Taas on päässyt venähtämään tämä tauko päivitysten välillä. Hyi, tuhma Täti!

Mitäs tässä on tapahtunut välillä? No, ainakin saimme omassa kirjastossamme pakattua kaiken remontin alta. Nyt Täti on toisessa kirjastossa kesän kuisaamassa paikallisia teinejä. Vai miten päin se menikään? Hyvin olen kotiutunut ja työtoverit vaikuttavat todella mukavilta. :)

Sunnuntaina 6.5. menimme Soilen kanssa Etelä-Espoon ratsastuskoululle haistelemaan tuoksuja, koska heillä oli avoimien ovien päivä. Talli on pieni ja asutus lähenee uhkaavasti joka puolelta. Saa nähdä kuinka kauan talli saa toimia paikallaan. Tallilla oli talutusratsastusta ja ratsastusnäytöksiä. Myös ponia, hevosta ja aasia (!) sai hoitaa ja rapsutella. Tallilla on myös kanoja, pääasiassa harvinaisia hormiolaisia maatiaiskanoja. Kanoista turisin pitkään niiden omistajan (?) kanssa. Saimme aikaa kulumaan tallilla yli kolme tuntia. Mutta kyllä taas hevoskuume vaivaa!

Toissapäivänä perjantaina suuntasin taas töiden jälkeen Soilen suuntaan aikomuksenamme mennä sirkukseen. Tarkoituksenamme oli tavata sen kentän edessä jossa toinen sirkus oli ollut viime syksynä. Soile pääsi perille ensin ja soitti, ettei sirkusta näkynyt mailla eikä halmeilla! Onneksi Soukassa on vai kaksi vaihtoehtoa. Minä kysyin bussikuskilta ja paikalliselta alkuasukkaalta apua, heille iso kiitos! Sovimme Soilen kanssa, että hän hyppäisisi samaan bussiin minun kanssani ja jatkaisimme yhdessä matkaa pari pysäkinväliä seuraavalle kentälle. Paitsi, että siitä tuli vain yksi pysäkinväli, kun Soile hyppäsi edelliseen bussiin ja joutui jäämään seuraavalla pysäkillä pois. Yllättävän lyhyt vuoroväli, vain viitisen minuuttia.

No, pääsimme kuitenkin kunnialla perille ja ahmaisimme kitusiimme tuomani hampurilaiset ennen kuin menimme ostamaan liput. (Oli pakko saada jotain ruokaa töiden jälkeen. Muuten olisivat kanssakatsojat olleet vaarassa, kun Täti olisi nähnyt lentäviä broilereita.) Nyt keväällä sirkus oli Caliba, sama jota kävimme katsomassa Muttin ja Naapurin Rouvan kanssa viime syksynä. Ohjelma oli kyllä aivan uusi, kaipa sitä on pakko uudistua joka vuosi, että saa vedettyä yleisön aina uudelleen katsomaan. Hauskaa oli - mitä nyt penskat hieman häiritsivät Soilen keskittymistä. Penskat jouksentelivat pitkin käytäviä, vinkuivat ja yksi melkein osui Soilea otsikkoon ilmapallolla. Suurin osa lapsista jaksoi seurata ohjelmaa kiitettävästi koko ajan mutta sitten oli näitä "kullanmuruja", joille vanhemmat ovat unohtaneet opettaa käytöstapoja.

Näytöksen jälkeen menimme kauppaan ja sen jälkeen syömään thaimaalais-kiinalaiseen ravintolaan. Matkaa oli sen verran paljon sirkukselta ja aikaa vähän, joten menimme muutaman pysäkinvälin bussilla, johon juuri ja juuri kerkisimme. Kiltti bussisetä pysähtyi, kun kaksi Tätiä juoksi käsi sivulle ojossa pysäkillepäin, ja minä kannattelin housujani toisella kädellä. Meinasivat mokomat taas kerran pudota! Olisi se ollut näky...

Tänään jouduin pakkotyöhön. Juu, on taas se aika vuodesta. Eli Talouden Toinen Jäsen pakotti minut mukaansa pihatöihin. Eli tässä on nyt riehuttu yli kaksi tuntia pihalla, ja hiki valui valtoiminaan. Minä vihaan pihatöitä!!!

Että tällaista. :)