Lynn Raye Harris; Nikki Logan; Molly Evans & Ann Lethbridge: New Voices **

  Kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä kuningas Zafir bin Rashid a-Khalifalla on nyt valta vaatia exänsä Genie Gray halukkaana vuoteeseensa... Toisessa Jayne Morrow ei halua päästää karunkomeaa metsaänvartijaa Todd Blackwoodia sydämeensä... Kolmannessa sairaanhoitaja Carla Lopez tuntee välitöntä vetoa upeaan lääkäriin Max Keltoniin... ja neljännessä pahamaineinen Ralstonin jaarli odottaa hänen äidittömän poikansa uuden kotiopettajattaren olevan äidillinen leski, ei vetävä nuori nainen!

Minulta meni jonkin aikaa tajuta, että tässä on neljä harlekiinitarinaa samoissa kansissa. Harlekiineja olen lukenut viimeksi joskus about kaksikymppisenä, mutta lopetin koska tarinat ja sankarittaret olivat niin hiiskatin typeriä. Mutta nyt jäin ihmettelemään onko minun tasoni tullut rymisten alas vai ovatko tarinat nousseet tasoltaan. No, eivät nämä nyt mitään maailmankirjallisuutta mullistavaa ole, mutta ihan toimivia ja näpsäköitä romanttisia tarinoita.

Hugleikur Dagsson: Popular Hits ****

  Oops, I did it again! Kirjasta löytyy popstripit useista kaikkien tuntemista kappaleista. Lupaavat takakannessa, että tämän jälkeen et voi kuunnella Radio Aaltoa punastumatta. No, ainakin viaton Täti sivistyi, kun googletti termit fleshlight ja teabagging. Eivät meinanneet vitsit muuten avautua... Mutta vitsit kyllä toimivat.

Katsuji Yamamoto & Roger W. Hicks: Sushi ****

  Taas Täti on sushin kimpussa. Kirjassa esitellään sushin historiaa ja sen valmistusta perusohjeiden muodossa. Siitä onkin sitten helppo lähteä itse varioimaan. Kuvia on runsaasti ja ohjeita esitetään myös kuvasarjoina. Edelleen yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Herkullinen kirja.

Brian Ruckley: Winterbirth **** (fantasia)

  Vaivaantunut rauha vallitsee Tosiveristen (True Bloods) taanien välillä. Mutta kun talvi lähestyy, Mustan tien armeijat marssivat etelään maanpaostaan Kivienlaakson tuolta puolen. Joillekin sota tuo mukanaan nopean ja väkivaltaisen kuoleman. Toiset taas eivät kuule miekkojen kalinaa eivätkä näe maassa makaavia ruumiita. Sen sijaan he näkevät tilaisuuden tyydyttää omaa kunnianhimoaan. Mutta pian he kaikki jäävät nousevan varjon alle. Sillä taistelun myrskyn raivotessa yksi mies seuraa polkua, joka herättää hirvittävän voiman hänessä - ja hänen perintönsä kirjoitetaan verellä.

Sarjan ensimmäinen osa. Herooista fantasiaa, miekat kalisevat ja veri lentää. Toiset juonittelevat ja toiset yrittävät vain selvitä hengissä. Mutta Täti tykkää. Ensimmäinen osa meni siihen, että kaikki pelaajat esitellään ja näyttämö pystytetään. Silti tarina vetää heti alusta mukaansa. Itseasiassa yksi viimeaikojen mielenkiintoisimmista fantasiakirjoista. Suosittelen!

Yun Kouga: Gestalt Vols.1 - 5 *** (manga)

  Tarunomaisessa menneisyydessä jumalat taistelivat herruudesta ja karkoittivat demonijumalan, jonka nimeä ei voi sanoa. Maahan karkoitettu demoni löysi turvapaikan mysteeriseltä ja vaaralliselta saarelta, joka tunnetaan vain nimellä "G". Uskonkriisin jälkeen Valarian kirkon pappi, isä Olivier, päättää lähteä G:lle ja etsiä totuuden tarujen takaa. Koska isä Olivierilla ei varsinaisesti ole kirkon lupaa, lähettää se tumman haltijan Suzun isä Olivierin perään. Matkansa alussa isä Olivier tapaa Ourin, nuorenpuhekyvyttömän tytön. Mutta Ouri paljastaa toisen puolen itsestään, kun Suzu saavuttaa heidät!

Eli matkalla ollaan, ja matka on täynnä mutkia. Fantasiaa ja komediaa. Aavistuksen sekava tarina Tädin makuun, mutta kuitenkin ihan kelpo fantasiaa. Jos olette pitäneet Kougan muista sarjoista (esim. Loveless tai Crown of Love), niin kyllä te tästäkin pidätte. Sarja jatkuu.