Shigeru Mizuki: Onward Towards Our Noble Deaths **** (manga)
  Tämä manga on Shigeru Mizukin fiktionalisoidut muistelmat ajasta, jonka hän palveli keisarillisessa armeijassa toisessa maailmansodassa eteläisellä Tyynellämerellä. Paitsi sodan kauhuista, se kertoo myös miehien ystävyydestä sekä gyokusai-koodin hirvittävistä seurauksista.Koodin mukaan sotilaan tuli kuolla maansa puolesta, jollei taistelussa niin sitten tekemällä itsemurhan.

Vaikuttava sodanvastainen teos. Jos luulitte, että sota on sankarillista, niin ehkä tämä saa teidät toisiin ajatuksiin. Suosittelen.

Hiroaki Samura: Blade of the Immortal Vol.25 **** (manga)

  Manji ja Rin kiirehtivät Anotsun ja tämä miesten perään mutta matkalla heitä odottaa ikävä yllätys. Kätensäkin menettäneenä Manji on vaikea vastus, mutta sadistisella Shiralla on muutamia karmaisevia temppuja hihassaan. Pystyykö Manji suojelemaan Riniä moraalittomalta nemesikseltään?

Juu, Täti tykkää. Taide ja tarina ovat molemmat huipputasoa.

Tarina: Tsugumi Ohba; Taide: Takeshi Obata: Bakuman Vols.13 - 15 ***** (
manga)

  Pojat tekevät kaikkensa sarjansa eteen ja edistyäkseen mangakoina. Koska sarja ei tule saamaan omaa animeaan, he alkavat suunnittelemaan miten luoda toinen sarja. Heidän paras mahdollisuutensa saattaa olla uusi kisa, jossa suositut mangakat kilpailevat parhaan romanttisen tarinan luomisessa! Ja aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, nousee uusi kilpailija, jonka käyttämät metodit eivät ole kaikkein puhtaimmat.

Mangaa mangan luomisesta. Tekijäpari on taattu, joten tarinakin on huipputasoa. Täti lukee vain hyvää mangaa - näköjään.

Miyoshi Tomori: A Devil and Her Love Song Vol.1 **** (manga)


  Maria Kawai on upea ja fiksu, tyttö jolla vaikuttaisi olevan kaikki. Paitsi kun Maria avaa suunsa, voisi hänen kuvitella olevan itsensä paholaisen! Marian hankala luonne johtaakin siihen, että hänet potkitaan ulos eliittikoulusta - paitsi että se saattaa osoittautua hänen pelastuksekseen... Marian suora luonne saa aikaan vihollisia myös hänen uudessa koulussaan, mutta hänen enkelimäinen äänensä kiinnittää vahingossa Yusuke Kandan ja Shin Meguron huomion. Voivatko nämä pojat paikata Marian kovettuneen sydämen vai polttavatko he vain näppinsä?

Luvassa teiniromantiikkaa. Sankarittaressa on särmää ja tarina on hyvä. Suosittelen!

Mirkka Lappalainen: Jumalan vihan ruoska  - Suuri nälänhätä Suomessa 1695 - 1697 ****

  "Suuret kuolonvuodet" tappoivat lähes kolmasosan Suomen asukkaista 1690-luvun lopulla. Halla ja sade tuhosivat sadon kahtena peräkkäisenä vuonna, ja seurauksena oli hirvittävä nälänhätä. Lisäksi liikkeelle lähteneet kerjäläislaumat levittivät kulkutauteja. Suomen 1690-luvun nälänhätä on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen. Esimerkiksi Irlannin luuluisassa nälänhädässä 1840-luvulla kuoli väestöstä "vain" alle 12 prosenttia, Suomessa 25-30 prosenttia. Kirjassa etsitään vastusta kysymykseen siitä, miksi kuolema korjasi Suomessa niin runsaan sadon.

Vaikuttava. Tämän luettuanne kiittäkään onneanne, että satuitte syntymään tänne ja nyt. Jos elämänne tuntuvat vaikeilta, niin muistakaa, että toisilla on ihan oikeita ongelmia. Esimerkiksi se, kuinka löytää jostakin itselleen se seuraava ateria - mieluummin ennen kuin kuolee nälkään.

Yoshinobu Yamada: Cage of Eden Vol.2 **** (manga)

  Ihan niinkuin haaksirikko esihistoriallisten eläinten kansoittamalle autiolle saarelle ei olisi tarpeeksi paha, on selviytyjien joukossa nyt murhaaja. Akira Sengoku ja hänen luokkatoverinsa joutuvat pakenemaan verenhimoisia eläimiä ja samalla pitämään itsensä suojassa naamioituneelta mielipuolelta.

Jep, sarjan toinen osa lupaa hyvää jatkoa silmällä pitäen. Jatketaan lukemista.