Yong-Deuk Kwon: Yölinja **** (manhwa)

  "Yölinja on kirja ystävyydestä, pettymyksistä ja siitä mitä tapahtuu, kun kaksi kaveria rakastuu samaan tyttöön. Yong-Deuk Kwon kuvaa koruttoman realistisesti etelä-koralaisten nuorten arkea ja heidän kesäänsä campusalueella. Tarinan henkilöt piirtyvät esiin haaveineen ja heikkouksineen, ja kenties lukija tunnistaa hahmoista myös itsensä."

Täti oli laiska ja lainasi tekstin kirjan takakannesta, mutta siihen ei ole juurikaan lisättävää. Lyhyt, mielenkiintoinen tarina. Suosittelen.

Takehiko Inoue: Buzzer Beater Vols. 1 - 4 **** (manga)

  On vuosi 2xxx ja koripallo on maailmakaikkeuden suosituin urheilumuoto. Valitettavasti Interglaktista liigaa hallitsevat joukkueet, jotka koostuvat yksinomaan maan ulkopuolisista pelaajista. Kuvaan astuu sikarikas Yoshimune, jonka mielestä lajia pitäisi hallita vain ihmisistä muodostuva joukkue. Hän kutsuu paikalle kaikki koriksesta kiinnostuneet koepeleihin. Mukaan osallistuu myös 14-vuotias Hideyoshi, varsinainen ihmelapsi, jonka kyvyillä ei tunnu olevan rajaa. Onko Hideyoshi se pelaaja, joka vie joukkueen aina huipulle asti?

Vagabondin tekijän aiempi sarja. Piirrostyyli on, jos mahdollista, vieläkin pelkistetympi. Tarina nappaa huomaamatta mukaansa. Toiminnan ja urheilun ystäville.

Masami Hoshino: Cafe-tic Love *** (manga)

  Yukin rakkaussuhteet tyssäävät aina alkuunsa. Jin pelastaa hänet ikävästä tilanteesta. Se on rakkautta ensisilmäyksellä. Jin on viisi vuotta vanhempi kuin Yuki, joten tämän "aikuinen" rakkaus kiehtoo Yukia.

Tavallistakin tavallisempi tarina normaaleine koukeroineen. Mutta jollette kaipaa mitään syvällisempää, niin tämä palvelee viihdyketarkoitusta ihan hyvin.

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 19 **** (manga)

  Tapahtumat kiihtyvät kiihtymistään. Alphonse ylittää vuoren lumimyrskyssä tärkeää viestiä vieden, kun taas Ed joutuu tahollaan turvautumaan vihollisen apuun. Mutta kehen voi luottaa, kun sotaa käydään joka rintamalla?

Sarja jatkaa hyvää otettaan. Toimintaa ja huumoria. Täti suosittelee.

Yuana Kazumi: Flower of the Deep Sleep Vols.1 - 2  ***½ (manga)

  Yuuki näkee unissaan tulevaisuuteen, mutta sellaisen lahjan kera tulee myös raskas taakka. Voiko hän muuttaa sen, mitä tulee tapahtumaan? Ja mikä tärkeämpää, pitäisikö hänen edes yrittää? Ahdistavassa näyssä Yuuki näkee salaperäisen pikkutytön, jonka kanssa hänellä on salainen yhteys. Kuka tyttö on? Löytääkö Yuuki vastaukset ajoissa tässä toden ja unen rajat sekoittavassa tarinassa?

Kasvutarina. Mukana pakolliset ripaukset komediaa ja romantiikkaa, shoujoa kun tämä on. Ihan kiva lyhyt tarina, mutta jotakin jäin kaipaamaan. Uppoaa kyllä teineihin.

Mayu Shinjo: Love Celeb Vols.1 - 4 **** (manga)

  Nakazono Kirara haluaa tähdeksi. Hän kuvitteli olevansa valmis mihin tahansa saadakseen pääosan sarjassa tai oman levy. Mutta hänen mangerinsa Hanamaki-san todistaa hänen olevan väärässä lähettämällä hänet huoneistoon, joka on täynnä himokkaita tuottajia. Kiraran pitäisi maata itselleen osa, mutta se ei tule kuuloonkaan! Hän on neitsyt, ja ne tyypit ovat pelottavia! Etenkin hopeahiuksinen Gin... Joka näyttää olevan joukon pomo. Mutta hän antaa Kiraran poistua huoneistosta neitsyys tallella sekä hänen puhelinnumeronsa mukanaan. Se siitä, ajattelee Kirara. Se ei antanut jossei ottanutkaan mitään. Kunnes Kirarasta tulee hetken kuumin uusi tähtönen ilman mitään näkyvää syytä!

Romantiikkaa, seksiä, huumoria ja jännitystä. Mitä muuta shoujofani voi kaivata? Tällä ei ole mitään tekemistä realiteettien kanssa, mutta höttöisestä päiväunesta tämä käy. Mutta hauska tarina, jossa saa nauraa paljon. Tosin jotkut kohdat kyllä häiritsivät Tätiä (eivät vastanneet Tädin kuvaa rakkaudesta). Oh well...