Japanilaista indiepunkia

Tätsy sattui saamaan käpäliinsä levyllisen japanilaista punkmusiikkia. Kyseessä on indiebändi Thee Michelle Gun Elephant ja levyn nimi Casanova Snake. Varsinainen punkaalto aikoinaan meni hieman ohi, kuuntelin siinä vaiheessa oikeastaan enemmän lastenlauluja vielä, joten tämä oli oikein mukava yllätys. Vaikka ei tämä pelkkää punkia ole vaikutteiltaan. Levystä tuli mieleen kuunnellessa punkin lisäksi myös esim. Stray Cats - siis rockabillyä! Mutta miksi joistain kappaleista tuli mieleen Pelle Miljoona? Ei kai Pelle sentään Japanissa ole tunnettu? Asenteesta tuli välillä mieleen myös Hurriganes - ei siis musiikillisesti.

No joka tapuksessa tämä bändi istuu erinomaisesti myös suomalaiseen mielenmaisemaan. Kuulosti se niin kotoisalta. Kielikään ei haittaa ollenkaan. Paitsi mitä nyt vähän naurattaa, kun kappaleiden nimet ovat englanniksi ja kaveri laulaa japaniksi - japanilaisittain ääntäen. Kappale Revolver Junkies esimerkiksi kuulosti lähinnä Levo ovo tsankiis'ilta. Yhden kappaleen nimeksi taas arvelin Love Story, mutta se paljastuikin kappaleeksi Raphsody. No, mitä pienistä ja sitä paitsi nauru pidentää ikää.

Suosittelen levyä kaikille 70- ja 80-lukujen taitteen nuorille nostalgiseen fiilistelyyn. Saavat toki nuoremmatkin siihen tarttua. Levy nimittäin toimii! Jos bändi olisi suomalainen, niin kyllä komeilisi hittilistojen kärjessä.