Mitsuki Kako: Sora Log Vols.1 - 2 **** (manga)

  Sankaritar Hikaru on koulun astronomiakerhon jäsen, joka todella rakastaa tähtien tiirailua. Eräänä kauniina tähtikirkkaana yönä hän tapaa pitkän, miltei valkotukkaisen pojan. Kuka tämä oikein on, ja mikä hänen veljellään on oikein tätä vastaan?

Lupaava sarjan alku. Luvassa romanttista komediaa. Ei ainakaan tässä vaiheessa mitään maata mullistavaa, mutta omassa genressään oikein toimivaa.

Yang-ah & Maria: Sugar Addiction Vols.1 - 5 **** (manhwa)

  Jaegyun isoäiti potkaisee tämän pellolle kodistaan, joten Jaegyun on lähdettävä etsimään onneaan suuresta kaupungista eli Soulista. Jaegyu on varustettu vain älyllään (heh heh) ja 500 wonilla. Hän saa pian huomata, ettei veljen asunnon löytäminen suurkaupungissa ole niin helppoa. Ensimmäiseksi hän törmää kauniiseen mutta törkyturpaiseen poikaan ja seuraavaksi henkilöön menneisyydestään, jota hän olisi toivonut välttävänsä loppuun asti. Miten selviää maalaistyttö suurkaupungissa?

Romanttista komediaa. Ihan oikeasti Jaegyu on tyhmempi kuin laki sallii, joten ihmettelen tarinan miesten naismakua. No, onhan hän vilpitön... Muuten aika kevyttä hömppää, mutta Hweehanin ja Adeetin suhteen (isä-lapsi) kuvaamisessa tekijät ovat mielestäni onnistuneet parhaiten. Oli siis tässä sitä niin pitämääni kasvutarinaakin.

Tarina: Saki Aida; Taide: Yugi Yamada: Takaga Koidaro **** (manga / yaoi)

  Izumi Kuratan muistot Shin Takatsudosta loppuivat yläasteen loppuun, jolloin Shin sanoi hänelle, ettei halunnut enää koskaan nähdä Izumia. Nyt Izumi on yksinhuoltajaisä, jonka poika on rakastunut Shinin sisarenpoikaan. Heidän on pakko olla kosketuksissa, mutta Shin ei vaikuta muistavan mitä sanoi aikoinaan Izumille. Lisätään soppaan myös Izumin yakuzalanko Sawaragi...

Romanttinen komedia. On tässä koskettavatkin hetkensä. Koko kirjan paras hahmo on Makoto, Izumin poika, joka on tietyin tavoin kovin varhaiskypsä... Täti tykkäsi.

Enjin Yamimaru: Tengoku e Ikebaii ***** (manga / yaoi)

  Moriya, entinen nyrkkeilijä, ja Watase, entinen yakuza, joka jätti rikollisen elämänsä nähtyään Moriyan ottelevan. Kaksi muukalaista, jotka liikenneonnettomuuden jälkeen löytävät itsensä nollapisteestä, elämän ja kuoleman välistä. Siellä salaperäinen nainen tarjoaa heille keinon palata takaisin elävien pariin.

Okei, tagi on yaoi, mutta tämä tuottanee yaoi-faneille pettymyksen, koska vasta viimeisessä lisäluvussa on luvassa toimintaa, itse tarina on hyvinkin siisti. Kirjoittaja itsekin hämmästeli, kuinka tarina lähti kirjoittamaan itse itseään. Eli kyseessä on pikemminkin sci-fi tarina elokuvan Päivä murmelina tapaan. Tarinan pointti on siinä mitä tehdä, jos menneisyyttä muuttamalla tuhoat sen hyvän mikä sinulla on. Kannattaako sitä hintaa maksaa? Pidin tarinasta tosi paljon.

Michi Awa: Tenjou no Kajitsu *** (manga)

  Yuri Tomita on vihannut poikia pienestä lähtien. Nämä kun kiusasivat häntä armottomasti. Joten kun hänen tyttökoulunsa Kinka-akatemia päättää liittyä yhteen poikien Ginka-akatemian kanssa, on Yurin rauhallinen elämä "paratiisissa" uhattuna. Eikä siinä kaikki! Yurin on oppilaskunnan jäsenenä työskenteltävä poikakoulun vastaavan kanssa. Tuhoavatko miehet helvetistä Yurin elämän?

Tyypillistä shoujoa. Joo... Romantiikkaa ja komediaa. Välipala.

Lisäksi uusintana:

Miki Aihara: Teacher's Pet

Youki Fukai: Sono Kuchibiru ni Yoru

Atsuta Kotobuki: Stroke Material