Eiji Nonaka: Cromartie High School Vols.1 - 6 **** (manga)

  Cromartien lukio on Tokiossa se koulu, johon pahiksista pahimmat hakeutuvat. Sattuneesta syystä Takeshi Kamiyama on ilmoittautunut tähän kouluun - kamiyama vain sattuu olemaan eliittioppilas ja pasifisti. Miten hän selviää "petojen" joukossa?

Absurdi komedia. Jättäkää realiteetinhallinta narikkaan tätä lukiessanne. Sillä tämä on totisesti omanlaatuisensa lukio. Vai mitä sanotte, kun oppilaina on mm. robotti (?), gorilla ja mystinen Freddie, joka muistuttaa erehdyttävästi erästä tunnettua laulajaa (ehkä tunnetumpi meille hieman vanhemmille?). Täti hyrskähtelee vähän väliä. Teineille varoitus: Tässä nauretaan vakavasti teille. Nuoruus on raskasta aikaa... (*virnistää*)

Jussi Iltanen: Suomen 100 Kartanot ****

  Tässä teoksessa esitellään sata suomalaista kartanoa. Kartanoita on toki enemmänkin, mutta tässä esiteltyihin on yleensä mahdollista ulkopuolistenkin tutustua. Joukossa on niin kartanomuseoita, juhla- ja kokouskartanoita kuin opastettuja kierroksia tarjoavia yksityisasuntoja. Kunkin kartanon kohdalla kerrotaan sen historiasta ja nykyisestä käyttötarkoituksesta. Lisäksi mainitaan www-linkkejä. Mukana on myös kartat, joiden avulla löytää helposti perille.

Esittelyt ovat lyhyitä, mutta tarkoituksena onkin rohkaista tutustumaan kartanoihin paikan päällä. Tästä on hyvä aloittaa kotimaan matkailu.