Toui Hasumi: Fallen Moon *** (manga/shounen ai)

  Kirja koostuu seitsemästä tarinasta. Niitä yhdistävä teema on paholaiset ja enkelit tarujen ja mystiikan maailmassa. Oikein söpöjä tarinoita. Siinäpä se. Mutta vielä ei suomalaisilla kustantajilla ole pokkaa julkaista yaoita... Minkäläinenkohan meteli siitä nousisi, kun jo Dragon Ball sai aikoinaan tiukkapipot repimään pelihousunsa?

Tomas Blom: Drottningar i Sverige ***

  Erittäin pieni kirja, jossa esitellään Ruotsin kuningattaria. Ei tosin kaikkia, mutta kyllä Vaasoista lähtien kaikki. Sivuja on vähän yli sata, joten jokaiselle daamille jää valitettavan pieni osa. Aihe on kyllä sen verran mielenkiintoinen, että sivuja soisi olevan enemmän.

Nabako Kamo: Selfish Mr Mermaid Vol.1 *** (manga/yaoi)

  Kanan on passiivinen ja arka, ja se ärsyttää ketä tahansa, jolla on edes rippunen itsekunnioitusta. Kun yläkerrasta vuotaa vettä hänen asuntoonsa, hän lähtee etsimään alkulähdettä. Syyllinen onnettomuuteen ei ole kukaan muu kuin Kaioh. Siis Mr Mermaid, kiitos vain! Kaioh on kuninkaallinen, ja sen kyllä huomaa. Yksi katse Kananiin, ja Kaioh tietää löytäneensä täydellisen palvelijan. Kaioh muuttaa Kananin kylpyammeeseen ja alkaa komennella tätä kuin kuningas Neptunus konsanaan. Ottaako tämä komenteleva "eväkäs" tilanteesta hyödyn irti? Vai tarjoaako hän Kananille jonkin sortin vinoutunutta terapiaa - ui tai huku - jotta Kanan vihdoinkin löytäisi kadoksissa olevan rohkeutensa?

Uh... Oikein söpöä? Tarina itsessään toimii vain alustuksena seksikohtauksille. No joo...

Kiyo Ueda: The Color of Love **** (manga/yaoi)

  Tämäkin kirja koostuu seitsemästä tarinasta, joista yksi on jatkoa aiemmalle. Tarinoissa on jo enemmän yritystä ja ajatusta. Suloisia, enkä nyt tarkoita äklömakeata "kawaiita". Tätä voisi jo suositella. Hyvin mietoa yaoita.

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 24 **** (manga)

  Keskuksessa on täysi rytinä päällä. Briggsin miehet ovat vallanneet keskuksen, mutta taistelut eivät ihan heti lopu, kun vastassa on kuolematon nukkesotilaiden armeija. Kaupanpäällisiksi yllättävä henkilö tekee comebackin.

Toimintaa. Ei mitään syvällistä, mutta rymistelystä pitäville täyttä tavaraa.

Walter Laqueur: Euroopan viimeiset päivät ****

  "Mitä tapahtuu, kun väestön väheneminen yhdistyy epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan? Mikä on hyvinvointivaltion kohtalo, ja miten Eurooppa pystyy vastaamaan edessään oleviin haasteisiin?"

Kas siinäpä miettimistä, varsinkin kaikille poliittisille päättäjille. Sitä voisi sanoa kuin Manu, että "Jotakin tarttis tehdä". Valitettavasti kaikki haluavat takertua jo saavutettuihin etuihin, eikä poliittisella yhteistyöllä valtioiden välillä ole kovin montaa kannattajaa. Kirjoittaja povaakin Euroopalle synkkää tulevaisuutta, parhaimmillaan "ulkomuseona", jonne rikkaat aasialaiset tulevat ihailemaan mennyttä loistoa. Sillä kuka uskoo enää, että Eurooppa olisi suurvalta sen puoleen taloudellisesti kuin poliittisestikaan? Äärimmäisen mielenkiintoinen kirja, jonka ainoa miinuspuoli oli paikoittain ala-arvoinen käännös. Mukana oli aivan alkeellisia virheitä.

Jukka Parkkinen: Suvi Kinoksen seitsemän enoa ***** (lastenkirja)

  Pikkutytön hulvattomat muistelmat. Kun Suvi Kinos jäi puolivuotiaana orvoksi, joutui hän enojensa kasvatiksi. Kun talous koostuu vannoutuneista akateemisista poikamiehistä, niin voi olettaa kasvuympäristön olevan kaikkea muuta kuin konventionaalinen. Enot ovat kaksimetrisiä jättiläisiä eli jos jollekin tuli mieleen tarina Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä, niin sen saa unohtaa heti alkuunsa.

Jukka Parkkinen on armoitettu humoristi. Kirja on hauska ja lämmin, ja siinä on tavoitettu olennainen pienen lapsen maailmasta. Täti nauraa hörisi lukiessaan. Ja mikä parasta, kirja toimii monella tasolla, niin lapset kuin aikuiset löytävät siitä itselleen makusteltavaa. Suosittelen!