1913878.jpg

Tunnistatko sarjan?

Tottakai Tätikin kävi kirjamessuilla, jo ihan virkansakin puolesta. Seurana oli Soile. Kyllä siellä muutama tunti kului yhdessä silmänräpäyksessä. Olin varautunut rahallisesti runsaaseen saaliiseen, mutta yllättävää kyllä, minulle jopa jäi rahaa lompakkoon.

No, minkälaista saalista siis jäi Tädin verkkoihin? Aivan ensimmäiseksi ostin kaksi postikorttia, Japaniaiheisia tietysti: Toisessa on Hokusain Suuri aalto (se klassikko, kyllä te sen tiedätte), ja toisessa on Kitegawa Utamaron Geisha kylvyn jälkeen. Seuraavaksi näppeihin tarttui Liinaharja - suomenhevosen taival. Kirja on kunnianosoitus satavuotiaalle suomenhevoselle. Siis virallisena rotuna satavuotiaalle, toki täällä näitä suokkeja on ollut jo satoja vuosia aiemmin. Seuraavalta standilta mukaan lähtivät Parragonin kolme keittokirjaa: Ruokasuosikit Sushi, Pasta ja Vokki. Käteviä.

Sitten vaelsimme osastolle, joka ei kiinnostanut pätkääkään Soilea. Tädin silmät sen sijaan alkoivat loistaa maanisella tavalla. Arvasitte oikein. Osasto oli varattu mangalle ja animelle. Täti pääsi marisemaan kustantajan edustajalle suomennoksista ja formaatin koosta. Ah, että helpotti! Joka tapauksessa mukaan sieltä tarttui Fruits' Basketin eka osa - suomeksi! Eli nyt sitä saa! Jippii! Suomennoskaan ei ole paha.

Ja sitten. Sitten! Tädin silmät iskeytyivät julisteeseen. Nyt Tädin seinällä roikkuu Hikarun, Sain ja Akiran lisäksi myös Byakuya. Sillä täytyyhän elämässä jotakin kauneuttakin olla, vai mitä? Sarja siis on Bleach, jollei nimi sano mitään.

Viimeiseksi kävimme antikvariaattipuolella. Sieltä Tädin matkaan tarttui Kaari Utrion Ruma kreivitär. Ei minulla ihan kaikkia Utrion kirjoja ole, mutta paljoa ei kyllä puutukaan. Arvasitte oikein, Täti on fani. Ensimmäiset kirjat häneltä luin jo ennen kouluikää. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen messujen satoon. Mitään "kunniallista" kirjallisuutta ei tarttunut mukaan, mutta Täti aikoo käyttää kirjaston palveluja hyväkseen. Sieltä niitä kirjoja saa kaikkein halvimmalla, eikä säilytystilasta tule puutetta.