Ryuichi Yoshii: Sushi ****

  Ei päästä sushista eroon, ei. Tässä kirjassa esitellään niin perinteisiä kuin moderneja sushireseptejä. perusteet selitetään tarkasti, joten niiden pohjalta on helppo lähteä luomaan omia variaatioitaan. Kuvat nostavat veden kielelle. Amerikkalaiseksi kirjaksi harvinaista kyllä tässä mitat ovat myös metritaulukolla. Helpottaa kummasti. Suosittelen.

Juhani Lompolo: Korea kirja ****

  Kirjan alussa on korealaisia kansantarinoita ja lopursa esitellään hieman Korean historiaa, lähihistoriaan enemmän painottuen. Kansantarinat ovat hauskoja. Ei voi kuin ihastella ja ihmetellä menneiden ihmisten mielikuvitusta, kun he ovat selittäneet ympäröivää maailmaansa. Kuvia kirjassa on vähän ja nekin mustavalkoisia, mutta siitä huolimatta kirja oli erittäin mielenkiintoinen. Suosittelen tätäkin.

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 22 **** (manga)

  Täysi rytinä on päällä! Luvattu päivä lähenee, mutta ihmiset eivät aio alistua tuosta vain. Al löytää itsensä samasta tyrmästä homunculus Priden kanssa ja aikoo vahtia tätä, kunnes Luvattu päivä on ohi. Mutta mahtaakohan se onnistua?

Erinomaista toimintaa hieman nuorempaan makuun. Huumoria unohtamatta. Suositellaan taas.

Tatsuhiko Takimoto & Kendi Oiwa: Welcome to the NHK Vols.1 - 8 **** (manga)

  22-vuotias Tatsuhiro, opiskelunsa keskeyttänyt animepornon asiantuntija, tietää salaisuuden - tai ainakin kuvittelee niin! Uskokaa tai älkää, mutta hän on kompastunut uskomattomaan salajuoneen, jonka on luonut NHK, Japanin YLE. Urheasta taistosta huolimatta Satousta on tullut työtön hikikomori, luuseri, joka sulkee maailman oven ulkopuolelle. Eräänä päivänä hän tapaa Misakin, mysteerisen nuoren tytön, joka kutsuu hänet osallistumaan erityiseen "projektiinsa". Hitaasti Satou tulee ulos erakkomaisesta kuorestaan ja niin alkaa hupaisa matka täynnä väärinymmärryksiä, lolitakomplekseja sekä yrityksiä luoda kaikkien aikojen mahtavin hentaipeli!

Takakansi lupailee komediaa, mutta kirjoittajat ovat onnistuneet siitä huolimatta luomaan kuvan hikikomorien eli syrjäytyneiden nuorien sielunmaisemasta. Komedia ei minulla ainakaan toiminut siten, että olisin hörissyt lukiessanik, vaan minulla toimi enemmän tuo ajukopan toiminnan kuvaus. Eli kuvaus ihmisistä, jotka tekevät kaikkensa, ettei heidän tarvitsisi kantaa vastuuta omasta elämästään. No, luittepa kumpana tahansa, niin kyllä tämä toimii.

Kei Toume: Lament of the Lamb 1 **** (manga)

  Kazuna Takashiro on aivan normaali lukiolaispoika, mitä nyt puoliorpo ja isänsä hylkäämä. Mutta viime aikoina hän on ollut kovin kalpea ja voimaton ja veren näkeminen saa hänet sekasorron valtaan. Kun hän löytää kauan kadoksissa olleen sisarensa, ilmenee, että heillä on muutakin yhteistä kuin pelkkä sukunimi. Heitä nimittäin vaivaa vaarallinen veritauti, joka tekee heistä vampyyreja! Voivatko he välttää mitenkään kohtaloansa?

Olisi niin paljon mukavampaa, jos nämä käännettäisiin suoraan japanista eikä englannin kautta. Nyt käännös tpaikoitellen häiritsee. Itse tarina vaikuttaa ihan lupaavalta. Teinit ainakin tykkää, kun tässä on vamppeja.