Bob Press: Euroopan puut ****

  Kirjassa esitellään, ja se toimii tunnistusoppaana, yli 450 puulajia, jotka kasvavat Euroopassa joko luonnonvaraisina, villiytyneinä tai viljeltyinä. Lajin menestyminen ja käyttökelpoisuus Suomessa on tekstissä otettu huomioon. Kirjassa on myös perustiedot eri puukasviheimoista sekä määrityskaava, jonka avulla voi tunnistaa oudot puut. Jokaisesta esitellystä lajista on yksi tai useampi värikuva.

Toki kaikkia lajeja tässä ei esitellä, mutta kyllä tämä toimii oikein mukavana perusteoksena, joka riittää varsin pitkälle. Kirja on sen verran pieni, että se mahtuu hyvin mukaan kenttämatkalle. Perusteellisemmat esittelyt sitten jätetään johonkin tiiliskiviopukseen.

Hitomi Kanehara: Käärmeitä & lävistyksiä ***

  Lui on 19-vuotias, kaunis ja pitkästynyt tokiolaisnainen. Baarissa hän tapaa punkkari Aman ja joutuu tämän kaksihaaraisen kielen lumoihin. Lui muuttaa Aman luo ja päättää itsekin hankkia samanlaisen. Hän pyytää Aman ystävää, tatuointi- ja lävistysliikkeen omistavaa Shibaa suunnittelemaan hänelle ainutlaatuisen tatuoinnin. Vaaraa uhkuvan Shiban tatuoinnista vaatima hinta syöksee Luin brutaaliin kolmiodraamaan.

Kirja on voittanut Japanin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon, Akutagawan. Se on japanilainen kulttiklassikko, joka kuvaa Japanin undergroundkulttuurimaaiilmaa. Tarina itsessään on hyvin kirjoitettu. Minun kohdallani ainoa vika on se, että kirjan hahmojen edustama maailma on minulle totaalisen vieras. Minun elämäni kun ei koskaan ole ollut niin sisällyksetön. Eli totaalisesti en pystynyt samaistumaan kirjan hahmoihin, varsinkaan kun ne eivät olleet varsinaisesti luokseenkutsuvia. No, ehkä ne nuoret aikuiset...

Eiko & Yukiko Duke: Mikaku      Den japanska kokboken ****

  Paitsi keittokirja, on tämä ikkuna sisälle japanilaiseen kulttuuriin. Reseptejä on satakunta. Ne ovat perusreseptejä, jotka on helppo siirtää pohjoismaiseen keittiöön. Reseptit ovat helppoja ja selkeitä. Kuvia on vähän, niitä saisi olla hieman enemmän. Eri lukujen alussa olevat esseet syventävät luku- ja ruokakokemusta. Herkullista.

Seimu Yoshizaki: Kingyo Used Books Vol.1 ***** (manga)

  Kirja koostuu lyhyistä tarinoista, joita yhdistävä tekijä on käytettyjen mangojen kauppa. Siinä sivussa kulkee myös kaupan henkilökunnan tarinat. Tässä osassa taideopiskelija saa inspiraatiota mangasta, jousiampuja saa apua keskittymiseen - mistäs muualtakaan kuin mangasta, vanha etsivämanga muuttaa nuoren miehen elämän, länsimainen sarjakuva Ranskasta todistaa, että hyviä sarjakuvia löytyy ympäri maailman ja kotiäiti löytää uudelleen intohimon elämäänsä.

Mangaa mangadivarista? Älkää peljästykö, sillä tarina on aivan kerrassaan ihana. Lyhyissä tarinoissa tekijä tavoittaa jotakin hyvin oleellista elämästä. Sarja sopii myös tutustumiseen mangan historiaan. Täti suosittelee.

T ite Kubo: Bleach 12 **** (manga)

  Taistelussa Renjiä vastaan pahoin haavoittunut Ichigo yrittää toipua, jotta voisi pelastaa Rukian. Hän ja hänen toverinsa saavat kuitenkin vastaansa kapteenit, joiden voimat ovat aivan toista maata kuin rivitaistelijoiden. Samaan aikaan Seiriteissä tapahtuu selittämätön murha, joka kiristää tunnelman äärimmilleen.

Toimivaa toimintaa. Täti tykkää.

Natsuki Takaya: Fruits Basket 21 ***** (manga)

  Kyoo tekee Toorulle hurjan paljastuksen: hän olisi voinut auttaa Kyookoa onnettomuuspäivänä. Pystyykö Tooru antamaan sen anteeksi? Ja mitä tapahtuu, kun jo valmiiksi järkyttynyt Akito ja Tooru kohtaavat?

Dramatiikkaa. Erittäin toimiva sarja, joka varmasti auttaa teini-ikäisiä selvittämään omia tunteitaan. Pelkoja, hylätyksitulemisen tunnetta, rakkautta... Täti tykkää todella.

Takehiko Inoue: Vagabond 9 **** (manga)

  Musashi haluaa haastaa miekkamestari Sekishusai Yagyun. Se tietysti on helpommin sanottu kuin tehty. Yhden pionin leikkauspinta tekee Musashiin vaikutuksen. Kuka sen on leikannut?

Sitten mangaa aikuisempaan makuun. Tässä mennään sisälle samuraitten maailmaan. Paitsi visuaalisesti niin myös tarinallisesti huikea sarja. Suosittelen!