Tarina: Sho Fumimura; Taide: Ryoichi Ikegami: Sanctuary Vols.4 - 9 ***** (manga)

 Kamppailu vallasta ja paikasta auringossa sen kuin kiristyy, sillä edellinen sukupolvi ei luovu suosiolla vallankahvasta. Hojo ja Asami saavat apua yllättäviltä tahoilta, mutta riittääkö aika unelman turvapaikasta toteuttamiseen?

Aluksi arvelin tämän olevan tavallinen gangsteritarina, mutta huikeasti tämä ylitti kaikki odotukset. Ainoana tässä risoo, että olen melko lailla samaa mieltä politiikan tarkoituksesta yakuzan kanssa! No, luulen kyllä, että oikeat yakuzat keskittyvät enemmän kylmäveriseen rahan takomiseen moraalista piittaamatta. Mutta Täti siis suosittelee tätä.

Catherine Coulter: Rosehaven *** (historiallinen romantiikka)

  Hastingsin isä Oxboroughin jaarli on kuolemaisillaan, joten hän järjestää tyttärensä ja omaisuutensa turvaksi sulhasen, Severin of Langthornen. Sillä vuonna 1277 rikkaat perijättäret ovat haluttuja - keinolla millä hyvänsä. Hastings kuvittelee Severinin olevan kylmäverinen, ankara ja armoton. Severin ei hymyile, näyttää kykenevältä julmuuteen, ja hän synnyttää pelkoa. Sitten Severinin paidan kaula-aukosta kurkistaa näätä! Ja hei, kuka pelkää miestä, joka kantaa paidassaan näätää?

Pistetään yhteen kaksi itsepäistä eikä niin fiksua ihmistä ja saadaan aikaiseksi ne pakolliset väärinymmärrykset. Nimellä Rosehaven ei ole paljoakaan tekemistä varsinaisen tarinan kanssa, mutta jostakin kai se nimi pitää kirjalle saada. Tusinahömppää. Tiedän Coulterin kyllä pystyvän parempaankin.

Kei Kusunoki & Kaoru Ohashi: Sengoku Nights Vols.1 - 2 **** (manga)

  Ensikatsomalla Masayoshi Kurozuka on ihan tavallinen lukiolaispoika - kunnes hän saa tietää olevansa uudelleen syntynyt ilkeä nainen, Oni-hime, joka möi sielunsa paholaiselle Japanin sotivien valtioiden-aikakaudella! Masayoshin on sopeuduttava olosuhteisiin samalla, kun hän taistelee haamuarmeijoita vastaan. Näillä kun on luu kaluttavanaan Oni-himen kanssa!

Jännitystä, komediaa, mukana pikkurippunen romantiikkaa. Sujuva tarina, joka hyvin jaksaa viihdyttää kestonsa ajan. Plussaa siitä, ettei tarinaa ole väkisin lähdetty pidentämään.

Sanami Matoh: Fake Vols.5 - 7 **** (manga / shounen ai)

  Dee jahtaa Ryoa kimuranttien rikosjuttujen välissä. Viimeiseeä osassa tapahtumat kuumenevat niin kaduilla kuin vällyjen välissä. Myöntääkö Ryo viimeinkin rakastavansa Deetä, vai onko nämä kaksi jeparia tuomittu soittamaan ikuisesti NYPD bluesia?

Kevyttä komediaa, jossa välissä hieman synkeämpiäkin sävyjä. Viimeisessä osassa liipataan jo aika lähelle yaoita. Huumoria ja toimintaa, tästä Täti tykkää.

Touko Kawai: Bond(z) *** (manga / yaoi)

  Tämä kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa kaksi ystävää makaavat toistensa kanssa kostean illan päätteeksi. Juttu muuttuu vain hieman monimutkaisemmaksi, kun molemmat sattuvat olemaan kundeja ja molemmilla on tyttöystävä. Toisessa tarinassa You ja Akira ovat lapsuudenystäviä, jotka pieninä vannoivat menevänsä isona naimisiin. Lastentarhanopettaja kertoi heille, ettei se ole mahdollista. Siitä huolimatta Akira on kasvanut hyväksymään oman seksuaalisen suuntautumisensa. Youn kodalla se vain ei ole yhtä helppoa... Kolmas tarina on fantasiaa. Prinssi Fiona herää joka vuosi siihen aikaan kun Maiden's Blush-ruusu kukkii. Prinssi Fiona elää ihmisen - Daichin - puutarhassa, ja hänen suurin surunsa on, etteivät he voi tavata kasvokkain. Mutta sitten noita lupaa täyttää Fionan yhden toiveen. Neljännessä tarinassa Ayatsuji Yuichi joutuu firmansa omistajan lapsenlapsen lapsenlikaksi kuukaudeksi. Asahina Ren, 17v, on elänyt hyvin suojattua elämää, eikä tällä ole mitään hajua normaalista elämästä. Mutta suostuuko Ren palaamaan kuukauden jälkeen kultaiseen häkkiinsä?

Taas sitä perusyaoita. Ei sen enempää. Kolmostarina on suloinen.

Adam Arnold & Shiei: Aoi House 1 **** (amerimanga)

  Alex ja Sandy ovat kaverukset, joiden opiskelijaelämä ei mene ihan putkeen. Kaiken syynä on hormonihirviöhamsteri Echiboo. Kaverukset heitetään ulos yliopiston asuntolasta. Pelastus löytyy animekerhon muodossa, jonka tiloihin pojat muuttavat. Mutta kenties ne liittymisehdot kannattaisi lukea kertaalleen ennen allekirjoittamista?

Kreisikomediaa. Haaremitarinaa, otakuhuumoria sekä runsaasti fanipalveluja molemmille sukupuolille. Täti on aina suhtautunut lievää suuremmalla epäluulolla amerimangaan, mutta tämä on sen alan eliittiä. Itseasiassa aivan luettava manga. Toivottavasti sarja jatkuu yhtä muhevana.

Henry Shaw: Alphabets and Numbers of the Middle Ages ***

  Mitenkäs tämän nyt arvostelisi, kun ei kyseessä ole kaunokirjallinen teos. Tämä koostuu kokoelmasta keskiaikaisia aakkosia. Silloin ei ollut mitään vakiintunutta tapaa kirjoittaa aakkosia vaan ne saattoivat muunnella suurestikin ajankohdasta, maasta ja kirjoittajasta riippuen. Eniten tästä kiinnostuvat varmasti keskiaikafriikit. Ehkäpä myös gootit. ;-D