Mary Balogh: Simply Love **** (historiallinen romantiikka)

  Anne Jewell on opettaja miss Martinin tyttökoulussa - sekä yksinäinen äiti. Sitä ei katsota hyvällä regency-ajan Englannissa. Hän ja hänen poikansa saavat kutsun kesälomalla Walesiin, missä hän tapaa Sydnam Butlerin, Espanjassa sodassa haavoittuneen sankarin. Hellänä mutta rohkeana tämä on aivan erilainen mies kuin mihin Anne on tottunut. Mutta Sydnamillakin on omat haavansa kannettavanaan. Onko heillä rohkeutta avautua toisilleen ja kenties parantaa ajan tuomat haavat?

Nyt käsi sydämelle. Kuinka moni teistä on aiemmin lukenut romanttisen kirjan jossa päähenkilöinä on raiskattu nainen ja kidutettu mies? Taitavat olla harvassa kuin kanalla hampaat. Olenkin aiemminkin hehkuttanut tätä kirjoittajaa. Genressään aivan omalla tasollaan. Suosittelen!

Tarina: Tsugumi Ohba; Taide: Takeshi Obata: Bakuman Vols.2 - 4 **** (manga)

  Moritaka ja Akito siis haluavat mangakoiksi. He ottavat yhteyttä Shueishaan, suureen kustantamoon, toiveissaan toimittajan mielenkiinnon saavuttaminen. Niin paljon kuin heillä onkin potentiaalia, niin riittääkö se ammattilaisten vakuuttamiseen?

Nii-in. Ei ole helppoa olla aloitteleva mangaka. Puhumattakaan siitä, että kustannusmaailma on julma. Tarina on mainio, vaikka totaalisen erilainen kuin kaksikon aiempi hittisarja Death Note. Tästä Tädin on hyvä opetella sarjakuvan tekemistä. Aiemmin minulla ei esimerkiksi ollut hajuakaan sellaisesta asiasta kuin storyboard... Hyvin sivistävää.

The World's Finest Food ****

  Otsikko lupaa paljon. Kirja esittelee kahdentoista maan keittiöt. Reseptit ovat helppoja ja selkeitä ja kuvat kerrassaan huikaisevia. Valitettavasti ohjeet ovat niitä jo ziljoonassa kirjassa esiintyneitä klassikkoja suurimmaksi osaksi. Eli jos sinulla on jo kattava keittokirjakokoelma, niin tämä tuskin antaa mitään uutta. Muille oikein mainio yleiskatsaus eksoottisempiin keittiöihin.

Tarina: Koh Akizuki; Taide: Sei Gotou: Fujimi Orchestra *** (manga / yaoi)

  Yuuki Morimura rakastaa Fujimin kansalaisorkesteria, jossa hänon konserttimestari ja ensiviulisti. Häne maailmansa järisee, kun orkesteriin palkataan uusi loistava kapellimestari Kei Tounoin. Yuuki pelkää, että Kein korkea vaatimustaso karkoittaa soittajat, mutta käykin aivan päinvastoin. Se saa Yuukin arvioimaan uudestaan omia motiivejaan orkesterissa pysymiseensä. Selvästikin Kei ymmärtää soittajia paremmin, ja kaiken kukkuraksi Yuukin rakastama tyttö lankeaa Kein jalkoihin. Lopullinen loukkaus on se, että Kei osoittaa olevansa kiinnostunut Yuukista. Onko kohtuullista vaatia, että Yuuki uhrautuu orkesterin puolesta?

Ihan mielenkiintoinen tarina. Ei mitään maailmoja mullistavaa, mutta mukava tarina.

Hinako Takanaga: The Tyrant Falls In Love Vols.1 - 8 **** (manga/yaoi)

  Osat 1 - 6 luin uusintana, arvostelu löytyy täältä. Osat 7 ja 8 ovatkin sitten uutta. Tetsuhironn elämä ei edelleenkään ole helppoa, sillä Souichi-sempai haraa yhä sitkeästi vastaan. Aina kun Tetsuhiro luulee edenneensä askeleen, on vuorossa kaksi askelta taaksepäin. Lisävaikeuksia aiheuttavat Tetsuhiron saama työtarjous yliopiston ulkopuolelta sekä hänen ensirakkautensa, joka saapastelee uudelleen hänen elämäänsä. Souichi joutuu miettimään oikein kunnolla mitä Tetsuhiro hänelle merkitsee.

Kerrassaan mainio sarja. Sillä totisesti sitä jotakin pitää yaoi-sarjassa olla, jos Täti jaksaa lukea sitä useamman osan. Tunteista sitä tässäkin on kyse, ja rakastamisen vaikeudesta.