Olin tänään pitkästä aikaa tekemässä tallia, ystäväni K oli mukana. Muuten asiasta ei olisi tullutkaan mitään, sillä minulla ei ole autoa, mutta onneksi K antoi kyydin. Bussitkin kun viettivät hyvin ansaittua joulutaukoaan vielä kuuden aikaan aamulla.

Ainoa ero aiempaan oli se, että talli vaihtui alatallista ylätalliin. Ylätallissa asuvat tuntsarit ja muutama yksäri, alatallissa on vain yksäreitä (siellä Typy ja Paavokin asustivat). Mutta koska tallinpitäjä on vaihtunut, en ole siellä enää käynyt.

Hevoset olivat vielä aamupöpperössä, kun saavuimme paikalle ja olivat sivistyneesti. On se ihanaa, kun ei heti ensimmäiseksi aamulla tarvitse kuunnella kolinakonserttia! Aamutoimet sujuivat yhdessä vilauksessa neljän ihmisen toimesta, boksien puhdistamisessakin meitä oli vielä kolme. Enempää ei olisikaan voinut olla, kun välineet loppuivat. Oli ihanan rauhallista, kun ensimmäiset muut ihmiset tulivat tallille vasta hieman ennen yhtätoista.

Hevoset eivät joulusta mitään perusta. Kunhan vain se sapuska tulee nokan eteen säännöllisesti, mutta ihmisillä oli lumen puutteesta huolimatta oikein jouluinen tunnelma. Ainoa ero normaaliin päivään hepoilla taisi olla joulurapsut ja -omenat.

Sen verran kävimme alatallilla, että kävimme viemässä Osamalle ruokaa. Sillä täytyyhän tallikissallakin olla joulu. Mutta miksi, oi miksi en voi ottaa Osamaa taskuuni ja tuoda kotiin? Tosin Miska ei taitaisi olla yhtä innostunut uudesta "siskosta" kuin minä...