Steve McClure: Nipponpop ***

  Kirja on jo vuodelta 1998, joten kaikkein viimeisintä tietoa tästä ei löydy. Kirjoittaja oli tuolloin Billboard Magazinen Japanin päätoimittaja, joten asiantuntemusta kyllä löytyy. Hän esittelee kirjassa japanilaisia bändejä, sekä vähälukuisen määrän jonkin verran kansainvälistä menestystä saaneita ryhmiä. Niin se kuitenkin taitaa olla, että edelleen tänä päivänä maailmalla tunnetuin ja myydyin japanilainen artisti on Kitaro. Mutta joka tapauksessa mielenkiintoinen kirja. Ei mikään syvällinen esitys, mutta kevyt ja kupliva kuin japanilainen popkappale.

Hiroaki Samura: Blade of the Immortal Vols.18 - 20 ***** (manga)

  Manji on lirissä. Vankina ja hullun tiedemiehen laboratoriorottana leikeltävänä. Rin alkaa huolestua, kun Manjia ei kuulu kotiin, joten hän päättää pelastaa Manjin - kunhan vain ensin tietäisi mistä hakea.

Täti antaa neuvon - älkää asettuko Rinin tielle, kun hän haluaa jotakin! Vaikuttava sarja. Täti tykkää tästä koko ajan enemmän ja enemmän. Väkivaltainen ja julma, mutta myös koskettava. Hengästyttää...

Natsuki Takaya: Fruits Basket 10 ***** (manga)

  Tooru ja ystävänsä menevät Sooman suvun huvilalle kesälomalla. Vuorossa on auringonpaistetta, vettä ja ötököiden metsästystä. Meno on mukavaa aina siihen asti, kunnes paikalle ilmestyy Akito, Sooman suvun pahaenteinen päämies.

Kasvutarinaa edelleen. Tämä on hyvää - uskokaa jo!

Arina Tanemura: The Gentlemen's Alliance Cross 1 *** (manga)

  Keisarillista akatemiaa käyvä Haine on ihastunut oppilaskunnan puheenjohtajaan Shizumasa Touguuhun. huhutaan, että Hainen unelmien prinssillä on jo rakastettu, mutta se ei saa Hainea menettämään toivoaan. Luvassa on hurjia seikkailuja eliittikoulun salaisuuksien ja valtataistelujen keskellä.

Minä olen allerginen Tanemuran tuotannolle, mutta ajattelin ottaa riskin ja ostin tämän. Romanttista teinikomediaa, ei niin äitelää kuin Tanemuran teokset yleensä. No joo...

Yuki Midorikawa: Hiiro no Isu Vols.1 - 3 **** (manga)

  Setsu on poikatyttö, joka asuu pienessä Niolzin kylässä. Hän on mainio miekkailija ja on useampana vuonna voittanut miekkailukilpailut. Hän on säästänyt palkintorahat matkaa Bazeniin varten. Bazen on pääkaupunki ja sieltä löytyy kuningas Lucaria, Setsun lapsuudenystävä Luca. Luca lähti Niolzista noustakseen Purppuravaltaistuimelle, sillä hän oli kuninkaallisen huoneen viimeinen jäsen. Kun Setsu lopulta saapuu perille, hän yllätyksekseen tajuaa "Lucarian" olevan joku muukalainen! Mitä oikealle Lucalle on tapahtunut? Mistä on oikein kyse? Setsu päättää ottaa asioista selvää.

Fantasiaa. Romantiikanpoikastakin löytyy ilmasta. En pidä piirustustyylistä, mutta tarina auttaa antamaan sen anteeksi. Sarja jatkuu. Setsu on poikkeuksellinen sankaritar, ettei ole koko ajan avun tarpeessa vaan toimii itse.

Aya Nakahara: Himitsu Kichi *** (manga)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta, joiden yhdistävä aihe on salaisuus. Ensimmäisessä tarinassa paljastuu, että Kanan kypsän oloinen poikaystävä ei ole ihan sitä miltä vaikuttaa. Toisessa tarinassa Haruka on poikamainen tyttö, joka pelastaa Jun-kunin ryöstäjien kynsistä. Haruka on ihastunut Yoshinagaan, mutta tämä torjuu Harukan. Jun sen sijaan hyväksyy Harukan sellaisena kuin tämä on. Kolmannessa tarinassa Seiji on rakastunut bändikaverinsa tyttöystävään Eri-chaniin. Eräänä päivänä Seiji saa selville Erin salaisuuden ja lupaa pitää sen salassa Erin poikaystävältä. Mutta mitä tapahtuu, kun tämä saa selvän salaisuudesta? Neljännessä tarinassa Emi Kawashiman isä on ei-niin-menestynyt näyttelijä. Itse asiassa Emi suorastaan häpeää isäänsä. Kunnes hänen silmänsä aukeavat.

Koskettavia tarinoita kasvamisesta. Kyllä tästä komediaakin löytyy. Täti tykkää.