Sally Wentworth: Rakkaus kahleissa

  Dominon raskaana olevaa siskoa uhkaa kidnappaus, joten Domino suostuu ryhtymään tämän sijaiseksi. Dominon on määrä piileskellä lankonsa syrjäisessä huvilassa ja teeskennellä olevansa kreivitär di Lucera. Hänellä on kolme vartijaa, ja näiden johtaja Ace Edwards suhtautuu häneen oudon kylmästi ja tylysti. Saatuaan selville oudon käytöksen syyt, Domino rakastui kiihkeästi mieheen. Kunpa hän vain voisi kertoa totuuden tälle.

Tädillä ei ollut mitään luettavaa kotimatkalle, joten poimin tämän kirjaston kierrätyskärrystä. Nyt muistan miksi aikoinani noin parikymppisenä lopetin harlekiinien lukemisen. Tämä on vuodelta 1988 ja sankaritar on niin saa****n typerä! No, ehkäpä minä seuraavan kerran kokeilen harlekiinejä kuusikymppisenä... Ajanhukkaa.

Brian Ruckley: Fall of Thanes **** (fantasia)

  Jännitys sotivien osapuolten välillä kiristyy samalla kun konfliktit osapuolien sisällä kiihtyvät. Ja hulluus nimeltä Aeglyss leviää leviämistään. Onko maailmalla mitään toivoa? Tarina syöksyy kohti lopullista kliimaksia kuin juna.

Upea tarina maailmasta joka sekosi ja sen jalkoihin jääneistä ihmisistä. Täti tykkäsi. Suosittelen.

Kaari Utrio: Oppinut neiti **** (historiallinen romantiikka)

  Sotasankarin orpo tytär Sofia Malm kuvittlee, että koulutus Smolman hienossa naisopistossa antaa hänelle eväät hallita omaa elämäänsä. Hän selviää niin Pietarin palatseissa kuin Lapin tuntureilla. Silvan kartanon paroni Christian Hackfelt on hemmoteltu ylimys. Silkkaa ikävystymistään hän lähtee tutkimusmatkalle Lappiin. Siellä hän kohtaa uudelleen jo Pietarissa tapaamansa Sofian. Mutta mitä tapahtuu, kun korskea aristokraatti rakastuu köyhän papin sisareen? Avioliittokaruselli pyörii ja kaikki etsivät sitä oikeaa.

Täti nappasi heti mukaansa pikalainan, kun tämä oli käsitelty. Romanttista komediaa. Taattua Utrio-laatua. Näitä voisi melkein käyttää historian oppikirjoina. Nautittavaa viihdettä.