James Lovelock: Gaian kosto ****

  James Lovelock tunnetaan monitieteellisen Gaia-teorian isänä. Tässä kirjassa hän käsittelee ilmastonmuutosta "planeetan lääkärin" näkökulmasta. Hän esittää, että edessämme on ilmaston yhä lämmetessä dramaattinen muutos, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisellään. Planeettaekosysteemi kyllä selviää, mutta ihmisen sivilisaatio on sen sijaan vakavasti uhattuna.

Kirja tarjosi vahvistusta Tädin pessimistiselle näkemykselle tulevaisuudesta. Sillä olen vakaasti sitä mieltä, että poliitikot tekevät ilmaston suojelun eteen liian vähän liian myöhään. Itseasiassa Lovelock perustelee asiansa niin vakuuttavasti, että sai Tädin muuttamaan näkemystään ydinvoimasta. Joskus on valittava pienempi kahdesta pahasta. Kirja kaikille ilmastonmuutoksesta kiinnostuneille, must lukemista.

Harumi Kurihara: Harumi's Japanese Home Cooking *****

  Kirjassa tekijä esittelee uuden ajan japanilaista kotiruokaa, mukana on myös klassikoita modernilla otteella. Hän yhdistelee taitavasti perinteistä japanilaista ja moderneja ulkomaisia keittiöitä. Lopputulos on moderniudestaan huolimatta erittäin japanilainen. Valokuvia on runsaasti ja ne ovat upeita. Maaru tulee melkein täyteen pelkästään niistä! Ruoka on herkullista, totta kai. Tätä olisi ottanut vielä monta sivua lisää. :)

Tarina: Kyo Shirodaira; Taide: Yuri Kimura: The Record of Fallen Vampire Vol.8 **** (manga)

  Tarinan tässä osassa Adelheid paljastaa kuka todella surmasi Stellan. Luvassa on myös muita henkeösalpaavia paljastuksia. Maahan hyökkäävät muukalaiset koventavat peliä ja lyhentävät miettimisaikaa. Vastustaja vaikuttaa voittamattomalta, ja maan puolustajat alkavat ärhennellä toisilleen. Onko mitään keinoa torjua hyökkääjät?

Tarina saa edetessään yhä enemmän syvyyttä ja muodostuu aina vain mielenkiintoisemmaksi. Täti alkaa tosissaan tykätä. Sarja jatkuu.

Choi Kyung-Ah: Snow Drop Vols.1 - 11 **** (manhwa)

  Lumikellon taimitarha on So-Nan turvasatama, mutta kun hänen isänsä pakottaa hänet uuteen lukioon, se muistuttaa häntä siitä, ettei ulkopuolinen maailma ole Eedenin puutarha. Onneksi hänellä on turvanaan ystävänsä, paha poika Ha-Da. Mutta kun So-Na iskee katseensa Has-Gi nimiseen komistukseen, ei hän tiedä onko Hae-Gi rakkauden kukka hänen puutarhassaan vai oka hänen kyljessään.

  Moderni Romeo ja Julia- tarina. Romantiikkaa ja teiniangstia. Kasvutarinaakin. Mukana kulkee mukavasti myös Ha-Dan ja Ko-Mon takkuinen rakkaustarina. Aika perinteinen rakkaustarina mutta hyvin kerrottu. Täti tykkäsi.

Myoco Anno: Happy Mania Vols.1 - 11 ** (manga)

  Kayoko Shigeta haluaa elämäänsä miehen, siis sen oikean. Ainoa ongelma tässä on se, että kaikki hänen tapaamansa miehet ovat ääliöitä. Tarinan pointti: Takahashi, työtoveri, joka on totaalisen rakastunut sankarittareemme. Shigeta vain mieluummin söisi nauloja kuin olisi tämän luuserin kanssa. Joten Shigeta jatkaa sen oikean etsimistä, ja jatkaa, ja jatkaa...

Chicklitiä mangan muodossa. Sinkkuelämää sarjakuvana. Joten Täti ei oikein kuulu kohderyhmään. Siksi päähenkilö tuntui minusta ärsyttävän typerältä (mitä tämä puolueettomasti katsoen onkin), enkä kyennyt samastumaan tarinan henkilöihin. Mutta jos olet parikymppinen eikä päätäsi rasita turhat ajatukset, niin luulisin tämän maistuvan oikein mainiosti. Minun täytyy myöntää, että omalta osaltani välillä jäin toivomaan, että josko tämä jo pian loppuisi. Tarina on hyvin kerrottu ja piirretty, mutta kuten sanoin, jos ei löydä mitään yhteistä...

Tite Kubo: Bleach 24 **** (manga)

  Joukko arrancareja tekee yöllisen iskun Karakuraan. Taistelu ei näytä sujuvan kovinkaan hyvin shinigamien kannalta, mutta onko se koko totuus?

Tämän- ja tuonpuoleisen yhdistävä seikkailu jatkuu! Sujuvaa seikkailua teinien (ja Tädin) makuun. :)

Konami Kanata: Chi's Sweet Home 3 - 4 ***** (manga)

  Pienen kissanpennun seikkailut ihmeellisessä maailmassa jatkuvat. Chin olemassaolon salaaminen muodostuu yhä vaikeammaksi ja aiheuttaa omistajille sydämentykytyksen jos toisenkin. Joten seuraavaksi on vuorossa muutto uuteen asuntoon, jossa lemmikit sallitaan. Muutto ja uusi ympäristö taas aiheuttavat puolestaan Chille sydämentykytyksiä.

Suloista! Siis hyvällä tavalla. Vaikka tässä söpöä kissanpentua seurataankin, ei tarvitse pelätä sokerimyrkytystä. Täti tykkää. Sarja jatkuu.

Motoro Mase: Ikigami Vols.2 - 6 ***** (manga)

  Fujimoto jatkaa ikigamien toimittamista valituille. Jokainen kuolemanilmoitus muodostaa oman tarinansa, mutta Fujimoton tarina muodostaa niitä yhdistävän langan. Fujimoto alkaa mielessään kyseenalaistaa työnsä mielekkyyden ja oikeutuksen, mutta ajatusten ääneen sanominen on riskaabelia sillä hallituksen salaiset poliisit ovat kaikkialla. Onko kaunis psykiatri tohtori Kubo mahdollisesti poliisin kätyri?

Kerrassaan aivan mahtava sarja! Täti on jäänyt totaalisesti koukkuun. Mutta varoituksen sano: näitä ei kannata ottaa työmatkalle mukaan matkalukemiseksi. Nimittäin saattaa käydä kuin Tädille. Eli piti bussissa mennä istumaan siihen ihan kuskin taakse, jotteivät muut matkustajat olisi nähneet pitkin poskia valtoimenaan valuvia kyyneleitä. Eli tarinat todella koskettavat tunnetasolla. Sarja jatkuu.

Tarina: Masaru Katori; Taide: Jiro Ando: Shion no Ou Vols.1 - 4 **** (manga)

  Shion Yasuoka menetti vanhempansa murhan uhrina. Hänet löydettiin verilammikon keskeltä, ja ainoa johtolanka oli shoginappula. Murhenäytelmästä on kulunut jo vuosia, ja äänensä menettänyt Shion on löytänyt uuden kodin. Nyt hän tähtää shogiammattilaiseksi isänsä ja kasvatti-isänsä tavoin. Mutta joku ei suhtaudu siihen myötämielisesti. Onko se hänen vanhempiensa murhaaja?

Jännitystarinaa, mutta myös kasvutarinaa, sillä tässä seurataan Shionin ja muiden (nais)pelaajien kasvua niin ihmisinä kuin pelaajinakin. Shogi sitten on japanilaista shakkia. Googlettakaa. Erittäin mielenkiintoinen tarina. Suosittelen!

Ichigo Takano: Yumemiru Taiyou Vols.1 - 5 **** (manga) (Dreaming Sun)

  Puistossa maleksiva Shimana Kameko tapaa epäilyttävän näköisen miehen. Shimana lintsaa koulusta ja aikoo karata kotoaan. Mies, joka on lukittu ulos talostaan, tarjoaa majoitusta Shimanalle - kolmella ehdolla.

Kasvutarinaa ja teiniromantiikkaa. Erinomainen tarina ensirakkaudesta, uusperheeseen sopeutumisesta, ystävyydestä ja mistä lie vielä. Suosittelen. Sarja jatkuu.