Charlaine Harris: Dead As A Doornail ***

  Sookie Stackhouse on saanut enemmän kuin oman osansa yliluonnollisista kokemuksista, mutta nyt ne alkavat tulla jo turhan lähelle. Nimittäin hänen veljensä Jason on muutettu ihmispuumaksi. (Am.engl. panther = puuma). Ei sillä, että Jasonilla on mitään muutosta vastaan. Mutta Sookien huolestuminen muuttuu silkaksi peloksi, kun sala-ampuja ottaa kohteekseen paikallisen muuttujayhteisön ja Jasonin uudet muuttujaveljet epäilevät tätä syylliseksi. Sookiella on aikaa seuraavaan täyteenkuuhun asti selvittää kuka on hyökkäysten takana - ellei sitten tappaja ota häntä itseään ensin kohteekseen...

Toimivaa kerrontaa. Yhdistää jännitystä, romantiikkaa ja huumoria. Lukeehan tätä ennen kuin selkäänsä ottaa.

Charlaine Harris: Definitely Dead ***

  Sookien serkku on kuollut - toisen kerran, tällä kertaa lopullisesti. Hadley nimittäin oli vampyyri ja Louisianan vampyyrikuningattaren rakastettu. Joten Sookien on aika matkustaa New Orleansiin selvittämään perintöasioita, mitä nyt matkaa mutkistaa kotipihalla kuollut puolidemoni. Tahtomattaan Sookie joutuu juuri naimisiin menneiden Louisianan vampyyrikuningattaren ja Arkansasin vampyyrikuninkaan välien selvittelyn keskelle. Eikä asioita ainakaan auta se, että hän saa selville totuuden entisestä poikaystävästään Billistä. Eikä Debbie Peltin perhe ole vakuuttunut siitä, ettei Sookie tiedä mitään tämän katoamisesta, ja he ovat valmiit ottamaan asioista selvää - vaikka väkivalloin.

Sookien elämässä kýllä ei sitten ole rauhallista hetkeä. Kevyttä hömppää. :)

Kuvataiteen maailma: Kiinan & Japanin taide *

  Ideana aivan upea. Eikä kirjan ulkoasussa eikä kuvissa ole mitään vikaa. Päinvastoin ne ovat upeat. Niille yksi tähti. Mutta, mutta. Tekstiä ei ole paljoakaan ja suoraan sanottuna käännökset on tehty tod.näk. Google Translatorilla tai jollakin vastaavalla. Ne eivät nimittäin tee mitään tolkkua. Minä luin tekstit ruotsiksi, jotta olisi ymmärtänyt jotakin. Eivät käännöskulut nyt NIIN kamalan korkeat voi olla, varsinkaan tällä vähäisellä tekstimäärällä. Aivan kammottavaa lukijan ala-arvioimista.

Masashi Kishimoto: Naruto Vols.49 - 50 **** (manga)

  Konohagakuren kylä on raunioina ja Danzo on kaapannut vallan. Akatsuki uhkaa koko ninjajärjestelmää, joten viiden ninjakylän johtajat kokoontuvat miettimään mitä tehdä seuraavaksi. Sasukella on kysyttävää Danzolta, joten hän seuralaisineen suuntaa kohti kokousta. Luonnollisesti hän pelaa suoraan Uchiha Madaran pussiin. Lisäksi Sasuke on julistettu lainsuojattomaksi, joten Naruto ei voi jäädä toimettomaksi.

Luvassa taas tuutin täydeltä toimintaa. Täti tykkää.