Desmond Morris: Eleitä, ilmeitä, asentoja *****

  Kirjan nimi taitaakin jo kertoa kaiken. Kirjassan käydään ihminen läpi kiireestä kantapäähän, tutustutaan itseemme, kehoomme ja sen toimintaan. Onhan tämä jo vanha kirja, mutta ihminen se jaksaa olla mielenkiintoinen yhä edelleen. Suosittelen kaikille ihmisestä kiinnostuneille.

Tite Kubo: Bleach 3 **** (manga)

  Kurosakin perhe viettää äidin kuoleman muistopäivää. Mukaan tuppaa vain kuokkavieraita, joista yksi on erityisen ikävä. Ensimmäistä kertaa shinigamin urallaan Ichigo ei taistele vain suojellakseen jotakuta. Nyt on pelissä enemmän - kosto ja ylpeys!

Elizabeth Chadwick: Shields of Pride **** (historiallinen romantiikka)

  Vuonna 1173 kuningas Henrikin kapinalliset pojat sytyttävät maan tuleen. Kun palkkasoturi Joscelin de Gael kohtaa Linnet de Montsorrelin tiellä Lontooseen, ei hänellä ole aavistustakaan kuinka tämä tulee muuttamaan hänen elämänsä. Molemmat ovat selviytyjiä, menneisyyden haavoittamia. Mutta heidän suurin haasteensa on kohdata tulevaisuus kun vanhat haavat revitään auki katkerien perheriitojen keskellä.

Chadwickiä voisi varmaan sanoa Englannin Kaari Utrioksi. Kirja on paljon enemmän kuin pelkkää romantiikkaa. Koko ajankuva on tarkasti hallussa. Sekä Utriota että Chadwickiä voisi varmaan käyttää historianopetuksessa. Puhumattakaan siitä, että tämä on oikeasti hyvää kirjallisuutta. Hahmot ovat monipuolisia ja eläviä, niin hyvine kuin huonoine puolinensa. Suosittelen.

Natsuki Takaya: Fruits Basket 12 ***** (manga)

  Tooru on tehnyt päätöksensä. Hän aikoo murtaa Sooman suvun kirouksen! Mutta kuinka asettua pelottavaa Akitoa vastaan? Eikä Rinkään ole innostunut Toorun aikeista.

Edelleenkin hyvää. Romantiikkaa, komediaa, tragediaa. Kaikkea löytyy.

Se-Young Kim: Devils Bride 2 **** (manhwa / shounen ai)

  Paholainen tuntee itsensä yksinäiseksi. Joten hän päättää hankkia itselleen ihmismorsiamen karkoittaakseen yksinäisyyden ja karistaakseen paholaisen identiteettinsä. Toisessa osassa on pieniä julmia tarinoita. Tarinoita uhrauksista, poikien välisestä ystävyydestä ja demonien haluista.

Tarina alkaa päästä vauhtiin. Tekijän aiempi sarja on aiemmin arvostelemani Boy Princess. Lupaava alku. Täti tykkää.

Haruka Fukushima: Pika-aikuinen 2 *** (manga)

  Natsumi ja Asuma ovat trooppisella saarella kuvauksissa, joihin "aikuinen" Natsumi osallistuu. Asuma on helisemässä Natsumin kanssa. Mukana on myös sivutarina, joka itseasiassa vie melkein enemmän tilaa kuin varsinainen tarina. Siinä Natsumi ja Asuma menevät luokan kanssa laskettelemaan - ja koko homma muodostuu silkaksi painajaiseksi!

Komediaa varhaisteineille. Kyllä tästä muutamat hörinät saa irti vanhempikin lukija.

Mark Leyner & Billy Goldberg: Miksi miehillä on nännit?   Ja muita kysymyksiä joihin muutaman oluen jälkeen haluaisit lääkäriltä vastauksen ****

  Myönnä pois! On sinullakin ainakin muutama kysymys lääkärille, joita et suurin surminkaan kysyisi selvin päin. No, tähän on kerätty useita vastauksia mieltä polttaviin kysymyksiin. Ote on humoristinen, mutta vastaukset ovat silti täyttä asiaa. Jotkin asiat saattavat tämän kirjan lukemalla selvitä, mutta silti kirjoittajat suosittelevat lääkärin puoleen kääntymistä ongelmatapauksissa.

Ai, miksikö miehellä on nännit? Koska ihmiset ovat "tyttöjä" kuudennelle viikolle asti. Vasta sen jälkeen sukupuolet erityvät kokonaan. Eli ensin luotiin Eeva ja vasta sitten Aatami. Se siitä tarusta sitten...