Ja niin ovat vuorossa vuoden viimeiset lukemiset. Kaikille Oikein Hyvää ja Kirjarikasta Uutta Vuotta! Toivottaa Kirjaston Täti.

Tarina: Eun Ho Son; Taide: Myung Soo Choi: Change Guy Vols.1 - 19 *** (manhwa)

  Kang Too-Jee on kovin kundi kulmilla tai ainakin koulussa. Woo Soo-Choi taas on hintelä nörttinero. Lisätään tarinaan naispuolinen hullu - tai ainakin moraaliltaan joustava - proffa, ja tämän ei-niin-täydellinen keksintö. Seurauksena pojat vaihtavat ruumiita. Mutta miten mallioppilas Woo Soo-Choi selviää teinipaholaisen Kang Too-Jeen kehossa ja elämässä? Kang kun onnistunut hankkimaan enemmän vihamiehiä kuin olisi oikeastaan tarpeenkaan...

Sarja jatkuu. Tästä olisi saanut paljon enemmän irti, mutta niin vain tämä jää jatkuvaksi tappelujen kuvaamiseksi. Lopussa alkoi jo maistua puulta... Teinipojat toki tykkäävät.

Shiina Karuho: Kimi no Todoke aka. Reaching You Vols.1 - 2 **** (manga)

  Kuronuma Sawako ainoa toive elämässä on saada ystäviä. Se vain on hieman vaikeaa, kun jokainen joka kohtaa tämän lukiolaisen tärisee kauhusta! Koulussakin hänet tunnetaan vain nimellä "Sadako" (viittaus The Ringiin). Sawako haluaisi olla aivan kuin luokkatoverinsa Kazehaya-kun, rento, avoin ja ystävällinen.

Ei ole teinin elämä helppoa, ei. Varsinkin kun sosiaaliset taidot ovat pahasti alikehittyneet. Mutta onneksi on joitakin henkilöitä, jotka ovat valmiita uskomaan Sawakoon. Siis taas kerran sitä romanttista teinikomediaa. Myös kasvutarina. Suosittelen.

Tarina: Im Dall Young; Taide: Kim Kwang Hyun: Aflame Inferno Vol.3 **** (manhwa)

  Paholaiset pistävät Soulia tasaiseksi ja hyökkäävät tedlarinmetsästäjien päämajaan tarkoituksenaan tuhota nämä kerralla. Kaiken keskellä ovat Inferno ja Kang Sichan, ja nyt Sichanin salaisuus paljastuu. Mutta pitäisikö sitten jättää viattomat ihmiset demonien armoille?

Veri roiskuu ja suolet pursuavat. Siis taistoja, taistoja. Mutta on tarinassa oma viehätyksensä kun miettii pelin pelaajien motiiveja. Oikeasti mielenkiintoista. Täti suosittelee.

Chie Shinohara: Anatolia Story aka. Red River Vols.1 - 4 **** (manga)

  Yuri Suzuki on ihan tavallinen 15-vuotias japanilaistyttö, joka taian avulla siirtyy Hattusaan, heettiläisten pääkaupunkiin. Ilkeä kuningatar Nakia kutsui hänet käyttääkseen häntä ihmisuhrina riitissä, jonka tarkoituksena on tehdä kuningattaren pojasta kuninkaan perijä. Onneksi komea prinssi Mursili pelastaa Yurin ennen kuin kuningatar ehtii suorittaa riitin. Kuningatar vain ei luovuta niin helpolla.

Romantiikkaa. Historiaa. Mitä muuta voisi Täti kaivata. Tämä on hyvä sarja, joka jatkuu vielä. Ainoa mikä hieman häiritsi, oli piirrostyyli, mutta ei sekään pahasti.

Hwang Mi Ri: Cutie Boy Vols.1 - 7 **** (manhwa)

  Eräs poika kiusasi Lee Han-Ahaa ensimmäisellä ja toisella luokalla, koska hänellä muka oli iso ja leveä takamus. Jostakin kumman syystä Han-Ah ei välittänyt kovinkaan paljon tyypistä... Mutta se on mennyttä, nyt Han-Ah on Il-Hwan tyttölukion legendaarinen kapteeni ja etsii sievää poikaystävää. Sitten hän tapaa lempeän ja täydelliseltä vaikuttavan pojan, Yoo-Minin...

Romanttista komediaa. Ja eihän mikään paratiisi olisi täydellinen ilman käärmettään. Mutta älkää pelätkö, kyllä kaikki kääntyy lopuksi hyvin päin, eihän tämä muuten shoujoa olisi. Pääpari on harvinaisen yksinkertainen - sopivat toisilleen täydellisesti...:-D

Banana Yoshimoto: Kitchen ****

  Kirja koostuu kolmesta lyhyestä tarinasta, joista kaksi ensimmäistä liittyvät yhteen.  Tarinoita yhdistävä teema on läheisen menetys ja kuinka siitä jatketaan eteenpäin.Kolmannen tarinan inspiraationa on Mike Oldfieldin kappale Moonlight Shadow, jos joku muistaa sitä kahdeksankymmentäluvun alkupuolelta. Tosin soi se edelleenkin radiossa.

Tarinat on palkittu Japanissa ja kun suomentajakin on hyvä - Kai Nieminen - niin luvassa on hyviä lukuhetkiä.

Sang Back-Eun: It's Love Vols.1 - 7 **** (manhwa)

  Lady Choi otti orvon Eun Seran talouteensa kasvatiksi ja Sera kuvitteli kaikkien toiveittensa täyttyneen. Valitettavasti vain perheen kolme poikaa vastustivat katkerasti Seran perheeseen ottamista. Aikaa kuluu ja Sera on 16-vuotias. Komeat pojat edelleen pompottavat Seraa, mutta pian paljastuu, että pojilla on jotakin muutakin kuin Seran tausta vastaan sitä, että Serasta tulisi perheen täysi jäsen...

Kuten nimikin keroo, niin luvassa on romantiikkaa, mutta myös komediaa. Pojat ovat tottakai komeita ja Sera suloinen.

Elizabeth Haydon: Rhapsody **** (fantasia)

Rhapsody on nainen, Laulaja, joka pyyhkäistään maailmaamurtaviin tapahtumiin mukaan. Paetessaan entistä heilaansa, joka ei hyväksy eitä vastaukseksi, hän törmää kahteen hämäräperäiseen tyyppiin: puoliverisiin, jotka pelastavat hänet viimetingassa. Pelastus vain muuttuu nopeasti kaappaukseksi, ja Rhapsody löytää pian itsensä eeppiseltä matkalta, joka kestää vuosisatoja ja ulottuu ihmeidentäyttämän maailman laidalta toiselle.

Oikein lupaava trilogian alku. Jenkeissä ilmestyessään tämä on saanut osakseen runsaasti ylistystä. Kirjailijaa on verrattu niin David Eddingsiin, Terry Goodkindiin kuin Robert Jordaniinkin. Aika isot saappaat täytettäväksi... Katsotaan miten tyttö onnistuu.

Vin Lee: Mana Vols.1 - 4 **** (manhwa)

  Shi Ohn on tyttö, jota hänen "ystävänsä" aina käyttävät hyväkseen, koska hän on niin arka ja ujo. Sitten eräänä päivänä huijarit lähestyvät tätä pastorin tytärtä ja kysyvät uskooko hän konfutselaiseen moraalioppiin. Ennen kuin tajuaakaan, Shi Ohn löytää itsensä kumartelemasta alttarin edestä ja suorittamassa uhreja esi-isille. Sillä seurauksella, että hän saa seuralaisekseen aaveen. Ja minkälaisen! Tyyppi on komea nuori oppa, jonka muotitaju lyö laudalta suurimman osan rokkareista ja julkkiksista. Siitä päivästä Shi Ohnin elämä muuttuu täydellisesti. Arasta lukiolaisesta tulee manaaja!

Nyt sitten tutustutaan oikein kunnolla Korealaisiin kansanuskomuksiin! Luvassa aaveita ja henkiä, jännitystä. Mutta ei tässä romantiikkaakaan unohdeta. Hyvä sarja. Täti suosittelee.