Tom Ambrose: Hirmuvaltiaita vai valtiomiehiä?   Tyranniuden lyhyt historia ***

  Mikä erottaa itsevaltiaan vahvasta hallitsijasta? Ero voi olla hiuksenhieno - tai dramaattisen suuri, jos valta alkaa horjua ja sen säilyttämiseen tarvitaan voimankäyttöä. Kirjas esittelee hirmuhallitsijoita, joita yhdistävät monet seikat niin taustoissa, toimintatavoissa ja vaikuttimissa.

Äärimmäisen mielenkiintoinen aihe, joka on toteutettu vetävällä tavalla. Valitettavasti vain kirja on nimensä mukaisesti lyhyt ja pinnallinen katsaus aiheeseen. Tästä saisi kyllä aikaiseksi paksummankin ja perusteellisemman teoksen! Varsinkin psykologia taustalla on mielenkiintoista. Tästä on hyvä aloittaa perusteellisempi perehtyminen. Kirjan lopussa on lista lisäluettavasta. Valitettavasti suurin osa on englanninkielistä, mutta jollei se haittaa, niin siitä vaan sukeltamaan tyrannien aivoituksiin!

Yui Toshiki: Boku no Futatsu no Tsubasa Vols.1 - 8 **** (manga)

  Hiromi odottaa malttamattomana serkkunsa Makoton muuttoa hänen luoksensa. Mutta kun Makoto viimein saapuu, huomaa Hiromi saaneensa enemmän kuin mitä osasi odottaakaan! Luvassa on niin romantiikkaa, kaikenlaista hentaita, huumoria sekä kerrassaan odottomattomia juonenkäänteitä.

Hervoton tilannekomedia erikoisilla juonikuvioilla. Kyllä tästä paria useammat tyrskähdykset irtoaa. Täti suosittelee varsinkin absurdin komedian ystäville.

Tarina: Im Dall Young; Taide: Kim Kwang Hyun: Aflame Inferno Vol.3 **** (manhwa)

  Siis Kang Sichan ja demonikuningas Inferno siis ovat osittain sulautuneet toisiinsa, jos muistatte. Nyt Infernon viholliset eli kaksi muista Helvetin kuninkaista alkavat saartaa heikentynyttä vihollistaan. Onneksi Gehenna, Helvetin kuningatar on Infernon puolella. Helvetin sisäiset kiistat uhkaavat räjähtää sodaksi Soulin kaduilla!

Toimintaa. Ihan toimivaa sellaista. Jos pitää genrestä, niin tämä kyllä putoaa.

Tarina: Yu Wo; Taide: Choi Hong Chong: ½ Ouji Vols.3 - 4 ***** (manhua)

  Prinssin identiteetti paljastuu kilpailevan joukkueen jäsenelle. Onneksi tämä suostuu pitämään salaisuuden - koska on palavan rakastunut Xiao Laniin! Tapahtuman seurauksen Odd Squad ja Dark Phantom yhdistävät voimansa taistelussa parhaan joukkueen tittelistä.

Luvassa tuimia taistoja ja romantiikkaa hulvattomalla huumorilla höystettynä. Tätä lukiessa tulee yksinkertaisesti hyvälle tuulelle. Suosittelen!

Sakurako Gokurakuin: Boku no Suki na Sensei Vol.1 *** (manga / yaoi)

  Kenmoto Kazuki on 15-vuotias lukiolainen, joka myöhästyy koulusta jo heti ensimmäisenä päivänä. Kouluun juostessaan hän näkee henkilön aidan päällä, joka varoittaa häntä menemästä sisälle kouluun portista. Mitään ajattelematta Kazuki sanoo: "Ole kiltti ja mene kanssani naimisiin!" Henkilö putoaa järkytyksestä aidalta, ja vasta silloin Kazuki huomaa, että on kosinut miestä! Kaiken lisäksi tämä on Morikeoke Akitou, hänen luokanvalvojansa!

No mitäpä pienistä, kuten sukupuolesta tai ikäerosta... Paljoa en voi vielä sarjasta sanoa, kun tämä on vasta eka osa, mutta kasvutarinalta tämä vaikuttaa. Tässä vaiheessa tarina on vasta shounen ai-tasoa, joten kyllä tämän uskaltaa lukea. Huumorilla höystetty.

Kotomi Aoki: Boku wa Imouto ni Koi wo Suru Vols.1 - 5 **** (manga)

  Iku ja Yori ovat kaksoset, tyttö ja poika. Yori on fiksu ja hyvännäköinen. Ja Iku... no, Iku on söpö. Iku ja Yori ovat aina olleet yhdessä ja tehneet kaiken yhdessä, mutta viime aikoina Yori on kohdellut Ikua kylmästi. Iku on huolissaan ja pelkää, että Yori vihaa häntä. Mutta totuus on kaikkea muuta, sillä Yori on rakastunut pikkusisareensa! Hän on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Ikun. Mutta pystyykö Iku näkemään Yorissa muutakin kuin rakkaan isoveljensä?

Tässä venytellään sitten tabujen rajoja. Tosin Täti kyllä pistää päänsä pantiksi, etteivät Iku ja Yori ole oikeat sisarukset, vihjeitä tarinassa on tähän suuntaan. Uskaliaasta aiheesta huolimatta aika sovinnainen shoujotarina. Sarja jatkuu.

William D. Rubinstein: Historian suuret arvoitukset ***

  Kirjassa esitetään kuusi historiasta löytyvää arvoitusta, joihin ei ole löydetty vedenpitävää vastausta - ainakaan joidenkin epäilijöiden mukaan. Kirjassa käsitellään presidentti Kenndeyn murhaa, Viiltäjä-Jackia, sitä kuka kirjoitti Shakespearen teokset, mitä tapahtui Towerin pikkuprinsseille 1483, mikä oli Rudolf Hessin tärkeä tehtävä Britanniassa sekä oliko Jeesus naimisissa ja selvisikö hän ristiinnaulitsemisesta. Lopussa mietitään myös Egyptin pyramidien ja sfinksin arvoitusta. Kirjoittaja toimii historian professorina ja hän esittelee arvoituksia, niitä koskevia todisteita sekä historian harrastajien teorioita niistä. Sopii kaikille historiasta ja sen arvoituksista kiinnostuneille. Huuhaasta kiinnostuineille tämä tosin taitaa tuottaa pettymyksen. Jalat pysyvät koko ajan tiukasti maassa.