaamisesta on vähällä tulla katastrofi. Äksyn Hiron käytökseen on syynsä, jotka tuovat Toorun mieleen muistoja ajoilta, jolloin hän ja ystävänsä Arisa tapasivat ensi kerran. Mikä Toorussa sai kovanaamaisen jengiläisenkin heltymään?

Söpöä, söpöä, mutta on tässä asiaakin. Takaya pystyy yllättävän hyvin kuvaamaan nuorten psykologiaa, joten hahmot ovat eläviä eivätkä pelkkiä pahvikuvia. Aivan loistava sarja.

Takehiko Inoue: Vagabond 5 **** (manga)

  Inshun on Hozoinin temppelin toiseksi paras taistelija, ja Musashi joutuu todellisen tulikokeen eteen. Riittääkö voittoon pelkkä lannistumaton tahto?

Siirrytään seuraavaksi sitten ihan erilaiseen tyyliin, eli vaihdamme shoujolällyn miekkojen mätkeeseen. Kaikille toiminnasta - varsinkin japanilaisesta miekkailusta - kiinnostuneille. Toiminnasta huolimatta tässä kuvataan myös Musashin henkistä kasvua Japanin historian merkittävimmäksi miekkamieheksi, samoin hänellä oli valtava vaikutus bushidon ajattelumaailman syntyyn. Tarina on mielenkiintoinen ja taide selkeää ja miellyttävää.

Haruka Fukushima: Orange Planet 2 **** (manga)

  Ruin ympärillä pyörii runsaasta komeita miehiä,  mutta kuka on se oikea? Valitettavasti Ruin ihastus Kaoru on kiinnostunut toisesta henkilöstä, lapsuudenystävä Amanatsukin alkaa olla ärsyttävän suosittu muiden tyttöjen keskuudessa. Eikä opettajasta kämppiksenä ole muuta kuin harmia - vai?

Palataan shoujoon. Hauska tarina. Ei mitenkään uskottava, mutta hauska silti. Kyllä teininä on vaikeaa...

Katsuji Yamamoto & Roger Hicks: Sushi    herkkuja japanilaiseen tapaan ****

  Ja taas sushia napaan! Pieni keittokirja sushin valmistamisesta. Reseptejä ei ole paljoa, mutta perusmuodot esitetään hyvin ja selkeästi, joten omien sovellusten teko ei ole vaikeaa. Kuvia on runsaasti ja valmistus esitetään vaihe vaiheelta. Mainio pikkuopas. Ainoa mikä alkoi nyppiä, oli oikein kirjoitus. Dashi-liemi, wasabi-tahna, jne. Oletteko koskaan kuulleet liha-keitosta tai peruna-muusista? No joo, eivät keittokirjat kyllä koskaan ole olleet kuuluisia oikeasta kieliopista...

Suzanne Collins: Nälkäpeli **** (scifi)

  Luonnonkatastrofit ovat raunioittaneet suuren osan Pohjois-Amerikasta ja loput hävitti jäljelle jääneestä ruoasta käyty sota. Raunioista syntyi Panem, jonka kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitaan vastaan. Tietysti he hävisivat taistelun, ja rangaistukseksi kehitettiin nälkäpeli. Säännöt ovat yksinkertaiset: Jokaisen vyöhykkeen on arvottava yksi poika ja yksi tyttö osallistumaan kisaan. Heidät pakotetaan vaatiiviin olosuhteisiin luonnossa, jossa heidän on tapettava toisensa. Hengissä selviynyt on pelin voittaja, ja heitä on vain yksi. Trilogian ensimmäisessä osassa 16-vuotias Katniss ilmoittautuu peliin vapaaehtoisena pelastaakseen pikkusiskonsa, jonka kohdalle arpa lankeaa.

Kuulostaako tutulta? Idea on samanlainen kuin Battle Royalessa, eli pistetään teinit listimään toisiaan tosi-TV:ssä. Ei mitenkään uniikki aihe, mutta hyvin kerrottu. Tädiltä meni yö tätä lukiessa, kun en malttanut lopettaa. Suosittelen muillekin kuin nuorille lukijoille.

Yuri Hasabe: Bocchama wa Ijiwaru Vol.1 *** (manga)

  Rikas nuoriherra löytää jouluna yksinäisen ja hylätyn tytön ja päättää ottaa tämän hoteisiinsa. Hän nimeää tytön "Mikeksi". Aikaa kuluu ja nyt nuoriherra on lukiossa ja Mike on hänen henkilökohtainen palvelijattarensa. Mike rakastaa nuortaherraa, joka on varsinainen sadisti, jolla kaupan päälle on aikamoinen pikkupöksyfetissi.

Pikkutuhmaa huumoria. Kyllä tästä jokunen pyrskähdys irtoaa. Tosin tarina pistää myös miettimään moraalia. Tarinan hieman kyseenalaista sellaista kyllä häivytetään hieman pistämällä asiat reilusti överiksi. Tädille jäi hieman kaksijakoiset tunteet tästä.

Natsuki Takaya: Boku ga Utau to Kimi wa Warau Kara **** (manga)

  Kirja koostuu viidestä lyhyestä tarinasta, mukana on myös Takayan ihkaensimmäinen lyhyt tarina. Jos Furuba puree teihin, niin kyllä tämäkin uppoaa täydestä. Kuten Furubassa, näissäkin tarinoissa käsitellään kasvamista. Hauskoja ja humoristisia tarinoita. Suosittelen.

Yugi Yamada: Boku ni Datte Iibun ga Aru **** (manga / yaoi)

  Shintarou asuu isovanhempiensa luona maalla. Hän luulee, että hänen molemmat vanhempansa ovat kuolleet. Mutta hänen äitinsä kuitenkin elää ja asuu Tokiossa. Niinpä hän päättää etsiä äitinsä ja lähtee Tokioon. Hänen paras ystävänsä Satoshi, joka rakastaa Shintarouta, päättää seurata ystäväänsä Tokioon.

Söpö tarina jossa kukkii myös se kuuluisa huumorin kukka. Itseasiassa sivuhenkilöt ovat melkein päähenkilöitä mielenkiintoisempia... Psykologisesti aika yksioikoinen, mutta ei anneta sen taaskaan häiritä. Kiva tarina.