Tänään piti mennä kymmeneksi töihin. Viikonloppu kun on, eivät yleiset liikennevälineet kulje ihan viiden minuutin välein. Joudun matkalla vaihtamaan bussia ainakin kerran. Vahinko vain, että jälkimmäinen bussi liikennöi lauantaisin vain kaksi kertaa tunnissa. Edellisellä olisin ollut töissä hillittömästi etuajassa ja seuraavalla myöhästynyt. Joten päätin hypätä toiseen suuntaan menevään bussiin ja vaihtaa toiseen bussiin, jolla myös pääsee kohteeseen.

Paitsi, että ensimmäisessä bussissa oli varsinainen ynnykkä kuskina. Sanoisin, että äijä ajoi kuin vanha ämmä elleivät vanhat ämmät ajaisi paljon rohkeammin. Normaalisti kyseessä oleva matka kestää viisi minuuttia, nyt se kesti yhdeksän. Arvaatte varmaankin, että jatkoyhteys oli jo mennyt. angry

No, ei hätiä mitiä vielä. Siiryin junaan, ajoin sillä pari väliä ja hyppäsin seuraavan bussiin, joka myöskin menee matkani loppupisteen ohitse. Lähdimme matkaan ja käännyimme tielle joka menee junaradan alitse. Siltaa mokomaa vain remontoidaan ja siinä  me sitten seisoimme punaisissa valoissa. Hmph! Salaliitto! Joku aivan varmasti juonii, etten vahingossakaan vain ehtisi ajoissa töihin.

Valot vaihtuivat aikoinaan sitten vihreäksi, ja matka jatkui. Siis pienen matkan, kun taas pysähdyimme. Tällä kertaa poliisit puhalluttivat autoilijoita. Voiko siinä vaiheessa enää muuta tehdä kuin nauraa?

Kaiken tämän jälkeen myöhästyin töistä luonnollisesti - tosin vain pari, kolme minuuttia. wink

Eilen oli vähän jännempi päivä. Kävin kampaamossa, nyt on taas lyhyet hiukset. Toivoin hieman räväkkäämpää kampausta. Tosin minun ja kampaajan tulkinnat räväkästä vaikuttavat hieman kaukaisilta. Minusta räväkkää on se, että Täti hankkii itselleen kirkuvanpunaisen mohikaanin. Kampaajasta hurjaa oli jo epäsymmetrinen leikkaus, toiselta puolelta hieman pidemmät. Kun kysyi, näyttikö tämä hyvältä, sain oikein tihrustella eroa. Joten eikun uusiksi ja toiselta puolelta vielä lyhyemmäksi. Ei nyt ihan siiliksi, mutta melkein. Vieläkin tämä on erinomaisen konservatiivinen. Pitäisiköhän ensi kerralla varata aikaa ja rahaa kampaamoon ja hankkia osaan päästä pidennykset ja toisaalle ultralyhyttä? Sekä tietysti oikein säväyttävä väri päähän? Mutta ymmärrän kyllä kampaajaa, kun jonkun toisen "räväkkä" tarkoittaa jakauksen siirtämistä puolelta toiselle.

No, mutta tämä ei varsinaisesti ollut sitä jännää. Karvarin jälkeen lähdin kauppaan ja kun tulin sieltä ostokeskuksen aulaan, tuijottivat kaikki ihmiset yläviistoon. Minä sitä sitten ihmettelemään ja suuntasin katseeni samaan suuntaan. Ostokeskuksen kolmannessa kerroksessa joku oli kiivennyt kaiteen yli reunukselle.  Poliisit olivat juuri kahden puolen kiskomassa sankaria kaiteen ylitse turvaan. Samassa kerroksessa sijaitsevat lääkäri ja työkkäri. Kummankohan asiakas tämä oli?

Koska tilanne oli ilmiselvästi poliisien hallussa, jatkoin samantien matkaani. En tahdo jäädä seuraamaan "sirkusnumeroa", varsinkin kun selvästi on kyse inhimillisestä hädästä. Tietysti auttaisin, jos apuani tarvittaisiin, mutta  minusta on vastenmielistä jäädä tuijottelemaan onnettomuuksia tms esimerkiksi liikenteessä. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan? Kauheata laumaa ihmisiä tuijottamassa ja supisemassa.