Katja Valaskivi: Pokemonin perilliset                       

japanilainen populaarikulttuuri Suomessa ****

  Alle kymmenessä vuodessa on mangasta, animesta ja cosplaysta tullut näkyvä ilmiö Suomessa. Harrastajia on kymmeniä tuhansia, joten ihan pienen joukon harrastuksesta ei ole enää kyse. Kirja kertoo japanilaisen populaarikulttuurin harrastuskentästä ja markkinoista sekä näiden kytköksistä globaaliin ilmiöön. Kirjaa ja tutkimusta varten on haastateltu harrastajia, kaupallisten tahojen edustajia ja asiantuntijoita niin Suomessa kuin Japanissa.

Ehdotonta lukemista kaikille ilmiöstä syvällisemmin kiinnostuneille. Tosi mielenkiintoinen. Kirja ei ole kauhean paksu, joten kauhean syvälle tässä ei päästä, mutta tästä on hyvä aloittaa.

Haruka Fukushima: Pika-aikuinen 1 *** (manga)

  Viidesluokkalainen Natsumi haluaa kiihkeästi aikuisen naisen vartalon. Eräänä päivänä hän saa käsiinsä outoja pähkinöitä. Ne totetuttavat Natsumin toiveen. Mutta ei mitään hyvää ilman jotain pahaa, sillä niillä on sivuvaikutuksia. Ja onko se olo nyt niin hauskaa aikuisena? Varsinkin kun sisältä on vielä lapsi.

Kreisikomediaa. Fukushiman ensimmäinen sarja. Muita ovat mm. Cherry Juice ja Orange Planet. Jos piditte niistä, niin kyllä pidätte tästä.

Johanna Lindsey: Devil Who Tamed Her *** (historiallinen romantiikka)

  Ophelia Reid on kaunotar vailla vertaansa - ja armoton juoruämmä. Hän tuhoaa tahallaan järjestetyn kihlauksensa tulevan markiisin Duncan MacTavishin kanssa. Ophelia haluaa palata takaisin avioliittomarkkinoille ja valita itse puolisonsa. Mutta kotimatkalla tapahtuu jotakin odottamatonta. Raphael Locke on herttuan perillinen ja koko Englannin tavoitelluin poikamies. Kun MacTavish väittää, että Ophelia ei ole koskaan muuta kuin halveksiva ja ylimielinen, Rafe lyö vetoa ystävänsä kanssa päinvastaisesta. Rafe "ryöstää" Ophelian maalaiskartanoonsa ja näyttää raivostuneelle, teräväkieliselle "vieraalleensa" tämän käytöksen viat. Mutta samalla paljastuvat yllättävät syyt Ophelian käytökseen. Kun Ophelia palaa seurapiireihin, avioliittotarjouksia sataa jatkuvasti. Mutta onko Rafe mennyt ja rakastunut itse Opheliaan?

Moderni versio Shakespearen näytelmästä Kuinka äkäpussi kesytetään. Oikein viihdyttävä. Lopputulos ei tietystikään yllätä ketään.

Kimiko Barber: Japanese pure and simple ****

  Sitten siirrymme kyökin puolelle. Kirjassa tutustumme moderniin japanilaiseen keittiöön, ei siis pelkkää sushia ja tofua. Kirjassa painotetaan terveellistä ruokavaliota ja vuodenaikojen ja kausituotteiden arvostamista. Reseptit ovat helppoja ja herkullisia, valokuvat nostavat veden kielelle. Suosittelen kaikille herkkusuille, jotka haluavat syödä hyvin turhista kaloreista huolehtimatta.

Mayu Shinjo: Haou Airen Vol.3 *** (manga)

  Nyt viimeistään Kurumi tajuaa oikeasti, että Hakuron on mafiapomo. Hakuronin morsian Lei Lan järjestää parille vaikeuksia, mutta joutuu maksamaan juonitteluistaan korkeimman hinnan kun Hakuron ampuu hänet kuoliaaksi Kurumin silmien edessä.

Harvemmin lukemani jää kummittelemaan mieleeni, mutta tämä tuli painajaisina uniini. Joten kaikkein nuorimmat lukijat jättävät tämän suosiolla hyllyyn. Ja Täti tarkoittaa sitä oikeasti! Muuten on ihan ok tarina.

Shiho Watanabe: Hatsukoi - Host ** (manga)

  Lukiolaistyttö Ayane on perinyt isältään yökerhon - Host sellaisen. Alta aikayksikön hän rakastuu kerhon ykköshostiin, Senaan. Mutta pelaavatko he aivan eri sarjoissa?

Viatonta ensirakkauden kuvausta. Tavallistakin tavallisempaa shoujoa. Tulipahan luettua.

Akira Norikazu: Heart Strings *** (manga / yaoi)

  Yuki on host. Odottamattomien tapahtumien seurauksena Sakaki päätyy Yukin "asiakkaaksi". Mutta onko Sakakilla jotakin syvempää mielessään? Mutta mitä Yuki tekee, kun hän saa selville, että Sakakin kevyt suudelma oli vain peliä. Huolet pois! Yuki ei luovuta ilman taistelua. Rakkauden taisto yakuzan ja tämän vaimon välillä.

No joo. On tässä puolensakin. Hauska ja hieman koskettavakin tarina siitä kuinka tosi rakkaus ei luovuta pienistä vaikeuksista huolimatta.

Mutta jos näitä kirjoja on uskominen, Täti alkaa huolestua niin yakuzojen, opettajien, lääkäreiden ja sararimanien puolesta. Onko siellä enää ollenkaan tavallisia heteromiehiä jäljellä? Nauru