Täti nappasi kirjastosta taas mukaansa kasan levyjä ihan summamutikassa. Joukossa oli useampikin mukava yllätys. Dean Martin nyt on aina hyvä (teinit ovat täysin hämmennyksissään - kuka ihme?), mutta uusia ilonaiheita olivat Le Peuple de l'Herben levy ja Chaka Khanin Classikhan, jossa hän tulkitsee vanhoja klassikoita jazz-tyyliin. Paha ei ollut myöskään The Best of Irish. Minä odotin tinapillien ujellusta (oli niitäkin), mutta esiintyjinä olikin mm. Van Morrison, Máire Brennan ja Clannad. Oikein nättiä.

Le Peuple de l'Herben levy on luokiteltu diskolevyjen luokkaan, mutta ei tämä kyllä minusta ole oikein diskoa. Vinkeätä enivei. Levyllä lauletaan niin englanniksi kuin ranskaksi, vilahtaapa mukana ripaus thain kieltäkin. Chaka Khan taas puolestaan lievitti oikein mukavasti Tädin lievää jazzkammoa. Kappaleet ovat tuttuja big band-klassikoita, mukana muutama vähän uudempikin, eivät siis kuitenkaan mitään jazzstandardeja. Svengasi mukavasti.

Suosittelen muillekin lämpimästi hakuammuntaa levyjen lainaamisessa. Välillä käsiin sattuu täyttä sontaa, mutta aina välillä löytää itselleen uusia fanittamisen aiheita, ja jos oikein jää koukkuun, niin siitä sitten vain levyostoksille. Että kirjastoon siitä musiikkimakua laajentamaan, hopi, hopi!