Jaa, taas on päässyt kertymään tätä luettua... Eivät ole missään lukujärjestyksessä, kun enhän minä sitä enää muista. :( Ja turhan pitkäksikin meni.)

Mary Balogh: Dark Angel ~ Lord Carew's Bride **** (historiallinen romantiikka)

  Kirja muodostuu kahdesta tarinasta. Ensimmäisessä Jennifer Winwood on ollut kihloissa viisi vuotta miehen kanssa, jota hän tuskin tuntee, mutta uskoo tämän olevan kunniallinen ja hyvä: Lordi Lionel Kerseyn. Yllättäen hän huomaa olevansa Lontoon pahamaineisimman naistenkaatajan Gabriel Fisherin, Thornhillin jaarlin, piirittämä. Jenniferillä ei ole aavistustakaan siitä, että hän on vain nappula miesten välisessä pitkässä vihanpidossa, saatikka siitä, että hänestä tulee kostoa kalliimpi palkinto. Toisessa tarinassa Jenniferin siipeensä saanut serkku Samantha Newman vannoo, ettei koskaan mene naimisiin. Häntä lohduttaa hänen uusi ystävänsä, vammautunut puutarhuri Hartley Wade. Tietäisipä hän vain, että Hartley on oikeasti Lordi Carew, ja sen, että hän kätkee paitsi satumaisen rikkautensa myös intohimoisen salaisuuden sydämessään, jonka ainoastaan Samanthan rakkaus voi paljastaa.

Mary Balogh on hyvä. Piste.

Mary Balogh: A Summer To Remember ***** (historiallinen romantiikka)

  Kit Butler, varakreivi Ravensberg, on viileä, vaarallinen ja hänestä on nopeasti tulossa Lontoon pahamaineisin elostelija - ja naimakaupat ovat hänen mielestään kauimpana. Mutta Kitin perhe on toista mieltä. Voidakseen estää isänsä sopiman naimakaupan Kit tarvitsee morsiamen ja nopeasti. Parrasvaloihin astuu neiti Lauren Edgeworth. Vuosi sitten Lauren jätettiin alttarille, joten hän on päättänyt, ettei avioliitto ole häntä varten. Kun kaksi erittäin itsenäistä sielua kohtaa, kipinät kipunoivat - ja syntyy sopimus. Lauren suostuu esiintymään Kitin morsiamena, jos tämä lupaa antaa hänelle intohimoisen, seikkailurikkaan ja unohtumattoman kesän. Kun kesä loppuu, Lauren purkaa kihlauksen tehden itsestään avioon kelpaamattoman ja molemmat saavat vapautensa. Kaikki sujuukin täydellisesti - kunnes Kit tekee kuviteltavissaolemattoman ja rakastuu. Unohtumaton kesä ei ole hänelle riittävä. Mutta kuinka hän saa vakuutettua Laurenin tulemaan omakseen loppuelämäksi?

Minä pidän Baloghin kirjoissa siitä, että niissä sivutaan myös syvällisempiä teemoja kuin historiallisissa romanttisissa romaaneissa keskimäärin. Niin myös tässäkin. Luvassa on syyllisyyttä ja anteeksiantoa eivätkä hahmot ole niin kirotun typeriä kuin monta kertaa. Suosittelen!

Tracy Ann Warren: His Favourite Mistress *** (historiallinen romantiikka)

  Anthony Black on vastustamaton veitikka, joka ei usko rakkauteen. Mutta hän haluaa eloisan Gabriella St. Georgen vuoteeseensa. Gabriella saattaa olla köyhä mutta myös ylpeä. Hän haluaa enemmän kuin olla yksi Anthonyn valloituksista. Hän haluaa Anthonyn sydämen ja olla tämän vaimo - joten hän aloittaa uskaliaan viettelypelin...

No, tässä on sitä perinteistä romantiikkaa. Ihan kiva, mutta ei jää mieleen elämään.

Emi Kazuko: Japanese Food and Cooking ****

  Sukellamme taas kerran japanilaiseen keittiöön. Tämä on laaja ja perusteellinen teos, Reseptit ovat helppoja toteuttaa ja kuvat nostavat taas kerran veden kielelle. Tämä teos riittää yksinäänkin pitkälle, jollei sinullla ole muita japanilaista keittiötä esitteleviä kirjoja. Paitsi resptejä, tässä esitellään myös japanilaisen keittiön takana olevaa filosofiaa. Hyvä.

Kanoko Sakurakoji: Black Bird Vols. 2 - 3 **** (manga)

  Demonit ovat siis Misaon perässä, joko hänen verensä tai henkensä. Tai kätensä... Misaon ainoa selvitymismahdollisuus on tarttua lapsuudenystävänsä Kyon tarjoukseen. Vaikka Misao tuntee vetoa Kyoon, voiko hän luottaa elämänsä, sydämestä puhumattakaan, Kyon, joka on kiinnostunut vain (?) hänen verensä lupauksesta, käsiin? Puhumattakaan siitä, että Misaon on luvuttava ihmiselämästä, jos hän valitsee Kyon.

Mielenkiintoinen tarina. Sarja on saanut 54. Shogakukanin mangapalkinnon, joten perusasiat kyllä ovat hallussa. Sarja jatkuu.

Mitsuba Takanashi: Crimson Hero Vols. 1 - 4 **** (manga)

  Nobara Sumiyoshilla on vain yksi intohimo - lentopallo. Hän on erinomainen ja kunnianhimoinen pelaaja. Mutta toisinaan vaikuttaa siltä, ettei tyttöjä oteta vakavasti lukiolaislentopallomaailmassa. Nobaran perhe haluaa hänen perivän perheen perinteisin japanilaisen ravintolan. Nobara ei ole asiasta lainkaan innostunut. Joten kun Nobara siirtyy Crimson Fieldin lukioon, joka on tunnettu huipputason lentopallojoukkuestaan, hänen äitinsä turvautuu likaisiin keinoihin. Nobara saa apua Momoko-tädiltään ja käy hyökkäykseen!

Sankaritar, jossa on asennetta! Luvassa urheilua, kasvutarinaa sekä tietysti romantiikkaa. Täti tykkää. Sarja jatkuu.

Kyousuke Motomi: Dengeki Daisy Vols. 2 - 5 **** (manga)

  Kun Terun kotiin murtaudutaan, Teru päätyy jakamaan Kurosakin asunnon. Ahtaat tilat johtavat jännityksen kohoamiseen, mutta asiat muodostuvat vielä monimutkaisemmiksi kun nainen nimeltään Riko Onizuka ilmestyy kuvioihin ja tuo mukanaan menneisyyden, joka koskee Kurosakia...

Luvassa seikkailuja, huumoria, kasvutarinaa ja romantiikkaa. Täti tykkää tästäkin. Sarja jatkuu.

Ayuko & (original concept) Mizue Tani: The Earl & The Fairy Vols. 3 - 4 *** (manga)

  Lydia ja Edgar ovat palanneet takaisin Lontooseen, mutta elämä pääkaupungissa ei anna lepoa väsyneille matkalaisille. Fogmaniksi sanottu olento vaanii öisillä kaduilla ja nappaa lapsia ympäri kaupunkia. Lisäksi sillä saattaa olla jotakin tekemistä Edgarin synkän menneisyyden kanssa...

Tarinassa on lupausta, mutta se loppuu jotensakin keskeneräisenä neljänteen osaan. No, jollei tarina saa suosiota, niin kyllä se aika nopeasti lopetetaan lehdessä. Sillä ei ole väliä saadaanko tarinasta yhtenäinen kokonaisuus. Näin lienee tässäkin käynyt. Sääli.

Karuho Shiina: Kimi no Todoke Vols. 6 - 9 **** (manga)

  Sawako jatkaa luokkatovereinsa tutustumista, luvassa on sydämentykytyksiä puoleen jos toiseensakin. Rakkaus vain ei ole yksinkertaista, varsinkin jos yhteistä kieltä ei löydy.

Tädin sitä niin suuresti rakastamaa kasvutarinaa, lisäksi huumoria ja romantiikkaa. Nami! Sarja jatkuu.

Takehiko Inoue: Slam Dunk Vols. 2 - 8 ***** (manga)

  Hanamichin atleettinen kyvykkyys ja hirivömäinen voima eivät ole jääneet huomaamatta Shohokun lukion judojoukkueen johtajalta. Kapteeni on valmis menemään pitkälle huokutellakseen Hanamichin pois koripallokentältä. Tepsiikä suoranainen lahjonta vai pysyykö hän loppuun asti koripallomiehenä?

Toisella luentakierroksella. Tämä on klassikko 90-luvun alusta, mutta toimii edelleenkiin. Urheilua, toimintaa, toveruutta, hurttia huumoria ja kasvutarinaa. Tarina kestää vuosikymmenestä toiseen. Täti suosittelee. Sarja jatkuu.

Natsume Ono: Danza **** (manga)

  Kirja koostuu kuudesta sydäntä lämmittävästä tarinasta. Tarinat tutkivat ystävyyttä, isien ja poikien välisiä suhteita, veljesten välisiä suhteita  ja vanhojen ystävyyksien uudelleenlämmittämistä.

Tekijästä on muodostunut yksi suosikkikertojistani. Tarinat ovat yksinkertaisesti hyviä. Tämä on enemmän aikuisten kirja, ei sillä että tässä olisi mitään epäilyttävää, mutta lapsesta tämä saattaa olla auttamattoman tylsä, kun mitään hirmuisen jännää ei tapahdu. Mutta aikuiselle jää tästä hyvä mieli. Suosittelen.

Tarina: Lisi Harrison; Taide: Yishan Li: The Clique ** (manga)

  Claire Lyons on uusi tyttö Octavian Country Day Schoolissa, joka on kallis yksityiskoulu Westchester Countyssa, New Yorkissa. Mutta Claire on täysin valmistautumaton uusien luokkatovereittensa sosiaalisiin (ja muoti)vaatimuksiin. Ja mikä vielä pahempaa, Clairen perhe asuu Massie Blockin perheen vierastalossa. Massie on koulun kuningatar eikä voisi olla vähempää kiinnostunut uudesta tunkeilijasta. Pärjääkö Claire koulun "lemmikille".

Juu, amerimangaa. Tyyliin Gossip Girl tai muuta vastaavat kirjat ja televisiosarjat. Kevyttä, kevyttä ja kevyttä turhanpäiväisyyttä. Teineille joiden elämässä ei ole muuta kuin muotia ja ihmissuhdepelejä. Plääh!

Tarina: Kent Minami; Taide: Nozomu Tamaki: Angel Para Bellum Vol.1 *** (manga)

  Sota taivaan ja helvetin välillä kytee ja vain nuori mies nimeltä Mitsuru voi estää sen. Mitsuru ei ole tietoinen salaisesta syntymäoikeudestaan ja roolistaan taistelussa. Ainoa minkä hän tietää on se, että hänen perheensä on kuollut ja Kyrie, ystävällinen nainen joka auttoi häntä suruaikana, ei ole sitä miltä näyttää. Nyt, kun demonit yrittävät joka välissä tuhota hänet, hänen ainoa suojansa on kaksi kaunista aseita heiluttelevaa enkeliä.

Joo, tämä on nähty jo joskus ennenkin. "Sankari" on täysi nössö, mutta onneksi enkeleissä on "munaa" enemmän kuin tarpeeksi. No joo, menetteleehän tämä.

Tarina: Ryou Ryumon; Taide: Kouji Megumi: Bloody Monday Vol.1 **** (manga)

  Takagi Fujimaru saattaa vaikuttaa tavalliselta lukiolaiselta, mutta hymyilevän julkisivun takana piileksii nerokas hakkeri Falcon. Kun hänen isänsä lavastetaan syylliseksi murhaan, Falcon käyttää taitojaan suojellakseen sisartaan ja puhdistaakseen isänsä nimen. Hän saa selville, että hänen isänsä, hallituksen eliittiagentti, on sekaantunut johonkin huomattavasti monimutkaisempaan kuin yksinkertaiseen murhaan. Terroristiryhmä suunnittelee iskua Tokioon, ja on Falconin ja tämän ystävien hartioilla estää katastrofi.

Just joo. Teinit pelastavat päivän. Ei niin uskottavaa, mutta kyllä tämä teineihin uppoaa. Ihan kiva sarjan alku.

Hiroshi Shiibashi: Nura: Rise of the Yokai Clan Vols. 10-12 **** (manga)

  Pimeys on vallannut Kioton. Ehtiikö Rikuo ja hänen tuhannen demonin paraatinsa apuun ja riittävätkö heidän voimansa ikiaikaista pahuutta vastaan? Alkaa näyttää pahalta!

Seikkailua ja toimintaa! Tarkoitettu lähinnä pojille mutta kyllä Tätikin tykkää. Sarja jatkuu.

Fumi Yoshinaga: Ōoku Vols.6 - 7 **** (manga)

  Ienobun perillinen on vasta lapsi, joten sisäkamarin miehillä on vähän virallisia toimia suoritettavanaan ja liikaa aikaa käsissään. Toiset ottavat irti kaiken mahdollisen harvinaisista retkistä palatsin ulkopuolelle, kun taas toiset keskittyvät veriseen juonitteluun.

Sarja on monesti palkittu ja suorastaan erinomainen onkin. Eli vaihtoehtoista historiaa. SArja jatkuu.

Kaoru Mori: Bride's Story Vols. 1 - 4 **** (manga)

  Amir Halgal on nuori nainen nomadiheimosta, joka naitetaan häntä itseään kahdeksan vuotta nuoremmalle 12-vuotiaalle pojalle. Yrittäen sopeutua kultturieroihin, herääviin tunteisiin aviomiestä kohtaan ja sekä syntymä- että adoptoidun kodin odotuksiin, Amir koettaa löytää roolinsa uuteen elämään ja kotiin yhteiskunnassa, joka nopeasti määrittelee hänelle hänen roolinsa.

Emman tekijän uusi sarja.  Sarja on vielä parempi kuin Emma. Tämä on enemmän aikuisille suunnattu, tai mistä minä tiedän kuinka aliarvioin nuorempia lukijoita, mutta tämä on minun arvaukseni. Joka tapauksessa erinomainen tarina kasvusta yhteisön jäseneksi. Suosittelen! Sarja jatkuu.