Emmanuel Todd: Imperiumin jälkeen ****

  Tämä kaveri ennusti jo vuonna 1976 Neuvostoliiton romahtamisen. Nyt hän kertoo, että Yhdysvallat on savijaloilla seisova jättiläinen, joka romahtaa kohtapuoliin (siis muutamassa vuosikymmenessä).  Ja tottahan tuo on, ettei Usalla ole oikeasti voimaa pakottaa maailmaa omaan tahtoonsa. Se hyökkää vain pienten ja puolutuskyvyttömien valtioiden kimppuun ja on menettänyt moraalisen oikeutuksensa siihenkin. Kirja on vuodelta 2002, jolloin Irakin sota ei ollut vielä alkanut, mutta näin jälkikäteen on huikaisevaa kuinka hänen ennustuksensa ovat toteutuneet. Ei, kaveri ei ole tämän päivän Nostradamus, vaan kovan luokan ammattilainen, antropologi ja historioitsija, yliopistomies. Yhdysvaltojen toimet tänä päivänä ovat silkkaa tehotonta pullistelua, jonka tarkoitus on salata sen todellinen taloudellinen riippuvuus muusta maailmasta.

Haruka Fukushima: Cherry Juice 1 *** (manga)

  Sisarpuolet Minami ja Otome ovat asuneet jo vuosikausia saman katon alla, mutta kuinka käykään, kun Minamin paras ystävä tunnustaa olevansa ihastunut Otomeen? Minamin tunteet eivät taida ollakaan puhdasta sisarrakkautta...

Teinikomediaa. Kevyttä, mutta viihdyttävää. Isoäiti on paras!

Nobuhiro Watsuki: Rurouni Kenshin Vols.17 - 25 ***** (manga)

  Tapahtumat Kiotossa saavuttavat huippunsa, ja seuraavaksi on aika palata kotiin Tokioon. Mutta kenshinin viholliset eivät anna sankarillemme hetkeäkään aikaa vetää henkeä. Vihollinen menneisyydestä palaa vainoamaan Kenshiniä. Kaoru saa järkytyksekseen kuulla, että Kenshin on aiemmin ollut naimisissa. Asettuuko Tomoen haamu hänen ja Kenshinin väliin?

Njam, njam, njam!!!