Kävin sitten viime viikon torstaina (11.2) elokuvissa pitkästä aikaa moneen vuoteen. Täytyihän se työtoverilta ostettu halpa lippu käyttää. Mutta ihan oikeasti täytyy marista noista hinnoista. Kun lippujen hinta oli 30 - 35 markkaa (5 - 6 €), niin kävin parhaimmillani yksitoista kertaa vuodessa elokuvissa. Nyt en ole tosiaan vuosiin käynyt elokuvissa. Tosi kannattavaa, elokuvateatterit?

Katsottavaksi valikoitui raina nimeltä Tie. (Ei se kuuluisa La Strada, joka myös Tieksi kääntyy.) Finnkinon esittelyssä sanotaan seuraavaa:

"Isä ja poika vaeltavat halki totaalisen tuhon runteleman maan kohti tuntematonta toivon ja toistensa turvin. Säännöt ja moraali ovat hautautuneet hävityksestä selvinneiden epätoivoisen elinkamppailun alle.

Tie on upea filmatisointi Cormac McCarthyn Pulitzer-palkitusta romaanista The Road.

Ohjaus: John Hillcoat

Pääosissa: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron, Guy Pearce, Robert Duvall"

Eihän elokuva voi olla huono, jos siinä on moinen näyttelijäkaarti? Synkeä se on, ja hätkähdyttävä. Samoin se herättää miettimään miten itse säilyttäisi inhimillisyytensä totaalisen tuhon keskellä. Ainoa häiritsevä kohta on loppu, jonka optimistisuus tuntuu liian päälle liimatulta, varsinkin kaiken sen moraalittomuuden ja räikeän välinpitämättömyyden ja ihmisarvon kunnioituksen puutteen jälkeen. En tiedä, miten kirja loppuu, joten en osaa sanoa onko se Hollywood-vesitys. Täytyisi varmaan lukea... Mutta kokonaisuutena elokuva on todella katsomisen arvoinen kokemus. Suosittelen.